YUSUF KANLI, “YEREL SEÇİMLERDE HEDEFİMİZ 15+1”

RÖPORTAJ: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Milliyetçi Hareket Partisi Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı Bölge Gazetesi’ne ziyarette bulundu. Ziyarette, İl Başkan Yardımcıları Mükremin Kara ve Umut Kapucugil de hazır bulundular. Başkan Kanlı, ziyarette arkadaşımız Cansu Ersoy’a önemli bilgiler verdi. Bir yıldan daha az bir süre kalan yerel seçimlerle ilgili de sorulara cevap veren Kanlı, “Yerel seçimlerde beklentilerimiz 15+1. Yani 15 ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı Adana’da almayı planlıyoruz” cümlesini özellikle vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirir misiniz?

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin öncelikle vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bunun yanı sıra cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı, ilk seçimde sonuçlanmadı. Bunda en büyük etken tüm dünyada var olan ekonomik krizin ülkemize de yansıması oldu. Fakat insanlarımız önceliğinin ekonomik kriz değil de ülkenin birlik ve beraberliği, cumhuriyetin ilkeleri, anayasamızın maddeleri olduğuna karar verdi. Ve bu şekilde cumhur ittifakı olarak biz bu mesajı aldık ve bu düşünce tarzıyla yola çıktık. Yola çıkmaya da devam ediyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte halkımızın desteği ve güveniyle önceliğimiz yaraların onarılmasıyla ilgili belli bir noktada çalışmalarımızı başlatmak. En kısa zamanda da hükümetimizin uygulayacağı politikayla da ülkemizin ekonomik olarak da çok daha iyi bir duruma gelmesiyle ilgili sonuçları bekleyeceğiz. Bunun için sabır istiyoruz vatandaşımızdan. Çünkü gerçekten özellikle pandemiyle birlikte tüm dünyada yaşanan ekonomik kriz var. Bu krizden herkes payını aldı. Bugün Fransa yanıyor. Asıl sebebi oradaki insanların öfkesinin artık dışa vurması. Bundan dolayı Cumhur İttifakı’nın en büyük bileşeni olarak halkımızın bize verdiği destek sonucunda en iyi şekilde vatandaşlarımızın dertlerine derman sorunlarına çözüm bulacağız.

Cumhur İttifakı olarak yola çıktık ilerlemeye de devam edeceğiz dediniz. Yerel seçimlerde de ittifak olarak devam edecek misiniz?

Bu konuyla ilgili birliktelikle ilgili herhangi net bir şey yok. Bu konuyla alakalı sayın cumhurbaşkanımız ve genel başkanımızın alacağı bir karardır. Mevcut kararda biz Cumhur İttifakı’yla beraber yol yürürüz. Aksi bir açıklama olmadıktan sonra birlikte devam edeceğiz. Yerel seçimler için de kendi kanaatimi söyleyebilirim. Çünkü bu konu sayın genel başkanımızın talimatları doğrultusunda şekillenecek. Ama kanaatimce Cumhur İttifakı olarak yola devam edebiliriz. İttifak ilk günkü düşünce tarzıyla ülkemizin sorunlarını çözme ve sıkıntılarını en rahat şekilde aşma konusunda birlikteliğimiz devam edecek kanaatindeyim.

Yerel seçimlerde beklentileriniz neler?

Yerel seçimlerde beklentilerimiz 15+1. Yani 15 ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı Adana’da almayı planlıyoruz.

Yerel seçimler için çalışmalarınıza genel olarak başladınız. Peki şu ana kadar neler yaptınız ve bundan sonraki süreçte neler yapmayı planlıyorsunuz?

Çok fazla detaya girmeden biraz bahsetmek istiyorum. Öncelikli olarak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde sandık sandık oylarımızın önceki dönemlerle karşılaştırmayla ilgili çalışmalar yaptık bunun karşılığında ‘Nerede neyi eksik yaptık? Nerede yapmamamız gereken bir şey yaptık? Oyumuzun artığı yerlerde ne yaptık da oyumuzu artırdık?’  bunlarla ilgili çalışma ve tahlillerimizi yapıyoruz. Belli bir noktada sonuç da almaya başladık. Yani geçmiş seçimin analizini yaparak dersimizi çalıştık. 2024’te az önce ifade ettiğim gibi 15+1 olarak iddiamızı ortaya koyuyoruz. Sonuç da alacağız İnşallah.

Adayınız belli mi? Belli bir isim var mı aklınızda?

Adayımız belli değil. Ama aday adaylarımız var. Onlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz şu anda. Talimat sonrasında süreç başladığında onunla ilgili çalışmalar da net olarak başlayacak. Şu an için aday bazlı bir çalışma gündemimizde yok. Milliyetçi Hareket Partisi şahıslar üzerinden değil de teşkilat mantığıyla hareket ettiğimizden parti kimi aday gösterirse aday o olur. Şahıs üzerinden yürümek söz konusu bile değil.

Peki, şu anki Büyükşehir yönetimi hakkında neler söylemek istersiniz? 2014’te MHP’de olan Büyükşehir daha sonrasında CHP’ye geçti. Sizce eksileri farkları neler?

2014 yılında biliyorsunuz yerel yönetimlerle ilgili kanun değişti. Büyükşehir sınırı tüm il oldu. O dönemde Milliyetçi Hareket Partisi’nde ve Hüseyin Sözlü’de olan Adana Büyükşehir Belediyesi ilin merkezi dışında taşrada da belli çalışmalar başlattı. Yol yapıldı, kanalizasyon, su ile ilgili sorunlar çözüldü. Ondan sonra sinekle ilgili mücadelelerde de güzel bir altyapı oluşturarak bu günlere gelindi. 2019 seçimlerinden sonra belediye değişti ve maalesef mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı partizanca tavır içerisinde hareket ediyor. Sürekli geziyoruz, dolaşıyoruz ve yollar o kadar kötü ki. Yani Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gerektiği şeyi yapmadığını görüyoruz. Bunu biz kabul etmiyoruz. Bizlerin vatandaşa hizmet odaklı hareket etmesi gerekir. Yani ‘Şu belediyenin şu başkanı benim partilim değil’ diyerek hareket etmememiz gerekir. Biz bu tavrı bizim belediyemiz yapsa bile kabul etmeyiz. Örneğini ifade etmiş olduğum gibi bunun örneğini aldığımız 2014 seçimlerinde net bir şekilde gördük. Her tarafa hizmet götürülmesi noktasında başarılı olduk. O dönemde ilk defa çeşmede su gören köyler var. Yani bu kadar sıkıntılı yerlere ulaşma konusunda çok ciddi çalışmalar yapıldı. Partizanca değil halka hizmet odaklı baktığınızda seçilmiş olduğunuz il ve ilçe sınırları içerisinde her yere hizmet götürmek gerekiyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor