Zeydan Karalar’ın yoğun günü

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın hafta sonu yoğun geçti. Başkan Karalar, Yenidoğan Mahallesi’nde gerçekleştirilen iftar programına katılarak burada kadınlara yönelik projelerini anlattı. Türkmenbaşı’nda asfalt kaplama, yapım ve yenileme çalışmasını yerinde inceledi. Otizmli çocuk Nejdet’in ablasının attığı mesajı yanıtsız bırakmayarak Kazar ailesini ziyaret ederek, mutluluğu paylaştı. Flensburg Belediye Başkanı Simone Lange’nin ziyaretinde Adana ve Flensburg arasında işbirliği olanakları araştırılması için çalışmalar başlatılacak.

ADANA (BÖLGE)-Adana Büyükşehir Belediyesi’nin, her akşam bir mahalle ya da ilçede gerçekleştirdiği iftar programları devam ediyor. Yenidoğan Mahallesi’nde gerçekleştirilen iftar programına binlerce mahalleli katıldı. İftar programında Yenidoğanlılar’a seslenen Başkan Zeydan Karalar, özellikle kadınlara yönelik sosyal, kültürel ve ekonomik katma değer yaratacak hizmetleri mahalle sakinleriye buluşturacaklarını bildirdi.

Bir toplantıda, bir davette kadın sayısının fazla olduğunu gördüğünde, toplum adına umutlandığını, mutlu olduğunu belirten Başkan Zeydan Karalar, “Bütün Adana biliyor ki ben kadın tarafının belediye başkanıyım. İnşallah Seyhan’da kadınlara yönelik SEYMER’ler gibi, spor tesislerimiz gibi, sadece kadınların spor yaptığı ücretsiz fitness salonları gibi yerler burada da yapacağız. Maddi sorunlarımız var ama evvela Allah’ın, sonra sizlerin sayesinde onları da çözeceğiz” dedi.

KİNDEN, KAVGADAN, NEFRETTEN KİMSEYE YARAR GELMEZ

Ramazan Ayı’nın içerdiği maneviyatla ilgili görüşlerini de açıklayan Başkan Zeydan Karalar, şunları söyledi: “Boşuna Ramazan Ayı 11 ayın sultanı denmemiş. Ramazan barış, kardeşlik, bereket ayıdır. Ramazan ayı insanın kendini dinlediği, geçmişte yapılan olumsuz davranışların gözden geçirildiği ve kendini arındırma ayıdır. Ramazan Ayı düşmanlıkların bir kenara bırakıldığı, kucaklaşma ayıdır., Sevgiden, dayanışmada, paylaşmaktan öte bir şey yok. Kavgadan, nefretten, kinden kimseye bir yarar gelmez.

HEPİMİZ ADEM VE HAVA’DAN GELİYORUZ, KİMİ KİMDEN AYIRIYORSUN?

Bu güzel memlekette hepimiz kardeşçe barış içinde yaşamalıyız. İnsanları etnik kökenine, mezhebine göre ayırmak yüce dinimize aykırıdır. Hepimiz aynı yerden geldik. birbirimizi neden ayrıştırıyoruz? Bizi ayrıştırmak istiyorlar. Buna asla izin vermeyelim. Adem ile Hava hepimizin atası ve birbirimizden farkımız yok. Bunu bilmeliyiz ve öyle davranmalıyız.

Ben Yüreğir’in çocuğuyum, burada doğdum büyüdüm. Merak etmeyin bu kardeşiniz size hizmet edecek.”

ASFALT ÇALIŞMASINI YERİNDE İNCELEDİ

Bu arada başkan Karalar, göreve başlamasının üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen, hemşehrilerine kesintisiz hizmet etmeye devam ediyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Türkmenbaşı Bulvarı’nın Mavi Buvar ve Hilmi Kürklü Bulvarı’yla kesiştiği bölümü kapsayan otoban bağlantı yolunda

asfalt kaplama, yapım ve yenileme çalışmasını yeniden başlattı.

Türkmenbaşı anayol üzerinde 2 bin 500 metre, Mavi Bulvar’da 1250 metre, Bülent Ecevit Bulvarı’nda da 450 metrelik asfalt kaplama, yapım ve yenileme

Çalışmasını sürdüren ekipler, 4 adet otoban bağlantı kolunda da toplamda 2 bin 800 metrelik çalışma gerçekleştiriyor.

Çalışmaları bizzat denetleyen ve inceleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adanalıya hizmete her kulvarda devam edildiğini söyledi.

BAŞKAN ZEYDAN KARALAR ÇALIŞMALARI YENİDEN BAŞLATTI

Başkan Zeydan Karalar, “Türkmenbaşı hayli önce başlanılan ama bitirilemeyen bir projeydi. Müteahhit uzun süre ödeme alamadığı için işleri durdurmuştu. Burası çok hassas bir nokta. Hemşehrilerimiz tozdan, topraktan mağdur oluyor. Müteahhit ödeme alamamasına rağmen bizim ricamızı kırmadı. Başladılar ve Adana’nın en güzel noktasındaki çalışmaları bitirecekler. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

OTİZML NEJDET’İN MUTLULUĞU

Daha sonra Başkan Karalar, bir süre önce kendisine mesaj atarak, otizmli kardeşini ziyaret etmesini isteyen Hatice Dursunnur Kazar’ın arzusunu yerine getirdi. Başkan Karalar, Kazar Ailesini ziyaret etti, 10 yaşındaki otizmli Necdet Kazar’la zaman geçirdi.

Seyhan Belediyesi’nde staj yapan Hatice Dursunnur Kazar, bir söre önce Zeydan Karalar’a, sosyal medya üzerinden “Merhaba Zeydan Amca.  Öcelikle rahatsız ettiğim için özür diliyorum. Ben Seyhan Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde staj yapmaktayım. Yaptığım iş beni çok mutlu ediyor ve onurlandırıyor. Sizin başımızda olmanız ayrı bir mutluluktu. Kazandınız çok sevindim, yeni göreviniz hayırlı uğurlu olsun. Mesaj atmamın amacı canımdan çok sevdiğim bir engelli kardeşim var. O da benim gibi sizi çok seviyor. Bildiğim kadarıyla siz de çocukları çok seviyorsunuz. Evimize gelmenizi, onunla beş dakika da olsa vakit geçirmenizi istiyorum. Belki çok şey istiyorumdur ama onun mutluluğu benim için her şeyden çok önemli. Sizi çok seviyorum ellerinizden öpüyorum.”

Başkan Zeydan Karalar bu mesaja olumlu yanıt verdi ve Akıncılar Mahallesi’nde oturan Kazar Ailesi’nin evine konuk oldu. Necdet Kazar ve Kazar Ailesi’nin diğer fertleriyle zaman geçiren, sohbet eden  Başkan Zeydan Karalar, kendisine yöneltilen sevgiye, kısa süreli de olsa karşılık verebilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Başkan Zeydan Karalar, otizmle ilgili farkındalık oluşturacak hizmetlere imza atmayı planladıklarını açıkladı.

FLENSBURG BELEDİYE BAŞKANI SİMONE LANGE’DEN ZİYARET

Almanya’nın Danimarka sınırındaki kenti Flensburg’un Belediye Başkanı  Simone Lange, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı ziyaret etti. 2 buçuk yıldır belediye başkanı olduğunu, öncesinde 12 yıl polislik yaptığını belirten Simone Lange, Çukurova Üniversitesi’nin davetlisi olarak bulunduğu Adana’da, Başkan Zeydan Karalar’a başarı dileklerini iletti.

Flensburg’da yaşayan çok sayıda Türk olduğunu belirten Simone Lange, Çukurova Üniverstesi’nde İklim Koruması ve Çevre Kirliği konulu bir sunum yaptığını ifade etti. Adana ve Flensburg arasında çevresel sorunlarla ilgili konuların dışında, kültürel ve sosyal konularda da iş birliği yapmak için çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Lange, Almanya’da bir Türk anaokulu oluşturmayı planladıklarını kaydetti.

ZEYDAN KARALAR’A ÇOK GÜVENİLDİĞİNİ GÖRDÜM

Flenhsburg’da, Türkiye ile ilgili ön yargıların ortadan kaldırılması için çaba göstereceğini söyleyen Lange, Adana’da yaptığı temaslar sonucunda, akademisyenler de dahil olmak üzere, halkın Zeydan Karalar’a çok güvendiğine tanık olduğunu anlattı. Lange, son olarak Adana’da çok sayıda Suriyeli göçmen olduğunu öğrendiğini, kendisinin de Almanya’daki Suriyeliler için sosyal projeler yürüttüğünü açıkladı.

İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da, Simone Lange’nin ziyaretinden duyduğunu memnuniyeti dile getirdi ve tarih boyunca Almanlarla Türklerin ciddi ve yakın ilişki içinde olduklarını belirtti. Almanya’da araçlarda yakıt emisyonunu zaman içinde sıfırlamak üzere başlatılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Zeydan Karalar, Adana’da yaşayan Suriyelilerle ilgili de bilgi aktardı.

Karşılıklı yapılacak ne varsa yardım etmeye hazır olduklarını ifade eden Başkan Zeydan Karalar, nazik ziyaretleri için Simone Lange’ye teşekkür etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor