ZEYDAN KARALAR BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

(HABER MERKEZİ)-Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek önemli açıklamalarda Bulundu. Karalar, “Geldiğimizde borç batağı içinde bulunan belediyeyi borç batağından çıkarıp hizmet etmeye başladık. Hizmetlere bundan sonra da kaldığımız yerden devam edeceğim” dedi.

Başkan Karalar, “Bu dönem belediye başkanları açısından en sıkıntılı dönemi yaşadık. Hem pandemi hem de depremin olduğu bir 5 yıl geçirdik. Böyle bir  5 yıl Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yok. Bunların dışında aşırı bir borcu olan belediye devraldık. Ama  biz belediyemizi borç batağından, hizmet edebilir ve önünün açılabilir hale getirmesini sağladık” dedi.

Toplantıda  5 yıl içerisinde yaptığı hizmetler ile ilgili bir sunum da gerçekleştiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan karalar, “Önümüzdeki dönemde Adana için çok önemli hayali  olan 3 projeyi de  gerçekleştireceğim.“Bana  ‘Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Adana’ya yaptığı en önemli iyilik nedir ?’ diye sorsalar, ‘biz bu belediyeyi  borç batağından çıkardık ve hizmet etmeye başladık’ derim” diye konuştu.

“ADAY KİM OLURSA OLSUN ÇALIŞMALARIMIZ AYNI OLUR”

Karalar, AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayının Yüreğir Belediye Başkanı Fatih  Mehmet Kocaispir ile ilgili sorusunu da “Bizim aday kim olursa olsun, çalışmalarımız her zaman aynı şekilde olacaktır” diye  yanıtladı. Başkan Karalar, ayrıca  kendi dönemlerinde 4 bin işçinin çıkarılmadığını ve iş akdi feshedilen kişinin ise 1600’ün üzerinde olmadığını  söyledi. Büyükşehir’de işten çıkarılan 4 bin işçinin mağduriyetinin giderileceği” söylemini eleştiren Başkan Karalar  “110 kardeşim suç işlediği için gönderildi. Toplamda  Bin 600 kişi işten çıkarıldı 4 bin kişi değil” diye konuştu. Başkan Karalar şöyle devam etti:

“ASKİ’de 2340 kilometre içme suyu hattı yaptık ve gerekli çalışmalar devam ediyor.Karataş’ın, İmamoğlu’nun, Yumurtalık’ın, Tufanbeyli’nin , kısmen Kozan’ın su isale hatları buna dahil 386 bin 442 metre yağmursuyu ve kanalizasyon hattı var.Eskiden ciddi bir yağmur yağdığı zaman sandalla gezmeniz gerekirdi. Gerçekten çok büyük bir göl  görüntüsü olurdu. Aşırı yağmurlarda bile bu konunun kalmadığını  görürsünüz.  Çok az yer kaldı yapmadığımızı, bunu da yaptığımız zaman çok fazla yağmur yağdığında da büyük sıkıntı çekmeyeceğiz. 440 bin asbestli boru değiştirdik.Kendi dönemimizde  çiftçiyi yalız bırakmadık ve kendilerine fide, yem, güneş panelleri  dağıttık. 78 köprü ve menfez yaptık. 2 milyon 795 bin 140 ton asfalt döktük” dedi. Karalar şöyle devam etti:

“Bırakınız üst alt geçit yapmayı, bir alt  geçit yapan bilen bir Belediye Başkanı yok. E-5’in üzerinde alt geçitler var. Karayolları yapmıştır. Ama biz kısa süre içerisinde toplam 100 tane alt geçit yaptık. Hepsi birbirinden muhteşem oldu. Adana trafiğinde de önemli rahatlama getirdi. 5 yeni bulvar yapan tek Belediyeyiz. 6 üst geçit bitirmişiz.Bizim Kentsel Dönüşümle ilgili Göl Mahallesi çok uzun süre bekliyordu. Orada yaklaşık 21 aile kesinlikle bunu kabul etmiyordu. Oysa biz bu kişileri çağırarak ikna ettik.Sinanpaşa yaklaşık 18 yıllık bir proje. Uzun süre adım atılmamış ve bu kardeşiniz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ’ye giderek, kendilerine de teşekkür ederek bu bölgeye  bir hareket kazandırdık. Sonra TOKİ Başkanı dedi ki; Yüreğir Belediye Başkanı ile bir sözleşme imzalayın ve  bu belediye de işin içerisinde olsun. Biz de tamam diyerek, protokol imzaladık. Ama Yüreğir Belediyesi’nin bu Sinanpaşa  projesinin ilerlemesiyle ilgili en ufak bir şeyi yok. Çünkü zaten proje Büyükşehir’in projesi.  Onu söylersek bizden önce bu işi başlatan Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na haksızlık olur. Bu tamamen Büyükşehir ile  TOKİ’nin birlikte projesidir, ilçe belediyesinin de hiçbir katkısı da yoktur. Ama arkadaşlar bazen sanki Sinanpaşa prnojöesini kendileri yapıyormuş gibi basın toplantısı yapıyor, ben bunu doğru bulmuyorum.”

Karalar, “Ekonomik açıdan biz bu belediyeye çok şey kazandırdık. Öyle bir mali disiplin sağladık ki,  bizim borcumuz gelirimizin 4 katı iken şu anda gelirimiz 2024 yılında borcumuzun  4 katı oldu. Bu hem belediyenin iş yapabilir gücünü, artırıyor hem  kredi notunu çok yükseltti. Pandemiye, depremlere ve ağır borç yüküne rağmen, borcu gelirinin 4 katı olan belediyeyi, geliri borcunun 4 katı hale getirdik. Önümüzdeki 5 yılda, bu dönemde yaptığımızın 4-5 katı iş yapabileceğimiz anlamına geliyor bu. Belediyeyi borç batağından kurtarıp, hizmet atağına geçirdik. Rekor seviyede asfalt döktük. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak görevi devralmamızın üzerinden geçen 5 yılda, her türlü zorluğa rağmen çok önemli mesafe kat ettik. Borcu gelirinin 4 katı olan belediyeyi, geliri borcunun 4 katı haline getirdik ve böylece borçlanma gereksinimi olmadan halkımızı büyük hizmetlerle buluşturma gücü kazandık. Devasa hizmetleri halkımızla buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. 2024’te ve önümüzdeki dönemde hemşehrilerimize verdiğimiz hizmeti her kulvarda artıracağız, Adana’mızın hak ettiği yere gelmesi için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan  Karalar, AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayının Yüreğir Belediye Başkanı Fatih  Mehmet Kocaispir ile ilgili sorusunu da “Bizim aday kim olursa olsun, çalışmalarımız her zaman aynı şekilde olacaktır” diye  yanıtladı. Başkan Karalar, ayrıca  kendi dönemlerinde 4 bin işçinin çıkarılmadığını ve iş akdi feshedilen kişinin ise 1600’ün üzerinde olmadığını  söyledi. Büyükşehir’de işten çıkarılan 4 bin işçinin mağduriyetinin giderileceği” söylemini eleştiren Başkan Karalar  “110 kardeşim suç işlediği için gönderildi. Toplamda  Bin 600 kişi işten çıkarıldı 4 bin kişi değil ! Bu arada içlerinden 50 kişi 100 kişi hak etmediği şekilde de gönderilmiş olabilir. Bunu da belirtiyorum. Ama ben belediye başkanıyım, herkesi tek tek tanıma şansım yok.  Büyükşehir adayı olan birinin kamuoyuna açıklama yaparken doğru bilgi alması gerekir ve doğru bilgi açıklaması gerekir” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor