Yüreğir’de Saadet’e dönüş

Yüreğir’de, Cumhur İttifakı’nı benimsemeyip de farklı arayış içerisine girenler, ağırlıklı olarak Saadet Partisi çatısı altında toplanıyor. AK Parti ve MHP’den geçenlerle dikkat çeken SP Yüreğir teşkilatı, sandıkta zafer kazanmak için hummalı bir çalışma yürütüyor.

HABER: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE)-Adana’nın Yüreğir ilçesinde, seçimlerin yaklaşmasıyla beraber her geçen gün yükselen heyecan, partiler arasında yaşanan çetin bir çekişmeyle doruğa tırmanıyor. Cumhur İttifakı’nı benimsemeyip de farklı arayış içerisine girenler, ağırlıklı olarak Saadet Partisi çatısı altında toplanıyor. AK Parti ve MHP’den geçenlerle dikkat çeken SP Yüreğir teşkilatı, sandıkta zafer kazanmak için hummalı bir çalışma yürütüyor. Saadet Partisi’nde siyasete devam kararı alanların ortak özelliği ise babalarının veya aile büyüklerinin Milli Görüşçü olması… Yarışa iddialı giren partinin yöneticileri ve adayları, gazetemiz aracılığıyla seçmene önemli mesajlar verdi. 

HİÇBİR YURTTAŞIMIZI DİĞERİNDEN AYIRMAYACAĞIZ

Mehmet Acar  – Yüreğir Belediye Başkan Adayı: AK Parti saflarında 15 yıl mahalle başkanlığı görevinde bulundum. Bu süre içerisinde yapılan birçok haksızlığa şahit oldum. Halk artık ‘Yeter’ demeye başladı. Bende öyle söyleyip Saadet Partisi saflarına katıldım. Saadet Partisi bize uzak değil. Zaten babam ve büyüklerim Milli Selamet Partisi’nde bu yana davanın içerisindeydiler. Meclis Üyesi listemiz ise halkın içinden olan isimlerden oluştu. Saadet Partisi’nin Yüreğir’i kazanacağına inancım tam. Projelerimiz de hazır. Halkın taleplerini yerinde dinliyoruz. İlçede en büyük sorunumuz olan uyuşturucuya karşı etkili bir mücadele başlatacağız. Gençlerimizi bu ileten uzak tutmak amacıyla her türlü sosyal aktivitelere önem vereceğiz. Sulama kanallarından elektrik üretimi yaparak, Yüreğirli’nin daha ucuz enerji kullanmasını sağlamak gibi çalışmalarımız olacak. Bunun yanı sıra, her parka kamera sistemi yerleştirerek çocuklarımızın gönül rahatlığıyla, güvenli bir şekilde buralarda vakit geçirmelerini sağlayacağız. Göreve seçilmem halinde hiç bir yurttaşımızı diğerinden ayırmayacağız. Belediyeciliğin temel hizmetlerinin yanı sıra sizlere sosyal belediyecilik olarak birçok hizmeti de vatandaşımızın ayağına getirecek, Yüreğir’i sosyal belediyecilikle tanıştıracağız.  İlçenin iyi yönetilmediğini de açıkça ortaya koymak gerekir. Adana’nın 4 merkez ilçesinden sadece Yüreğir iktidar partisinin belediyesinde olmasına rağmen, sorunları çözecek kapsamlı bir çalışma  olmadığı gibi, muhalefetteki partilere ait belediyelerin hizmetlerinin de gerisinde kalındığı görülmektedir. Belediyecilik; Oy alarak yönetimlerde  kalma adına halkın yoksulluğunu istismar ederek sadece yardım paketleri dağıtmak değildir. Farklı kültürlerin farklı yaşam tarzlarının bir zenginlik olduğu ilçemizde, hepimizin severek yaşayacağı bir şehir iklimini oluşturmak gerekiyor. Bu yaklaşımı da oluşumu da ne yazık ki göremiyoruz. İlçemiz açık ve net söylemek gerekirse kötü yönetilmektedir.  

İLÇEMİZİ 5 YILDA İHYA EDECEĞİZ

Ahmet Zeren – Yüreğir Belediye Meclis Üyesi Adayı:  Artık Yüreğir’i Yüreğir’liler yönetecek. Yüreğir’in tüm sorunlarını ve sıkıntılarını yakınen biliyoruz. Güçlü bir ekibimiz var. Yüreğir’i baştan sona modernize edeceğiz. Yüreğir’in Seyhan’dan, Çukurova’dan hiç bir eksiği kalmayacak, Hatta Çukurova ve Seyhan’dan daha ileriye taşıyacak projelerimizi hayata geçireceğiz. Artık açlık, yoksulluk, çile, çaresizlik Yüreğir’lilerin kaderi olmayacak. Buna izin vermeyeceğiz. Yüreğir ilçemizde binlerce çocuğumuz spor yapıyor. Uluslararası arenada başarılı olmuş sporcularımızı sahiplenerek her zaman destek vereceğiz. Yüreğir’i sporun ve sporcunun merkezi yapacağız. Yüreğir ilçesinde başarılı olmuş sporculara geniş imkanlar sunarak daha da başarılı olmaları için desteğimiz her zaman olacaktır. 50 yıldır ihmal edilen Yüreğir’i 5 yılda ihya edeceğiz.

MHP YÜREĞİR’E HİZMET VEREMEZ

Hasan Keser – Yüreğir Belediye Meclis Üyesi Adayı: Geçen yerel seçimlerde, Milliyetçi Hareket Partisi listesinden, 14’ncü sırada Yüreğir Belediye Meclis Üyesi adayıydım. Çocukluğumdan beri MHP’nin içerisindeyim ve uzun yıllar İl Disiplin Kurulu Üyeliği dahil olmak üzere aktif görevlerde yer aldım. Bu dönem AK Parti ile yapılan ittifakta MHP’ye Yüreğir’de 3 adet meclis üyeliği uygun görmüşler. Bunu kabul etmeyip tepkimizi koyarak topluca Saadet Partisi saflarına geçtik. Çıkarılan adaylar toplumun benimsediği isimlerden oluşuyor. Bunlar Yüreğir’e hizmet veremezler. Babam Zeki Keser, Prof. Dr. Necmeddin Erbakan hocanın yolunda ilerleyen biriydi. Ben MHP’li oldum ama iki parti de İslamiyetle iç içe olan bir parti. Şu an baba ocağına döndüğümü söyleyebilirim.

3 YILDIR 106 MAHALLEYİ DOLAŞIYORUZ

Osman Söyler – Saadet Partisi Yüreğir İlçe Başkanı: İnsanlar, AK Parti iktidarında oyalandığını, ötelendiğini anlamaya başladı. AK Parti’nin kendi çevresini ve kendi yandaşlarını düşündüğü ortaya çıkınca, halkın partimize olan ilgisi de artmaya başladı. Bu seçimlerde Yüreğir başta olmak üzere en büyük sürprizi partimiz yapacaktır. Yüreğir’de hiçbir siyasi partinin ilçe başkanı sokağa inmedi. Bizim en büyük avantajımız, Yüreğir’in 106 mahallesini, 3 yıldır sanki seçim varmış gibi dolaşmamız oldu. Yüreğir’in çözüm bekleyen onlarca sorunu var. Sürekli göç alıyor olması sorunların çözülemeyeceği anlamına gelmemelidir. Öncelikle bu gün Yüreğir’i yönetenlerin sık başvurduğu bu bahaneyi  ortadan kaldıracağız. Yüreğir’de insan odaklı sorunlar neredeyse Türkiye’de rekor sınırındadır. İşsizlik oranı yüzde 30’lara dayanmıştır. Yoksulluk nerdeyse  Yüreğir’in kaderi  olmuştur. Sanayi ve tarım için en geniş arazilere sahip ilçemizin bu yönünün değerlendirilmemesi,  ek olarak ticaret ve iş çevrelerinin cazibe merkezi haline getirilmeyişinin sorumlusu herhalde Yüreğirli değildir. İşsizlik ve yoksulluk onlarca kötülüğün kaynağıdır. Çocuklarımız uyuşturucu batağına sürüklenmektedir. Anne ve babalarının emekli maaşlarına muhtaç durumda yaşayan binlerce gencimiz vardır. Boşanmalar başta olmak üzere aile sorunları  katlanarak artmaktadır. Yüreğirli yurttaşlarımızın bir Atatürk  Caddesi ya da Turgut Özal Bulvarı gibi  kent havasını paylaşabilecekleri caddeleri kent merkezleri bile yoktur. Gençlerimizin mahallelerinde spor alanları yüzme havuzları kültürel ve sanatsal faaliyetleri gerçekleştirecekleri ya da izleyecekleri alanlar ve aktiviteler son derece kısıtlıdır. Okullarla bu tür etkinlikleri buluşturacak bir belediyeciliği Yüreğirli mumla arar durumdadır. Belediyecilik hizmetleri bağlamında yolların durumu, ilçenin temizliği,okulların camilerin,derneklerin, sosyal kurumların temizliği,bakımı yetersizdir.İlçede amatör sporlar için genç nüfus potansiyeli fazlasıyla varken bu alana dönük kısa ve orta vadeli bir planı göremiyoruz.Kadınlarımızın işsizlik ve yoksulluktan en fazla olumsuz etkilendiklerini biliyoruz. Üretimin ve çalışma hayatının dışında kalmış çalışma ihtiyacı olan kadınlarımız başta olmak üzere: Kadınlarımızı  eğitim, üretim alanlarıyla buluşturarak işsizlik ve yoksulluktan kaynaklı olarak bozulan evin huzurunu mutlaka yeniden sağlayacağız.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor