Yeni trend Twilight

Dünya mutfağından Adana’da kolayca bulamayacağınız örneklere yer verildiği gibi, nargile ve sıcak-soğuk içecek çeşitleri de geniş bir yelpazede ‘acaba hangisini seçsem?’ kararsızlığı yaşatan Twilight Coffee, Adanalıların vazgeçilmez gözdesi olarak dikkat çekiyor. Öğrencisinden emeklisine varana kadar her kesimden insanın gelip gönlünce vakit geçirebileceği ve hesabı istediğinde ödeme yaparken cebini yakmayacak bir tutarla karşılaşacağı Twilight Coffee’ye gidip, işletmecisi Cihat Gönç ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Röportaj: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE)-Klasik Coffee algınızı temelden sarsacak, konsept bakımından aşmış olarak niteleyebileceğiniz Twilight, sadece bir şeyler yiyip içilen bir mekan olmaktan çok daha fazlasını sunuyor. İşadamı Cihat Gönç tarafından Türkmenbaşı Bulvarı üzerinde Adana’ya kazandırılan bu sıra dışı cafe, yemek yeme rutinini nezih bir ortamda keyifli bir deneyime dönüştürüyor. Dünya mutfağından Adana’da kolayca bulamayacağınız örneklere yer verildiği gibi, nargile ve sıcak-soğuk içecek çeşitleri de geniş bir yelpazede ‘acaba hangisini seçsem?’ kararsızlığı yaşatıyor. Öğrencisinden emeklisine varana kadar her kesimden insanın gelip gönlünce vakit geçirebileceği ve hesabı istediğinde ödeme yaparken cebini yakmayacak bir tutarla karşılaşacağı Twilight Coffee’ye gidip, Cihat Gönç ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Aslında mekanla ilgili yazılması o kadar çok şey vardı ki ama kelimelerden ziyade fotoğraf ağırlıklı bir çalışmayla sizlere sunmayı daha uygun gördüm.

Kısaca sizi tanımakla sohbetimize başlayabilir miyiz?

Adana’da, 11 Ağustos 1987 yılında dünyaya geldim. Mehmet Ali Yılmaz İlköğretim Okulu ve 75. Yıl Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra öğrencilik yıllarımda da yarı zamanlı çalıştığım ticaret hayatında daha aktif olabilmek için üniversite eğitimini düşünmedim. Evli ve 3 çocuk babasıyım. 

Twilight gibi bir konsept oluşturma fikri sizde nasıl oluştu?

Liseyi tamamladıktan sonra yaklaşık 10 yıl boyunca otomotiv ve emlak sektöründe alım-satım yaparak faaliyet gösteriyordum. Akabinde bu ticareti, aileme ve sevdiklerime fazla zaman ayıramayacak kadar meşgul ettiğinden ötürü sonlandırıp bitkisel yağ üretimine yöneldim. Halen de devam ettiriyorum. Ticarette disipline çok önem veririm. Bunu bilen yakın bir arkadaşım, ‘Bir cafe açarsan bu anlayışınla kısa zamanda marka yaratırsın’ dedi. Bu öneri bana oldukça sıcak geldi ve Türkmenbaşı Bulvarı üzerinde Twilight Coffee’yi Adanalılar’ın beğenisine sunduk. 

Geçen süre belirlediğiniz hedeflere ulaştığınızı düşünüyor musunuz?

İnsanların nezih bir ortamda, güler yüz, bol çeşit, kaliteli servis ve hijyen gibi aradıkları her şeyi tek bir çatı altında bulabilecekleri bir mekan kurmaktı hedefim. Bunu sağladım ve gösterilen ilgiden de karşılığını alıyorum. ‘Her şey çok güzeldi, elinize sağlık’ diyen insanların iyi dilekleri bize fazlasıyla yetiyor.

Çok zengin bir menüyle karşılaştık. Kaç çeşit ürün servis ediyorsunuz ve hepsini hazırda tutmak sizin için güç olmuyor mu?

Yiyecek, soğuk-sıcak içecek ve nargile kapsamında yaklaşık 250 çeşide yakın bir yelpaze oluşturduk. Bu ürünleri uygun fiyatlarla, sürümden kazanma mantığıyla ve kaliten ödün vermeden müşterilerimizle buluşturmayı kuruluş ilkesi edindik. Şu ana kadar da taviz vermemenin gururunu yaşıyoruz. Tabi, kolay bir iş değil. Fakat müşteriye istediği bir ürün için, ‘Kalmadı’ deme şansımız yok. O nedenle menüde ki bütün çeşitlerin taze bir şekilde elimizde yeterince bulunması için özel bir çaba harcıyoruz.

Twilight ismini nereden ilham aldınız ve Franchising (Bayilik) vermeyi düşünüyor musunuz?

İlk açtığımızda cafenin bir ismi yoktu. Bir buçuk ay boyunca isimsiz çalıştık. Çünkü uzun yıllar yaşatacağımız isime çok önem gösteriyorduk ve ani bir karar vermek istemedik. Günlerce adının ne olacağını düşündüm.  Bir gece aklıma birden, oluşturacağım logoyla beraber Twilight aklıma geldi. Asaleti ve gücü simgeleyen aslan figürünü kullanarak logoyu da çizip ismi yanına yerleştirdim. Kısa zamanda da zihinlerde yer edinmeyi başardı. Günden güne yıldızı parlayan bu markamızı, yatırım yapmak isteyenlerle de paylaşmayı düşünüyorum.

Kapasite bakımından değerlendirecek olursak aynı anda kaç kişiyi ağırlayabiliyorsunuz?

Bazı firma ve şirketler toplantı ve iş görüşmeleri mekanımızda gerçekleştiriyorlar. Bunun yanı sıra doğum günü ve kuruluş yıldönümü gibi özel günlerini burada kutlayanlar da oluyor. Organizasyonlarda hiçbir detayı atlamadan herkesi memnun edecek şekilde hizmet verebilecek bir ekibe ve donanıma sahibiz. Aynı anda 140 kişiyi eksiksiz ağırlayacak bir kapasiteye sahibiz.  

Bölge Gazetesi okurları için verdiğiniz bütün hizmetleri kapsayan özel bir indirim yapmanızı rica edebilir miyiz?

Bölge Gazetesi okuru olduğuna söyleyen müşterilerimize gelen hesap üzerinden anında yüzde 10 indirim sağlayabiliriz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor