YENİ DÖNEMDE, YENİ ADANA HAZIRLANIYOR

Müjde 1-Hüseyin Sözlü, Kızıldağ Yaylası’nda ev sahibi 700 vatandaşa emlak ve rayiç bedellerinin yarısı üzerinden ödeme yapmaları halinde topularına kavuşacaklarını açıkladı.

Müjde 2-Soner Çetin, Şambayadı bölgesindeki imar uygulamasıyla 250 bin kişinin yaşadığı çağdaş bir kent kurulacağını, müteahhitlerin de mağdur edilmeyeceğini söyledi.

ADANA (BÖLGE)- Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, yaptıkları açıklamalarda yeni dönemde Yeni Adana Müjdesi verdiler. Sözlü, Kızıldağ yaylasında ev sahibi 700 vatandaşa emlak ve rayiç bedtellerininyarısı üzerinden ödeme yapmaları halinde topularına kavuşacaklarını açıkladı. Çukurova Belediye Belediye Başkanı Soner Çetin de yaptığı açıklamada, Şambayadı bölgesindeki imar uygulamasıyla25/ bin kişinin yaşadığıçağdaş bir kent kuracaklarını, müteahhitlerin de mağdur edilmeyeceğini söyledi.

HÜSEYİN SÖZLÜ’NÜN MÜJDESİ

 Karaisalı İlçesi’ne bağlı Kızıldağ Yaylası’nda 100 yıldır süregelen tapu sorununa çözüm üretmeye yönelik yürüttükleri çalışmaların olumlu sonuçlandığını müjdelerki, Başkan Sözlü, Kızıldağ’da yayla evi bulunan 700 hak sahibinin emlak ve rayiç bedellerinin yarısı üzerinden ödeme yaparak tapularına kavuşacağını duyurdu.
HİZMET YAĞDIRDIĞI YAYLADA TAPU SORUNUNDA DA BAŞARI SAĞLADI
Adana Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Harita Şube Müdürlüğü görevlileri, Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda Çukurova bölgesinin gözde yaylalarından 1666 rakımlı Kızıldağ Yaylası’nda hazine adına ‘yaylak’ olarak tescil edilen araziler üzerinde bulunan taşınmazlara yönelik çalışma yaptı. Karaisalı ile Kızıldağ arasındaki ulaşım sağlayan 15 kilometrelik yolu uçak inecek düzeye getiren, yaz aylarında toplu taşıma hizmeti veren, düzenlediği şenlikler ve karakucak güreşleriyle yöreyi yayla turizminde öne çıkaran Başkan Hüseyin Sözlü, vatandaşlara 100 yılı aşkın süredir mağduriyet yaşatan tapu sorununun çözümüne yönelik girişimlerde de başarı sağladı.
481 DÖNÜM ARAZİDE 700 EV YAYLAK DIŞINA ÇIKARILDI
Başkan Hüseyin Sözlü, Büyükşehir Belediyesi Harita Şube Müdürlüğü bürokratlarının gayretli çalışmalarıyla 700 yayla evinin bulunduğu 481 bin metrekare alanın yaylak dışına çıkarılmasını sağladıklarını, konuyla ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Adana Valiliği’nin olurlarını aldıklarını ve tapu tescil işlemlerinin başladığını müjdeledi. Kızıldağlı  hemşehrilerinin Milli Emlak Müdürlüğü’ne zaman geçirmeden başvurmalarını isteyen Başkan Hüseyin Sözlü, hak sahibi vatandaşların emlak ve rayiç bedellerinin yarısı üzerinden ödeme yaparak tapularına kavuşacağını duyurdu.
SIRADA RAMAZANOĞLU VAKFI MAĞDURLARI VAR
Başkan Hüseyin Sözlü, hazine adına yaylak olarak tescil edilen arazilerle ilgili yaptıkları çalışmaların yanı sıra Karaisalı ve Pozantı ilçelerindeki 25 köyde Ramazanoğlu Vakfı’na ait taşınmazlarda işgalci durumda olan vatandaşların bu durumdan kurtarılıp, mağduriyetlerine son vermek için Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte çalışmaların devam ettiğini, en kısa zamanda sevindirici haberi vereceklerini bildirdi.

SONER ÇETİN”İN MÜJDESİ

Öte yandan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de, 24 yıl sonra çözüme kavuşan Şambayadı’ndaki imar sorununun, 16 bin hak sahibinin yanında müteahhitleri de mağdur ettiğini belirterek, “Bölgede 250 bin kişinin yaşayacağı çağdaş bir şehir kurulacak” dedi. Çetin, yasal sınırlar içerisinde müteahhitlere her zaman destek olacaklarını da söyledi.

   Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana Müteahhitler Birliği’nde Adanalı müteahhitlerle biraraya geldi, sorunlarını dinledi, 24 yıl sonra imar sorunu çözülen Şambayadı bölgesiyle ilgili bilgiler verdi.

Şambayadı’nda 24 yıldır süren imar sorununun, 16 bin hak sahibinin yanında müteahhitleri de mağdur ettiğini belirten Başkan Çetin, “Bölgede 16 bin hak sahibi var. Yıllarca mağdur oldular. Bölge imara açılmadığı için müteahhitler de mağduriyet yaşadı. Ama artık sorun çözüldü. Adana’nın gelişimi doğru bir kararla batı ve kuzey yönünde planlanmış. Bu doğru bir karardı. Şambayadı sorunu çözüldüğüne göre, bu gelişim sağlıklı bir şekilde devam edecek” dedi.

Başkan Soner Çetin, bir süredir sektörün sıkıntılı bir dönem geçirdiğini hatırlatarak, zaman içinde bu sorunun aşılacağını ve işlerin düzeleceğini umduğunu söyledi.

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

“İşini iyi yapan müteahhitlere gönül borcumuz var” ifadesini kullanan Başkan Çetin, “Şambayadı bölgesine 250 bin kişinin yaşayacağı çağdaş bir şehir kurulacakBana göre siyasi hayatımızda Mersin açısından bir kayıp olmuştur. Burhanettin Bey’e destek veren insanların artık bu gerçeği görerek, Adana’da 50’nci yıldönümümüzde yaptığımız büyük bir davetimiz oldu biliyorsunuz, yarından itibaren o davete icabet etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Gelin hep beraber olalım bir daha helalleşelim. Bu defa Mersin’i daha güçlü bir şekliyle alalım derim. Davetim herkese açık (Burhanettin Bey’e de). Hali hazırda ülkede nefes alan her insanımıza açıktır ama nefes alan insanlar da virüs taşıyorsa ona da dikkat edeceğiz.. Bu yapılırken, kentin 50-100 yıllık geleceği düşünülmeli ve yapılaşma bu şekilde olmalı. Huzurlu bir kent yaratılması noktasında sizlere önemli görevler düşüyor” şeklinde konuştu.

Başkan Soner Çetin, “Bu konuda yasal çerçevede sizlere destek olmak bizim görevimiz. Bölgenin imara açılması bizim için de çok önemli. Çünkü belediyemizin en önemli gelir kalemi ruhsat ve inşaat harçları. Şambayadı imara kapalı olduğu için en önemli gelirimizden yıllarca mahrum kaldık. Ama artık orası sözlerin de çabalarıyla örnek bir şehir olacak” dedi.

ADANALI MÜEAHHİTLER PROJEYE TALİP

Soner Çetin, müteahhitlerin sorunlarını da dinledi. Başkan Çetin’in Belediyeevleri Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili bilgi vermesi üzerine, Adana Yapı Müheahhitleri Derneği Başkanı ve Adana Müteahhitler Birliği üyesi Nadir Vurankaya projeye talip olduklarını açıkladı.

Adana Müheahhitler Birliği Başkanı Sedat Teoman Gürsesli de, Başkan Çetin’e kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor