Yeter artık!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana’da artan koronavirüs vakasının yanı sıra aşırı sıcak havaya eklenen elektrik kesintileri ve anız yangınlarının kentte adeta nefes almayı güçleştirdiğini, vatandaşın elektronik eşyalarının da büyük zarar gördüğünü vurguladı.
Adana’nın neredeyse tüm bölgelerinde günlerden bu yana yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle ilgili bakanlığı uyaran, virüs nedeniyle evlerinde kalmak zorunda olan vatandaşların sıcak havayla da mücadele etmek zorunda bırakıldığını, özellikle beyaz eşyalarda büyük hasarlar oluştuğunu kaydeden Dr. Şevkin, anız yangınlarının da tüm vatandaşlara özellikle solunum hastalarına büyük sorun yaşattığını kaydetti.
Vatandaşların iki konuyla ilgili yoğun şikayetlerine kayıtsız kalmayan, diğer milletvekili arkadaşlarının yaptığı çağrıları destekleyen Dr. Şevkin, hava sıcaklığının son yılların rekor seviyesine ulaştığı Adana’da uzun süreli elektrik kesintilerine karşı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın artık harekete geçmesi gerektiğini dile getirdi.
Adana merkezinin yanı sıra tüm ilçelerin elektrik kesintileri ve anız yangınları nedeniyle oluşan dumandan olumsuz etkilendiğini anlatan Dr. Şevkin, elektrik şirketlerinin de vatandaşa zor anlar yaşatmaya hakkı olmadığını belirtti.
Adanalıları mağdur etmeyecek yatırımların ve ilgili planlamanın gerçekleştirilmesinin şart olduğunu ifade eden CHP’li Dr. Şevkin, kesintilere müdahale edecek yeterli sayıda kalifiye personelin de görev yapması için gerek bakanlığı gerekse şirketleri duyarlı olmaya çağırdı.
ADANA’NIN HAVASI ZATEN KİRLİ!
Adana’daki hava kirliliğinin Türkiye ve dünya ortalamasının üzerinde seyrettiğinin artık herkes tarafından bilindiğini aktaran Dr. Şevkin, bu olumsuzluğa rağmen anız yangınlarıyla birlikte hava kirliliğinin arttığını, yoğun sis oluştuğunu, çevrenin kirlendiğini, topraktaki minerallerin de öldüğünü vurguladı. Dr. Şevkin, çiftçilerin ikinci ürün ekim için toprağı hazırlamak ve işlemede kolaylık sağlamak, hastalık ve zararlılarla mücadele ve yabancı otları kontrol etmek amacıyla yaktığı anızların insan sağlığını da toprak yapısını da olumsuz etkilediğini, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çiftçilerin yüksek girdi maliyetlerini azaltmasının yollarını aramasının yanı sıra sap parçalama makinası hibe ve mazot desteğini arttırması çağrısında bulundu.