“YEREL MEDYAYI DESTEKLEMEK LAZIM”

Adana Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “yerel medyanın yaşaması için belediyemizden karar bile çıkarttık. Yerel medyayı desteklemek lazım” dedi.

 

HABER: CANSU ERSOY

FOTOĞRAF: MERYEM ÜNAL

ADANA (BÖLGE)-Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısının ilk günü dün tamamlandı. Denetim raporlarının sunulduğu ve 2022 yılı raporlarının incelendiği mecliste meclis kâtip üyeleri seçimi de yapıldı.

Mecliste söz alan Denetim Komisyon ve Meclis Üyesi Başkanı Abdullah Avcı, 2022 yılı Denetim Komisyon Raporu’nda dikkatini çeken hususlardan bahsetti. Medyayla ilgili de konuşma yapan Avcı, “Raporda ulusal ve yerel basın ile internet medyasına belirli aralıklarla destek verildiği görülmüştür. Ancak bu desteğin bazı medya kuruluşlarına sembolik olarak verildiği görülürken bazı ulusal gazetelere ve yayın kuruluşlarına düzenli ve sürekli ödeme yapılması dikkat çekici olmuştur” dedi.

Avcı’ya karşılık veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Yerel medyaya Adana açısından destek vermek elbette olumlu bir şey. Aylık, haftalık, günlük gazeteler, dergiler, radyolar var. Destekler onlara göre değişiklik gösteriyor. Ama yerel medyanın yaşaması için belediyemizden karar bile çıkarttık. Yerel medyayı desteklemek lazım” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor