ZEYDAN KARALAR’IN ADAYLIĞI TEHLİKEDE

CHP Genel Başkanı Özgür Özel,  bir televizyon programında 3 Belediye Başkanı dışında hiçbir belediye başkanının  adaylığının garanti olmadığını, durumlarını değerlendireceklerini ve kararlarını ona göre vereceklerini söyledi.

(HABER MERKEZİ)- CHP Lideri Özgür Özel,  gazeteci Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlarken, “Ekrem İmamoğlu, Mansur Savaş ve Özlem Çerçioğlu’nun gerek yapılan anketlerde gerek kamuoyu nezdinde başarılarının kabul gördüğünü belirtti. Özel, “Bunlar haricindeki mevcut belediye başkanlarımızın durumuna bakacağız” dedi.

Konuşmasını “Kemal bey orada yaptığı konuşmada seçilmemiş PM’nin yetkisini kullanmaya kalkıştı. Biz böyle düşünmüyoruz. Yukarıda adını zikrettiğim üç belediye başkanımız dışında mevcut durumlarına, anketlere başarı oranlarına bakacağız. Vatandaş memnuniyeti gözeteceğiz. Eğer ortada bir sıkıntı varsa CHP’nin yeni yönetimi olarak gereğini yapacağız” diyerek sürdüren CHP lideri Özgür Özel’in bu açıklaması Adana ve Mersin Belediye Başkanlarını gözden çıkardığı şeklinde yorumlandı.

Mersin Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemelerinin yanısıra, taraftarlarının CHP lideri seçilen Özgür Özel’i protesto etmelerinin sonucu olarak değerlendirildi.

CHP’nin Adana ve Mersin’e yerel seçimlerde seçime yeni Belediye Başkan adaylarıyla gireceği yönündeki görüşlerin ağırlık kazandığı, yapılacak kamuoyu yoklamalarının da gözönüne alınacağı bildirildirildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor