YÜREĞİR VE ÇUKUROVA’DA HALK SAĞLIĞI KONTROL ALTINDA

Yüreğir Belediyesi ve Çukurova Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi çevre ve halk sağlığını korumak amacıyla kurban satış alanlarında denetimlerini artırdı.

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, kontrollerin bayram boyunca sürdürüleceğini belirterek halkı bilgilendirdi. Yüreğir halkının sağlıklı ve sorunsuz bir bayram geçirmesi için alarm durumuna geçtiklerini söyledi. Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay da yaptığı açıklamada önce tüm Adanalıların Kurban Bayramı’nı kutlayarak, neşe ve huzur içerisinde bu özel günü yaşamaları için çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini söyledi.

 

(HABER MERKEZİ)- Yüreğir Belediyesi ve Çukurova Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi çevre ve halk sağlığını korumak amacıyla kurban satış alanlarında denetimlerini artırdı.

Yüreğir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Veteriner Hekim ile birlikte ilçede belirlenen kurban satış ve kesim yerlerinde sıkı denetim uyguluyor. Belediye ekipleri, hayvan sahiplerinin nakil belgelerini, alanın düzenini, hayvanların küpelerini ve sağlık durumlarını kontrol ediyor.

Vatandaşların huzurlu bir Kurban Bayramı geçirebilmesi amacıyla belediyenin gerekli önlemleri aldığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, “Yüreğirli hemşehrilerimizin sağlıklı ve sorunsuz bir bayram geçirmesi için her türlü tedbiri aldık. Bayram süresince de ilgili ekiplerimiz görevlerini aralıksız sürdürecek. İzin verilen alanların dışında kurban kesimlerine kesinlikle izin verilmeyecek.” dedi.

Yüreğir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin denetimleri Kurban Bayramı boyunca devam edecek. Yüreğirliler kurban satış ve kesimine ilişkin karşılaşacakları sorunları belediyenin 444 80 44 çağrı merkezinden bildirebilecekler.

ÇUKUROVA’DA DENETİMLER SÜRÜYOR

Halkın huzur ve refah içerisinde  Kurban Bayramı’nı geçirmesi için sorumluluk alanlarında gerekli önlemleri alan Çukurova Belediyesi Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri de ortaklaşa düzenlediği çalışmalarla kurban satış alanını hem denetliyor hem de uyarılarda bulunuyor.

  1. Yıl Mahallesi’nde fuar alanı yanındaki kurban satış ve kesim alanında her gün incelemelerde bulunan belediye ekipleri, özellikle hayvan sağlığı ve temizliği konusunda hassasiyet gösteriyor.

Esnafa kurallara uyulması ve hijyen konusunda duyarlı olunması yönünde uyarılarda bulunan ekipler, kurbanlıkların küpe numaraları kontrol ederken veteriner hekimler de hayvan sağlığını gözden geçiriyor.

Denetimlerde satışı yapılan hayvanların belgeleri ve kayıtları inceleniyor, kurban satıcılarının uyması gereken kurallar ve satış noktasında olması gereken özellikler konusunda esnafa uyarılarda bulunuluyor.

KESİMLER ÜCRETSİZ OLACAK

Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay yaptığı açıklamada önce tüm Adanalıların Kurban Bayramı’nı kutlayarak, neşe ve huzur içerisinde bu özel günü yaşamaları için çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini söyledi. Başkan Kozay, vatandaşların oluşturulan satış ve kesim noktalarında kurbanlarını bayramın birinci ve ikinci günü 08.00 – 17.00 saatleri arasında, dini kurallara uygun olarak, sağlıklı ve hijyenik koşullarda kestirebileceklerini vurguladı.

5 AYRI NOKTADA KESİM HİZMETİ

Çukurova’da kurban satışı 100. Yıl  Mahallesi Fuar Alanı yanındaki boş alanında gerçekleştirilirken, ücretsiz kurban kesim hizmeti ise Yurt Mahallesi Sosyete Pazarı İçi, Toros Mahallesi Semt Pazarı, Huzurevleri Mahallesi Semt Pazarı, Beyazevler Mahallesi Miraç Camii Karşısı ve yine Yüzüncüyıl Mahallesi Fuar Alanı yanındaki boş alanda ücretsiz olarak verilecek.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor