ZERAY APARTMANI’NDAN GERİYE KALANLAR

Maraş merkezli deprem sonucunda Adana’da yıkılan binalar arasında yer alan Zeray Apartmanı’ndan geriye sadece anılar kaldı. Oyuncakların, mutfak eşyalarının, defter ve kitapların, fotoğrafların, aile cüzdanının ve daha birçok eşyanın bulunduğu bölge depremin yıkıcılığını en acı şekilde gözler önüne seriyor.

 

HABER VE FOTOĞRAFLAR: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Kahramanmaraş’taki deprem sonucunda etkilenen 10 il arasında bulunan Adana’da, birçok bina yıkıldı. Yıkılan çoğu binadaysa arama çalışmalarının sonuna gelindi. Arama çalışmasının sonuna gelinen enkazlardan biri olan Zeray Apartmanı’ndan geriye kalan boşluğa enkazdan çıkarılan eşyalar koyuldu.

Adana’da Çukurova İlçesi’ne bağlı Yurt Mahallesi’nde bulunan ve iki bloktan oluşan Zeray Apartmanı’nın B Bloğu tamamen yıkıldı. A Bloğu ise yıkılmadı, ağır hasar aldı. Tamamen yıkılan B Bloğu 50’den fazla kişiye mezar oldu. Enkaz ve arama çalışmalarının sonuna gelinen apartman bölgesinde bulunan eşyalar bir yerde toplanarak adeta anıt haline getirildi. Deprem sonucunda yıkılan binadan geriye tozlu eşyalar kaldı.

Oyuncakların, mutfak eşyalarının, defter ve kitapların, fotoğrafların, aile cüzdanının ve daha birçok eşyanın bulunduğu bölge depremin yıkıcılığını en acı şekilde gözler önüne seriyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor