‘Zeydan Başkan bize sahip çıksın’

Balcalı Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Uslu, ‘’Gece yarısına kadar çalışmamıza rağmen eve ekmek götüremiyoruz. Gelirimiz, giderlerimizi dahi karşılamıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan acil yardım bekliyoruz’’ dedi.

HABER: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE)-Balcalı Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Uslu, her gün sabahın 05.00’ında zararına kontak açtıklarını belirterek, ‘’Gece yarısına kadar çalışmamıza rağmen eve ekmek götüremiyoruz. Gelirimiz, giderlerimizi dahi karşılamıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan acil yardım bekliyoruz’’ dedi.

ÖĞRENCİ 2,50; SİVİL 3,50 OLMALI

Kent Kart ile 1 lira 55 kuruş bedelle öğrenci, 2 lira 35 kuruş bedelle de sivil yolcu taşımacılığı yaptıklarını ifade eden Uslu, ‘’Elektronik kartla Osmaniye’de öğrenci 2 lira, sivil 2 lira 75 kuruş,  Hatay’da öğrenci 2 lira 50 kuruş, sivil 3 lira 50 kuruş, Mersin’de öğrenci 2 lira 25 kuruş, sivil 3 lira 25 kuruş iken, Adana’da arada ki farkın eşitlenmesi gerekiyor. Taşıma ücretimiz, öğrenci 2 lira 50 kuruş, sivil 3 lira 50 kuruş olmalı’’ dedi.

ZEYDAN BAŞKANDAN BEKLENTİMİZ BÜYÜK

Uslu, şunları kaydetti; ‘’Geçen dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 4 yıl boyunca bize zam vermedi. Bu süre içinde akaryakıta yüzde 120, yedek parçaya yüzde 150 zam yapıldı. Birçok şehirde, otobüslere araç başı katkı payı ödeniyor. İstanbul’da yolcu başına 85 kuruş, Bursa’da 60 kuruş, Gaziantep’de ise 50 kuruş veriyor belediye… Bizim belediye ise vermeyi bırak, üstüne güzergah bedeli olarak, yıllık 12 bin lira para alıyor. Ayrıca kent kartlı her binişten yüzde 1,6 para kesiliyor. Bu huzursuzluk varken nasıl verimli taşımacılık yapacak? Zeydan Başkanımızdan beklentimiz büyük. Haktan yana tavır alacağından şüphemiz yok. Yıllık enflasyon oranına göre ücrete zam yapmasını talep ediyoruz. Zam vermezlerse yolcu başı 50 kuruş katkı payı ödenmeli.’’

ŞEHİR HASTANESİ DURAĞI SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Başkan Uslu, Adana Şehir Hastanesi önünden devam ederek yolcu taşıyan araçlarının hastane önünde yolcu indirmelerine izin verilmesi noktasında UKOME ile de görüşülmesini isteyerek ‘’Ortada bir yanlışlık var. Şehir Hastanesi önündeki durakta belediye otobüsleri yolcu indirebiliyor. Bizlere yasak getirildi. Biz bu konuda sürekli halktan tepki alıyor, vatandaştan küfür ve azar işitiyoruz. Sayın Karalar’ın acilen esnaf ile bir araya gelerek bütün bu sorunları çözmesi gerekiyor. Yoksa sıkıntımız çok büyük’’ dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor