Zafer Partisi’nde Bilir dönemi

Zafer Partisi Adana İl Başkanlığı görevine atanan Abdurrahman Bilir, ilk röportajını Bölge gazetesine verdi. Adana’da siyasetin çürüdüğüne dikkat çeken Bilir, dürüst ve omurgalı siyaset yapacaklarını vurguladı. Stratejik göç diye tanımladıkları sığınmacı sorununa değinmeyi de es geçmeyen Başkan  Bilir, “Misafirlik bitti, artık evlerine dönme vakti” dedi.

***

RÖPORTAJ: YENER EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) – Adana’nın saygın ve sevilen iş insanlarından Abdurrahman Bilir, Zafer Partisi’nden Adana birinci sıra milletvekili adayı olarak çıktığı siyaset maratonunda, önemli başarıların ve çalışmaların altına imza atarak takdir toplamıştı. Zafer Partisi Genel Başkan Ümit Özdağ, yerel seçimler öncesi Adana’da stratejik bir hamle yaparak Bilir’i Adana İl Başkanlığı görevine atadı. Birkaç gün önce yeni görevinin başına geçen Bilir, ilk röportajını Bölge gazetesine verdi. Başkan Bilir, Adana’da siyasetin çürüdüğünü ve kokuştuğunu belirterek, “Adanalıların dürüst, temiz ve omurgalı siyaset özlemlerini gidermeye geldik” dedi. İşte o röportaj;

Yeni yönetimle beraber, Zafer Partisi Adana İl Başkanlığı’nda ne gibi değişimler yaşanacak?

Halkın ve yaşadığımız kentin menfaatlerini ön planda tutmaya devam ederek, üst seviyelerde aktif siyaset yapacağız. Yönetim kurulu olarak sıklıkla toplanıyor ve tespit ettiğimiz sorunların çözümü doğrultusunda projeler hazırlıyoruz. Bu projelerin içeriğini hazırlık aşamasından sonra kamuoyu ile paylaşacağız. Şunu da söylemeden geçmek istemiyorum; önceki il başkanı Ayhan Binboğa’nın ekibiyle beraber istifa ettiği yönünde çıkan haberler tamamen asılsızdır. Ayhan Bey, Genel Başkanımız Ümit Özdağ tarafından başarılı olamadığı gerekçesiyle görevinden alınmış ve beraberinde sadece Seyhan İlçe Başkanı kendisiyle partimizden ayrılmıştır. Onun dışında, partimizden istifa eden herhangi bir kimse bulunmamaktadır. Eski yönetimde yer alan bütün isimler, partimizin birer neferi olarak çalışmalarına devam ediyorlar. Şu an eksikleri tamamlama aşamasındayız. Yumurtalık ve Karataş’da ilçe binalarımızı kısa bir süre sonra hizmete açacağız.

Yerel seçimlerle ilgili çalışmalarınız hakkına neler söyleyebilirsiniz?

Yurttaşlarımız geçim derdinde. Ekonomik kriz artık en ağır şekilde hissediliyor. Çiftçimizin, köylümüzün, emekçimizin üretmesi için yerelden kalkınmanın önemini vurgulayacağız. Genel seçimlerde sandıktan çıkan mesajı iyi okuyarak, önümüzdeki yerel seçimler için çalışmalarımızı hızlandıracağız. 31 Mart’a en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Biz, parti olarak bütün seçimlere hazırız. Adana ve ilçe belediyelerini kazanmak için çok güçlü aday adaylarımız var. Şuan için isim vermek doğru olmaz.  Aday adaylığı düşünen arkadaşlarımız varsa, onların önünü kesmek istemem. Bu nedenle isim vermeden net bir şekilde ifade edebilirim ki; seçime hazırız.

Muhalefet kanadında yer alan Zafer Partisi’nde, Cumhurbaşkanı adayınız Sinan Oğan’ın, ikinci turda Cumhur İttifakı saflarına katılması, seçmeniniz nazarında nasıl yankılandı ve partiniz yara aldı mı?

Özellikle ilk zamanlar halktan olumsuz tepkiler aldığımızı inkar edemem; ancak Zafer Partisi kişi odaklı bir siyasi oluşum değildir. Kişiler her zaman gelip geçicidir. Önemli olan misyon, vizyon ve manifestomuzun ülke yönetimine geçmesidir. Bu konu hakkında fazla yorum yapmaya gerek duymuyorum açıkçası. Oğan’ın Cumhur İttifakı’na katılmasında ben de rahatsızlık duydum; fakat  kendisi şahsi tercihin bu şekilde kullandı. O süreçte de Genel Başkanımız Ümit Özdağ’ın dik ve kararlı duruşundan da gurur duyduk.
Yeni bir parti olmanıza rağmen hızlı teşkilatlanmalarınızla dikkat çekmiş ve genel seçimlerde kilit bir rol üstlenmiştiniz. Partinize katılım yönünde aynı ivme devam ediyor mu?
Her geçen gün adeta bir çığ gibi büyüyen Zafer Partisi, genel başkanımızın komutasında emin adımlarla yolunda ilerlemektedir. Genel seçimlerde Zafer Partisi’nin Türk siyasi hayatında yarattığı kelebek etkisine şüphesiz hep birlikte şahitlik ettik. Türk milletinin ve de Türk devletinin sorunlarını en iyi şekilde tahlil eden Zafer Partisi’nin çözüm odaklı siyasetini önümüzdeki süreçte hep birlikte görmeye de devam edeceğiz. Bu doğrultuda bireysel katılımlar devam ediyor. Özellikle yerel seçimler öncesi partimize üye olmak isteyenler ve bizi yakından tanımak isteyenler il binamızı ziyaret ediyorlar. İnsanlar, özellikle mülteci sorunundan bezmiş durumdalar. Bugün yaşanan ekonomik kriz ve işsizliğin en geçerli sorumlusunun mülteciler olduğunun farkındalar. Misafirlik bitti, artık evlerine dönme vakti. Türk gençlerinin kendi vatanında mülteci konumuna düşmesine seyirci kalmayacak, izin vermeyeceğiz. Zafer Partisi gelecek, Suriyeliler gidecek!

Yeni görevinizde Adana’nın hangi sorunlarına çözüm bulmak için gayret göstereceksiniz?

Ülke genelinde olduğu gibi Adana’da da yoğun olarak sığınmacı ve göçmen sorunu var. Adli vakaların artması, sosyolojik yapının değişmesi okullardaki yabancı uyruklu öğrencilerin fazla oluşu ileride çok daha büyük problemler yaratacak. Bunun yanı sıra, esnaf kan ağlıyor. Trafik çilesi aldı başını gidiyor. Tespit ettiğimiz ana sorunları şöyle sıralayabilirim;

CEYHAN ENERJİ İHTİSAS ENDÜSTRİ BÖLGESİ

2007 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Adana’nın Ceyhan ilçesi Kurtpınarı ve Sarımazı mevkiinde bulunan 13 milyon 471 bin 964 metrekarelik alana Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi kurulması planlandı; ancak üzerinden on altı yıl geçti, çivi dahi çakılmadı, hâlâ bekliyor. Bölgedeki iptal davası kararlarında, kamulaştırma ve toplulaştırmada çeşitli sorunlar yaşanıyor. Arazi sahibi vatandaşlar kara kara düşünüyor. 5 Sanayi Bakanı, 5 de Enerji Bakanı eskidi, 2 Bakanlıkta da 6’ıncı Bakan görev yapıyor ve hâlâ ne yazık ki bölgeye bir yatırım gelmedi.

HAFİF RAYLI SİSTEM

1988 yılında projelendirilen 1996 yılında da yapımına başlanan -adına “metro” dediğiniz ama aslında- hafif raylı sistem, Adana Büyükşehir Belediyesinin ve dolayısıyla bütün Adanalıların her gün zarar etmesine neden oluyor. 2’nci Etap Projesi için Büyükşehir Belediyemiz 4’üncü kez başvurmuş olmasına rağmen Cumhurbaşkanı tarafından reddediliyor. Neden reddediyorsunuz? Adanalıya hizmet gelsin istemiyor musunuz? Her seferinde seçim alanlarında söz vereceksiniz; ama yerine getirmeyeceksiniz. Belediye Başkanımız bunu cebine mi koyup götürecek? Herhâlde vatandaşa hizmet için yapacak; ama Adanalı bunun hesabını soracak, merak etmeyin.

9 KÖYDE RAYİÇ BEDEL SORUNU

Adana’nın Seyhan, Yüreğir, Karataş ilçelerine bağlı toplam 9 köyde; Hadırlı, Yalmanlı, Karayusuflu, Salmanbeyli, Mürseloğlu, Dervişler, Damlapınar, Gümüşyazı ve Karaahmetli’de Seyhan Nehri’nin taşkını nedeniyle bir mağduriyet oluşmuştu; yetmiş iki yıl sonra bunu çözüldü, rayiç bedel belirlendi; fakat vatandaşlardan burada hâlâ sorunlar yaşandığına ilişkin şikâyetler geliyor. Burada yoksul köylüden yana tavır alınmalı.

CEYHAN KÖYLERİ…

Ceyhan’da Adana Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından eskiden “köy” diye anılan mahallelerde parke taşı döşenmeye başlanmış, Ceyhan Çevretepe’de bu iş yarım bırakılmıştır, pandemi nedeniyle ödeneksizlik bahane edildi ve tamamlanmadı. Köyler bakımsızlıktan ölüyor, buraya da yatırım bekleniyor.

ADANA ŞAKİRPAŞA HAVALİMANI…

Dünyanın en stratejik havalimanlarından biri olan Adana Şakirpaşa Havalimanı, kâr eden 9 havalimanından biri, burası en önemli ve güvenli havalimanlarından biri. Burada genişletme ve iyileştirme çalışmaları yapılabilecekken ne yazık ki “Çukurova Havalimanı var” diye kapatma girişimleri buna. Buna asla izin vermeyeceğiz; bütün Adanalılar olarak buna karşı çıkacağız.

YOL SORUNU, ORMAN KATLİAMI, ELEKTRİK-İNTERNET KESİNTİSİ, YÜKSEK FATURALAR…

Adana merkezini Karataş ilçesine bağlayan yol bir türlü yapılmıyor. Kozan yolu, Yahyalı yolu, tünelleri -her seferinde, 2018’de Sayın Cumhurbaşkanı söz vermiş olmasına rağmen- hâlâ şantiye görünümünde, hâlâ burada insanlar ölmeye devam ediyor ne viyadük ne tüneller yapıldı. Aladağ, Feke, Karaisalı, Pozantı ve Tufanbeyli’de vahşi orman katliamları yaşanıyor, alabildiğine ağaç kesiliyor. Teknolojinin hızla ilerlediği 21’inci yüzyılda Adana’da 15 ilçede, mahallelerde elektrik kesintileri yaşanıyor. Birçok ilçede PTT yok. Doğal gaz kullanan vatandaşlar yüksek faturalar nedeniyle battaniyelerle ısınmak zorunda kalıyor. İnternet erişimi yok.

Yoğun programınıza rağmen, bu röportajın gerçekleşmesine zaman ayırdığınız için teşekkür ederim

Ben teşekkür eder, yayın hayatınızda başarılar dilerim.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor