Zenbilci: “Pozantı, Kurtuluş Savaşı meşalesinin yakıldığı yerdir”

ANKARA  (BÖLGE)- AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, Pozantı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılı münasebetiyle bir basın mesajı yayınladı.

Zenbilci, yayınladığı basın mesajında “Pozantı, Gülek Boğazı yoluyla birçok milletlerin konup göçtüğü, tarih boyunca coğrafi konumundan dolayı önemli bir konak yeri özelliğini korumuş, stratejik bir yerleşim yeridir.” dedi. Zenbilci, “Pozantı’nın, Adana ilinin Orta Anadolu’ya açılan kapısı olduğunu, işgalci devletlerin de bunun farkında olduğu için Mondros Ateşkes Antlaşmasından sonra ilk işgal edilen yerlerden birisi olmuştur. Bu işgaller sırasında Adana ve Pozantı civarına önce İngilizler gelmişse de daha sonra kendi aralarında yapmış oldukları görüşmeler neticesinde bu bölge Fransızlara bırakılmıştır. Adana ile Anadolu’nun bağını koparmak için bu köprüyü yıkmak istemişlerdir. Pozantı, Kurtuluş Savaşı meşalesinin yakıldığı ilk yerlerden birisidir. Tarihin hiçbir döneminde esarete boyun eğmemiş aziz milletimiz, işgal altındaki vatan topraklarını canı pahasına korumuş, milli ve manevi değerlerinden asla ödün vermeyerek 99 yıl önce Pozantımızı düşman işgalinden kurtarmıştır.” dedi.

Zenbilci, sözlerine son verirken, “Pozantı ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılında, düşmanların topraklarımızdan kovulmasında canları pahasına mücadele eden kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, bütün Pozantılı hemşerilerimin kurtuluş bayramını kutluyorum.” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor