ZAFER BAYRAMI’NA YASAK GELDİ !..

30 Ağustos.. İşgalci Yunan ordusunun Türk taarruzu sonrası geri çekilmeye başladığı ve Milli Mücadele’nin zafere döndüğü gün.
30 Ağustos, öyle bir zafer ki, her yıl onurla kutladığımız, zaferlerin en büyüğünü kazandığımız gün.
30 Ağustos, 26 Ağustos 1922’de başlayan 30 Ağustos 1922 gününe kadar beş gün beş gece devam eden Büyük Taarruz’un ve Türk ordusunun kesin zaferi ile sonuçlandığı gün..
30 Ağustos.. Zaferden iki yıl sonra 30 Ağustos 1924’te Dumlupınar’da Büyük Zafer’in Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın da katıldığı törende zaferin ilk kutlandığı şehitlerin ilk anıldığı gündür.
30 Ağustos.. O Törende Fevzi Paşa yaptığı konuşmada Büyük Taarruz’un bütün aşamalarını anlattığı, zaferin önemi konusunda törene katılanlara geniş bilgi verdiği gündür.
30 Ağustos, Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Cumhuriyet’in izleyeceği yolu gösterdiği gündür..
Bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamıyoruz.. Gerekçesi pandemi.. Hükümet öyle istedi..
Peki, Ayasofya’nın ibadete açıldığında pandemi yok muyd? Varsa neden yasaklanmadı, on binlerce insan camiinin açılış törenine katıldı?
Anlayan varsa beri gelsin!..
İsterseniz, size, bize hepimize Atatürk bir kere daha anlatsın;
“Efendiler, milletimiz bundan sonraki mesaisinde de muvaffak olabilmek için milli hedefini bütün açıklık ve katiyetle, tekmil vatandaşların gözünde ve vicdanında bütün parlaklığı ile tespit ve tayin etmiş bulunuyor. İsterseniz benim burada hedef dediğim şeyi, siz, milletin mefkuresi diye adlandırınız. Fakat bu unvanı verirken dikkat ediniz ki, hayali bir manaya kendimizi kaptırmayalım.
Efendiler, milletimizin hedefi, milletimizin mefkuresi, bütün cihanda tam manasıyla medeni bir toplum olmaktır. Bilirsiniz ki, dünyada her kavmin mevcudiyeti, kıymeti, hürriyet ve bağımsızlık hakkı, sahip olduğu ve yapacağı medeni eserlerle orantılıdır…
Efendiler, medeniyet yolunda muvaffakiyet yeniliğe bağlıdır. Toplumsal hayatta, iktisadi hayatta, ilim ve fen sahasında muvaffak olmak için yegane gelişme ve ilerleme yolu budur .iktisaden zayıf bir millet fakirlik ve sefaletten kurtulamaz; kuvvetli bir medeniyete refaha ve saadete kavuşamaz, toplumsal ve siyasi felaketlerden yakasını kurtaramaz.Safsatalar, hurafeler kafalardan çıkmalıdır”
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları salgın nedeniyle yasaklanmış, gönlümüze de yasak konulamaz ya!..
