Yol çilesi

Adana’nın, aylardır asfalt bekleyen ve derin çukurlarıyla her türlü kazaya davetiye çıkaran yolları, şehir içi seyahati çileye dönüştürüyor. D 400 Karayolu ile Yeşiloba Mahallesi’nde kendini sergileyen içler acısı manzara, yetkililerin duyarsızlığına karşı vatandaşın tepkisi topluyor.

Haber: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) – Adana’da, D  400 Karayolu üzerinde yer yer oluşan çukurlar, trafikte alkollü araç kullananların yaratabileceği kadar ciddi tehlike arz ediyor. Köstebek yuvasını andıran çukurlar, özellikle son anda fark edip ani manevralar yapmak zorunda kalan sürücüleri, sonu felaketle bitebilecek olası kazalarla burun buruna getiriyor. Bu nedenle yaşanan maddi hasarlı kazaların sayısı günden güne artarken, yetkililerin onca şikayete rağmen neden çalışma yapmadığı oldukça merak ediliyor.

DAĞLIK PATİKA YOLLARI ANIMSATIYOR

Köstebek yolunun en bariz örneği, Yeşiloba Hipodromu ile Küçükdikili Mahallesi kavşağı arasında kendini sergiliyor. Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Adana Otoyol Bakım İşletme Şefliği sorumluluğunda yer alan yaklaşık 2 kilometrelik bir alanda, yolun bir şeridine denk gelen bölüm tamamen çukurlarla dolu topraktan oluşuyor. Dağlık patika yolları anımsatan manzara, yaklaşık 5 aydan beri sorumsuzluk eseri misali öylece duruyor. Yolun bir an evvel asfaltlanmasını isteyenler, ‘’Biz canımızı yolda bulmadık, yolda bırakmak istemiyoruz’’ diyor.  

YOL ÇÖKÜYOR, RÖGAR KAPAKLARI YÜKSEKTE KALIYOR

Yol sıkıntısı sadece D 400 Karayoluyla sınırlı değil. Benzer sorunlar mahalle aralarında da yaşanıyor. Yeşiloba Mahallesi, TOKİ Evleri civarında ki parke yol, günden güne çökerek çukurlar oluşturduğu gibi, rögar kapaklarına da yükseklik kazandırıyor. Yolda seyreden araçlar, demir bariyerleri andıran rögar kapaklarına denk gelmemek için olağanüstü çabalar sergilemek zorunda kalıyor. Yolun ortası çökerken, kenarlarında ki parke taşları da kaldırımla eşitlenerek oldukça ilginç bir görüntü oluşturuyor. Vatandaşlar, ‘’Adana’nın toprak yapısı parkeye müsait değil. Sökülüp asfalt yapılmasını istiyoruz’’ diye konuşuyor. 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor