YUSUF HALAÇOĞLU: TEK BAŞIMIZA İKTİDAR OLACAĞIZ

(HABER MERKEZİ)-Kutlu Parti üyeleri önceki gün Ankara’nın Çankaya ilçesi Öveçler Mahallesi’nde bulunan parti genel merkezinin açılış töreninde bir araya geldiler. Açılıştan önce Genel Başkan Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu ve Kurucular Kurulu üyeleri ile birlikte Anıtkabiri ziyaret ederek, Mozoleye çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundular.

Törende konuşan Kutlu Parti Genel Başkanı Yusuf Halaçoğlu, partisinin ilkelerini ve hedeflerini anlatarak önemli mesajlar verdi. Yusuf Halaçoğlu, hiçbir partiyle ittifak yapmayacaklarını belirterek, “Kutlu Parti olarak tek başımıza seçime gireceğiz ve iktidar olacağız” dedi.

Halaçoğlu, Kutlu Parti’nin yola “iktidar olmak” amacıyla çıktığını vurgulayarak şöyle devam etti;

“Biz, yüzde 7 oy barajı hedefiyle yola çıkmadık. Kutlu Parti, sözünde duran, her konuda dik duran ve doğruları savunan bir parti olacaktır. Biz, dini siyasete alet edenlerle asla birlikte olmayacağız. Mustafa Kemal Atatürk gibi sadece vatanseverlikle hareket edeceğiz. Eğitimden hukuka, ekonomiden dış politikaya her konuda projelerimiz hazır. Biz, tek başımıza iktidar olacağız.”

‘MİLLETVEKİLLİĞİ İKİ DÖNEMLE SINIRLI OLACAK’

Halaçoğlu, eğitim ve hukuk sisteminde köklü değişiklikler yapacaklarını belirterek, milletvekili ve cumhurbaşkanlığı sistemine dair öneriler sundu.

Çift meclisli bir parlamenter sistem hedeflediklerini belirten Halaçoğlu, milletvekillerinin en fazla iki dönem görev yapacağını, cumhurbaşkanının ise sadece bir kez seçilebileceğini vurguladı.

‘BAŞKA PARTİYE GİTMEYİ YASAKLAYACAĞIZ’

Yusuf Halaçoğlu, siyasetteki transfer kültürünü eleştirerek, başka partilere geçiş yapan milletvekillerini sert bir dille eleştirdi.

Kutlu Parti olarak böyle bir uygulamaya karşı olduklarını belirten Halaçoğlu, “Başka partiye gitmeyi yasaklayacağız. Milletvekili, ya bağımsız kalacak ya da istifa edecek” dedi. Ayrıca, hiçbir partiden vekil kabul etmeyeceklerini ve diğer partilerle ittifak yapmayacaklarını açıkladı.

‘TEK BAŞIMIZA SEÇİME GİRECEĞİZ’

Kutlu Parti’nin diğer partilerle ittifak yapmayacağını belirten Halaçoğlu “Bu sistemde doğru, dürüst ve halka dokunmuşsanız iktidar olursunuz. Biz, tek başımıza seçime gireceğiz ve tek başımıza iktidar olacağız” ifadelerini kullandı.

ANITKABİRE ZİYARET

Kutlu Parti, Genel Başkanı Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu ve Kurucular Kurulu üyeleri ile birlikte Anıtkabiri ziyaret etti. Mozoleye çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundular.

Anıtkabir Tandoğan kapısında toplanan Kurucular Kurulu Üyeleri Aslanlı Yol’dan yürüyerek Anıtkabir meydanına ulaştılar.  Askerlerin taşıdığı Kutlu Parti çelengini, Genel Başkan Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu mozoleye bıraktı. Saygı duruşunun ardından Misak-ı Milli Kulesine geçildi. Kurucular Kurulu adına Genel Başkan Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu şeref defterine şunları yazdı;

“Atam,

Yılmadan, ümidini kaybetmeden yurdumuzu işgal etmiş düşmanı, kanla sulanmış kutsal vatanımız Türkiye’den söküp attınız. Türk Milleti size minnettardır.

Ancak müstevlilerin yanlış yönetimi ve kendi menfaatlerini millet menfaatinden üstün tutmaları, Cumhuriyetimizi bugün hiç olmadığı kadar büyük tehlikelere maruz bırakmıştır. Ülkemiz üstü örtülü bir işgal altındadır. Bu şartlar altında, “Milletin istiklâlini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” düsturunuz doğrultusunda, bugün Türk Milleti’nin içinden çıkmış, gücünü sadece Milletten alan Kutlu Parti, aynı azim ve kararlılıkla Türk Milleti’yle bütünleşmiş ve sizin seçtiğiniz mücadele yolunu seçerek, “Vatanseverleri” bir araya toplamak için kurulmuştur. Bu ruh, sizin Millî Mücadele döneminde sahip olduğunuz bir menfaat beklemeden mücadele eden Kuva-yı Milliye ruhudur. Bu ruh vatanımız Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebed müdafaa ve muhafaza etme ruhudur. Muhtaç olduğumuz kudret hiç şüphesiz, sizin de  belirttiğiniz gibi damarlarımızda dolaşan kanımızda mevcuttur. Ruhunuz şâd, Allah’ın rahmeti üzerinize olsun.”

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor