Zeynep İpek Gül hukukçu ilkesiyle dertlere DEVA olacak

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi’nin, o çok imrenilen ve beğenilen genç omurgasını oluşturan isimlerden biri olan avukat Zeynep İpek Gül, meslek hayatında süregelen başarılarını, milletvekili sıfatıyla siyasete de taşımaya hazırlanıyor. 28. Dönem Adana Milletvekili aday adayı Gül, ’’Sokak sokak, kapı kapı, ev ev dolaşmaya devam edeceğim. Benim görevim bu: Gönüller yapmak. Kararı millet verecek…” diyor.

***

Genç ve başarılı avukat Zeynep İpek Gül, siyaset arenasında yapmak istediklerini gazetemize anlattı

Hukukçu ilkesiyle dertlere DEVA olacak

Röportaj: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) – AGE Hukuk Bürosu kurucularından avukat Zeynep İpek Gül, meslek hayatında süregelen başarılarını, milletvekili sıfatıyla siyasete de taşımaya hazırlanıyor. Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi’nin, o çok imrenilen ve beğenilen genç omurgasını oluşturan isimlerden biri olan Zeynep İpek Gül, 28. Dönem Adana Milletvekilliği görevine talip olarak, birçok şeyi değiştirmek için kolları sıvamış durumda. Peki, ona göre ülkede nelerin değişmesi gerekiyor? Kendisiyle yaptığım özel söyleşide, bu sorunun cevabını da detaylı bir şekilde aldım. İşte, o röportaj;

Kısaca sizi tanımakla sohbetimize başlayabilir miyiz? Biraz kendinizden bahseder misiniz?

Osmaniye Hasanbeylili olan bir ailenin çocuğuyum. 1994 yılında, Adana’da dünyaya geldim. İlk okulumu Mimar Kemal İlköğretim okulunda tamamladım. Çobanoğlu Ticaret Lisesi bünyesinde kurulan Adana Adalet Meslek Lisesinde okuduğum zaman içerisinde okul temsilciliği görevini de yerine getirerek mezun oldum.  Ankara Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek okulundan 2014 yılında mezun olup dikey geçiş sınavını kazanarak Karadeniz Teknik Üniversitesi Hukuk Fakültesinden, 2017 yılında mezun oldum. 2019 yılından bu yana, kendi kurucularından olduğum AGE Hukuk Bürosunda avukatlık mesleğini icra etmekteyim. Evliyim, bir erkek çocuk annesiyim.

Yeni nesil siyaset ve yeni nesil siyasetçi diye bir olgu var artık günümüzde. Bu tanıma uyan birisiniz. Siyasete atılmaya nasıl ve neden karar verdiniz?

Ben hukukçuyum ve savunmanın bir parçasıyım. Hukukun üstünlüğünü ve vatandaşın haklarını savunmaya söz verdim. Çevremdekiler ile sohbet ettiğimizde hukuk alanında yaşanan sorunların aslında diğer bütün mesleklerde olduğunu görüyorum. Bunun akabinde ülkemizde bulunan tüm vatandaşların dert yandığı bir ekonomi var… Bu sistemin düzeltilmesi gerekiyor. Benim gibi genç ve dinamik kadroları olduğunu gördüğüm DEVA Partisine hem iş yerim hem de ikametim nedeni ile Seyhan İlçe Örgütüne gittim, ilçe başkanımız Sayın Halit Acı ile tanıştım. Kendisi bana Deva Partisi’ni ve Ali Babacan’ı anlattı. Siyasette bir aile olunabileceğini, siyasetin şeffaflığını, liyakatli kadrolarla nasıl işler başarılabileceğini anlattı. Bende evet burada olmalıyım, doğru yerdeyim diyerek bu yola çıktım.

AK Parti iktidarında 20 yıl boyunca nasıl yönetildiğimizi değerlendiriyorsunuz ve DEVA Partisi’ne sizi çeken unsurlar neler oldu?

Yaşım gereği kendimi bildim bileli AKP yönetimini gördüm. 2009-2011 yılları arasında genel Başkanımız Ali Babacan’ın ekonomiden sorumlu Devlet Bakanlığı yaptığında lise öğrencisiydim, ekonomik kaygılarım yoktu. Şuan gelecek kaygısı yaşıyoruz. Gençler gençliklerini yaşayamıyorlar. Değişim su damlası gibi halkalar oluşturarak devam eder. İşte bu ilk damla DEVA ile iktidar yarışına girmem başladı. DEVA Partisi’nin 22 tane Eylem Planı var. Eğitim, Kadın, Genç, Ekonomi, Demokrasi Atılım, Çevre… Eylem planlarımız işin ehli olan donanımlı kişiler tarafından hazırlandı. Eylem planımızı anlattığımız herkese kendinden bir şeyler buluyor. Her kesimden insan “dili, dini, ırkı fark etmeksizin” fikirlerini özgürce beyan edebiliyor. Bu sebeple bugün DEVA Partisi’ndeyim.

Size göre ülkenin acil olarak neye ihtiyacı var?

Tek bir şeye değil birçok şeye acil olarak ihtiyaç var. Hukukun üstünlüğüne, Adil bir yargılama sistemine, Liyakatli kadrolara, İyi bir Ekonomi Planına ve Afet projelerine ihtiyacımız var. Bu liste bu şekilde uzayıp gider ama 06.02.2023 tarihinde yaşamış olduğumuz bir deprem afeti var. Deprem ülkesiyiz, yaşanan bu deprem ilk değil sonda olmayacak. Koordinasyonu tam, liyakatli kadrolar ile daha efektif sonuçlar elde edilebilirdi.

DEVA, çok genç bir parti…. Kuruluşundan bu yana geçen sürede, halktan yeteri kadar karşılık bulduğuna inanıyor musunuz, dirsek temasında bulunduğunuz seçmenlerin tepkisi nasıl oluyor?

Sosyal hayatın içinden kopmuş bir kişi değilim. Bu nedenle farklı siyasi görüşe sahip, kültür seviyesi değişiklik gösteren, semt pazarına giren baloda vals de yapan her kademeden vatandaşlar ile zaten iç içe bir hayatım var. DEVA partisi, ülkemizdeki her kesime hitap eden bir parti. Yeni bir parti olması sebebiyle bilinmeyen yönlerini anlatmaya başladığımız zaman güzel sonuçlar ve etkiler alıyoruz. Tepkileri soruyorsanız, ‘geliyoruz’ demem yeterlidir…

Milletvekili seçilmeniz durumunda ne gibi projeleri hayata geçireceksiniz?

Bir hukukçu olarak çok fazla istismara uğrayan çocuk ve kadınla karşılaşmaktayım. Ne yazık ki hukuk sistemimizde söz konusu hususlara ilişkin cezalar olsa da yaptırımları konusunda sıkıntılar yaşamaktayız. Açıkları gidererek ceza sisteminde bu konularda düzenlemeler yapılması konusunda çalışmalar yapmayı düşünüyorum. İstanbul sözleşmesine yeniden taraf olmayı, 6284 sayılı Kanunun yaptırımlarının ivedi bir şekilde uygulanmasını hedeflemekteyim.  Çukurova bir tarım bölgesi, Milli bir tarım politikamız yok, hasat zamanı ithalat kararı veriliyor bu sebeple ekonominin temeli olan ziraat zarar görmektedir. Yurtiçinde üretimi destekleyecek, çiftçinin ürününü değerinde satmasını sağlayacak projeleri destekleyeceğim.  Engelli hakları konusunda da çalışmalarım var.

Aday gösterilmemeniz durumunda siyasetteki yeni hedefiniz ne olacak?

Aday gösterilmemem durumunda aday olan arkadaşlarımı destekleyerek devam edeceğim. Hayalim milletvekili olmak değil millet için hizmet edebilmek. Bu kurtuluş savaşında cepheye silah taşıyan hanımlardaki bilinç ile aynı bir his benim için. Bu bilinçle yaklaştığım için koltuk sevdası çok komik geliyor bana mecliste bulunan her DEVA’lı dava arkadaşım zaten bizi temsil edecek. Milletvekili sayımızı +1 yapmak çalışmalara destek vermeye devam edeceğim… Parti olarak ben değil de biz olarak hareket ediyoruz. “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” şiarıyla ülkem için hangi alanda şahsıma ihtiyaç varsa orada bulunarak görev alacağım tabi ki…

Bu seçimlerde ilk kez sandık başına gidecek olan gençlere ne gibi tavsiyeleriniz olabilir?

Gençler demek istemiyorum ayrımcılık olmasın vatandaş bilincinde olan her birey seçimlerini yaparken sabah aynaya bakarak sandığa gitsinler; ancak özellikle gençlere bir şey söylenecekse Gazi Mustafa Kemal Atatürk zaten nutukta gerekeni söylemiş üzerine bir şey söylemek gereksiz, tüm emanetimiz onlarda. Sonuçta Atatürk ve atalarımız, bu ülkeyi gençlere emanet etti. Emanetlerine sahip çıksınlar.

Son olarak ne söylemek istersiniz?

Her seçim döneminde klişe bir deyim oldu “Bu seçim çok önemli” evet değerli dostlar bu seçim çok önemli. Belki kadınlarımız son kez birey olacak, belki gençlerimiz torunlarına temizlenemeyecek borç yükü bırakacak, belki bu sefer ders almalıyız diyeceğimiz depremler yaşayacağız… İşte bu beklilerin keşkelere dönüşmemesi için bu seçim çok önemli Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu için bir oy, kendilerini kendilerinden birisi temsil etsin diye DEVA’ya bir oy…

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor