YEREL YÖNETİMLER VE AYIPLI SİYASET

Önce dünkü Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısının başına dönelim.. Yoklama yapıldıktan sonra, meclis üyeleri ve konuklara bir video kaset izletildi.. Bir özel televizyonda ve canlı yayın akışında sanki olağanüstü bir durum varmış gibi Adana’ya bağlanılıyor ve AK Parti Grup Sözcüsü’ne mikrofon uzatılıyor.. Adı Ozan Gülaçtı.. Zeydan Karalar’a ve hizmetlerine yüklendikçe yükleniyor.. Hüseyin Sözlü dönemini eleştirmekle suçluyor, sinekle mücadele yapılmadığını söylüyor, yatırımların durdurulduğunu belirtiyor, vurdukça vuruyor..

Zeydan Karalar, haberde de görüldüğü gibi tüm iddiaları teker teker yalanlıyor, örnekler veriyor ve söylemediği sözlerin söylenmiş gibi kamuoyuna aktarılmasının yanlışlığını dile getiriyor..

Video kasetteki suçlamaların tamamına teker teker cevap veren Zeydan Karalar, bu kez söz isteyen Ali Yaşar’ı davet ediyor.. Ali Yaşar, konuşuyor, konuşuyor, konuşması bitiyor, sonra yerine oturmadan çekip gidiyor..

Yok, yok işte bu olmadı sayın Ali Yaşar.. Önce suçlamalarına cevabı bekleyeceksin.. Belki söyleyecek bir sözün olabilir..

Çekip gitmekle; önce kendi grubuna, sonra diğer pati grup temsilcilerine ayıp ettin. Eğer konuştuysan verilecek bir cevabın olabileceğini düşünerek beklemek zorundaydın.. Bu sadece kural değil, nezaket hatası.. Dost uyarısı olarak algılanılırsa sevinirim..

Recai Mercimek’te İYİ Parti adına görüş ve düşüncelerini açıkladı. Zeydan Karalar’ın gerçekleri dile getirdiğini, gerçeklerin kamuoyundan gizlenemeyeceğini söyledi ve haksızlık yapıldığınını vurguladı..

Size bir şey söyleyeyim mi? Günün en güzel ve özet konuşmasını Askeri Dağlı yaptı.. Özet olarak dediki;

  “AK Parti ile MHP bir araya geldi 130 bin fark yedi..”

Bu kente hizmette parti ayırımı yapılmaması gerektiğine inananlardanız.. Bakınız 130 bin farkla belediye başkanı olan Zeydan Karalar, muhalefetin Meclis üyesi fazlalığı nedeniyle bazı kararlar almakta zorlanıyor.. Hizmette siyaset oluşa Adana halkı engel olanlardan hesap sorar..

Birlik olmanız gerekir..E ğer 85 milyon gelir 60 milyon maaş ödemesi varsa, bunda bir sakatlık vardır..

Eğer Ankara ve İstanbul’da olupta Adana Büyükşehir Belediyesi’nden maaş alan varsa bunda bir sakatlık vardır..

Eğer bir müteahhidin 109 araç taahhüdü varsa 55 araç hizmet veriyorsa bunda bir sakatlık vardır.

Bir Belediye 4 milyar 4 milyon borçlu ise her ay  60 milyon lira açık veriyorsa, el ele verip bu meseleyi çözmek dururken, muhahalif olmak Adana ve Adana halkın ihanettir.

Kısacası, yerel yönetimlerde ayıplı siyaset olmaz. Denilebilir ki, ülke yönetiminde ayıplı siyaset olur mu?

Zinhar o da kimsenin aklından geçmemeli..

Söz konusu vatansa, gerisi de teferruatsa, gerçeğe dönün beyler.. Dünkü görüntü hiç hoş değildi..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor