‘YOKSULLUK GİDEREK ARTIYOR’

(HABER MERKEZİ)-İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu yaptığı yazılı basın açıklamasında; “Türk-İş’in yaptığı Eylül ayı araştırmasında 5500 TL asgari ücret alan dört kişilik bir ailenin sadece aylık gıda harcaması tutarı yani açlık sınırı 7 bin 245 liraya, yoksulluk sınırı da 23 bin 599 liraya çıktı”.

Metanet Çulhaoğlu yaptığı yazılı açıklamada şunları  söyledi;

“Araştırmayı dikkatlice inceledim. Vatandaşlarımızın mutfaktaki gıda enflasyonunun aylık yüzde 5,15, son 12 aylık artışının da yüzde 130’u aştığını rahatlıkla söyleyebilirim. Ayrıca bekar bir çalışanın aylık yaşam maliyetinin 9 bin 470 liraya ulaştığını, Asgari ücret alan bekâr bir çalışanın, aylık yaşama maliyetini karşılayabilmesi için ekstradan 3 bin 970 lira daha bulabilmesi gerektiğini gördüm.

Ayrıca, sürekli gündemde tuttuğumuz yoksunlukla ilgili de Türk-İş, sabit gelirliler dengeli, yeterli ve sağlıklı beslenebilmekten bile yoksunluk duyuyorlar diyerek İyi Partinin söylediği her şeyi tasdik ediyor. Talepten maliyete ve beklentilere kadar enflasyonun her türlüsü tüm varlık, mal ve hizmet fiyatlarını bozarken, bu geçici yoksunluk ön görülebilir gelecekte kalıcı yoksulluk haline dönüşme tehlikesi barındırıyor ama Ak Parti iktidarı bunu görmüyor veya görmezden geliyor.

Ak Parti iktidarına sürekli hem meclis kürsüsünden hem de vatandaşlarımız ile bir araya geldiğimiz toplantılarda uyarılarda bulunuyoruz. İşsizliği bitirmezseniz yoksulluğu arttırırsınız. İnsanlarımızın kendilerini yoksulluk kıskacından kurtarabilecekleri yegâne varlıkları sahip oldukları emekleridir. Emeğe sahip çıkın ve işsizliği en aza indirin. İktidarınızı korumak adına liyakatsiz yandaşlarınızı ve teşkilat mensuplarınızı öncelemekten, yandaş televizyonlarda ve görsel basında her şey yolunda açıklamalar yapıp ülkemizi güllük-gülistanlık gösterme çabalarından vazgeçin.

Çarşı-Pazarı yangın yerine döndüren iktidar 20 yılın sonunda halen farkındayız diyebilmekte ve çözeceğiz diye nutuklar atarak vatandaşlarımızdan oy alabileceğini düşünmektedir. Devletin tüm kaynaklarını tüketen bu iktidar. Yetmedi Merkez Bankası’nın tüm rezervlerini eriten bu iktidar. Yurt dışından ödünç para bulup gelecek nesilleri yüksek borçların altına sokan bu iktidar. Vatandaşlarımızı derin yoksulluğa sürükleyen, alım gücünü azaltan bu iktidar. Ama sanki bunları bu iktidar yapmamış gibi bunların farkında olduğunu söyleyen yine bu iktidar.

Bu söylemler iktidarın son çırpınışlarıdır. Her olumsuzlukta kutuplaştırmaya ve dış güçlere sığınmaya çalışan Ak Parti iktidarının artık elinde hiçbir bahanesinin kalmadığını, fakirden alıp, zengine hizmet ettiğini, lafla peynir gemisinin yürümediğini bütün vatandaşlarımız görmektedir.

Tüm bu olumsuzluklardan vatandaşlarımızın kurtulmasına

Az kaldı.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor