ZEYDAN KARALAR; “ZARARI ADANA HALKI GÖRECEK”

Yapılanın haksızlık olduğunu belirten ve kamuoyuna yazılı bir açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar şöyle dedi; ”Adana Büyükşehir Belediyesi için de 3 milyar bir borç gösterdiler. Ancak eski defterler açılacaksa 2018 yılına kadar gidilmeli. Çünkü bizim de esasen böyle bir borcumuz yok. Belediyeye ait şirketler için çıkarılan KHK’lerin de ciddi etkilerinin olduğu borçlanmalar oluştu. Bu 3 milyarlık borçta da faiz ve vergileriyle şirketlere ait tutarlar var. Ancak borçlar belediyeninmiş gibi gösteriliyor. Üstelik belediyelere ait şirketlerin bu süreç içerisinde gelen borcu her şeye rağmen çeşitli yapılandırmalarla da düzenli ödeniyor.”

 

 

 

(HABER MERKEZİ)-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın tüm belediyelere borç bildirimi yollamasına tepkiler yükselirken, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da yaptığı açıklamada, böyle bir uygulama olursa en büyük zararı Adana halkının göreceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediyelerin SGK borçlarını dile getirmesinden hemen sonra belediyelere borç bildirimleri gönderildi. Bakan Işıkhan, “SGK’ye olan prim borçlarının bir an önce tahsil edilmesi gerekiyor. Kaynağından keseceğiz” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi;

“Ekonomide geldikleri halin bir göstergesi olarak belediyelere yönelik böyle bir karar aldılar. Adana Büyükşehir Belediyesi için de 3 milyar bir borç gösterdiler. Ancak eski defterler açılacaksa 2018 yılına kadar gidilmeli. Çünkü bizim de esasen böyle bir borcumuz yok. Belediyeye ait şirketler için çıkarılan KHK’lerin de ciddi etkilerinin olduğu borçlanmalar oluştu. Bu 3 milyarlık borçta da faiz ve vergileriyle şirketlere ait tutarlar var. Ancak borçlar belediyeninmiş gibi gösteriliyor. Üstelik belediyelere ait şirketlerin bu süreç içerisinde gelen borcu her şeye rağmen çeşitli yapılandırmalarla da düzenli ödeniyor.

Çok açık ki çözüm bu değil. Halkı cezalandırmanın bir örneği bu. Kaldı ki yıllardır belediyeye ait borcu ben söylüyorum. Bunun için bir şey yapılması gerektiği taraftarıyım ancak iktidarın zamanlaması için denecek bir şey yok. Gayet manidar. Ayrıca bu kriz yıllar öncesinden başlamıştı. Belediyelerin gelir kalemleri gitgide düşerken giderler ise sürekli artar bir vaziyette. Örneğin biz geçen seneye kadar iller bankasından gelen gelirle çalışanların ücretlerini ödeyebiliyorken bu sene o para yarısına dahi yetmiyor. Gelirdeki kesintiler de tüm giderlerin yanında sürdürülemez bir tablo ortaya çıkarıyor. Amaç belediyelerin borçlarını ödenmesini sağlamaksa bu karar çözüm olamaz.”

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor