Yine şiddet, mağdur doktor…..

ADANA (BÖLGE)-Şiddetin, Darp etmenin ve cinayetlerin arttığı ülkede gün geçmiyorki bir mağduriyet yaşanmasın. Bu ister kadına, ister çocuğa ,isterse hekimlere olsun.

Adana’da Ehliyet için rapor almak isteyen 65 yaşında ki A.S.Y adlı vatandaş, yasa gereği kendisini tam teşekküllü bir sağlık kuruluşuna sevk eden Dr. Yasemin Ozan’a şiddet uygulamaya çalıştı.

Dr Ozan’ı odasında alıkoyan saldırgan, yan odadan gürültüleri duyarak gelen Dr İsmail Sakar ve merkezde bulunan hasta ve hasta yakınlarının mügahelesi sonucu olay yerinden ayrıldı.

Olayın geçtiği Adana Emlakbank 2 Nolu Aile Sağlık Merkezine ertesi gğn bir arkadaşıyla gelen A.S.Y adlı vatandaş bu sefer Dr.İsmail Sakar!ı darp etti. Olay yerine gelen emniyet güçleri adı geçen zanlı ve arkadaşını göz altına aldı.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık, Genel Sağlık İş Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Derya Uğur ve çok sayıda katılımcı ile yapılan basın açıklamasında Şiddetin nerede ve kime yapılırsa yapılsın İnsanlık suçu olduğu belirtilerek, cezaların caydırıcı hale getirilmesi istendi.

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Dr. Derya Uğur, herkez gibi kendilerininde kanuna uymak zorunda olduklarını belirterek, “ Aile Sağlık Merkezleri istenilen raporları kesin olarak verecektir diye bir şey söz konusu değil. Burada görevli Doktorlar rapor isteyen kişinin sağlık durumunu inceleyerek hareket etmek zorundadır. Hekim rapor isteyen kişiden şüpelenir ise onun başka bir sağlık kurumuna sevk etmek zorundadır” şeklinde konuştu.

Dr Uğur, rapor vermenin de belli kuralları olduğunu belirtirken,” Bazı vatandaşların rapoları tam teşekküllü sağlık kuruluşlarının tetkikleri sonucu verilmelidir. Bu raporlar insan hayatını etkileyici unsurlardır. Vicdani ve Hukuki sorumluluğu çok büyüktür” dedi.

Genel Sağlık İş Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Derya Uğur, darp edilen  Dr Yasemin Ozan ve Dr. İsmail Sakar’a geçmiş olsun derken “Sağlıkçıların en önemli sorunu şiddettir.Şiddet kime ne şekilde olursa olsun insanlık suçudur. Hele hele insan sağlığı için uğraşan sağlık personeline yapılan daha da vahimdir. Bu tür şiddet olaylarının artmasının nedeni  caydırıcı cezaların olmamasıdır. Sağlık personeli  her gün endişe ile çalışmaktadır. Sağlıkta şiddet,  diğer hastaların sağlık hizmeti alma haklarını ihlal etmesi sebebi ile  kamu sağlığını bozmaktadır” şeklinde konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor