ZİYA YERGÖK: CHP’Yİ ABLUKA ALTINA ALMA ÇABALARI BOŞA ÇIKACAKTIR

Yergök açıklamasında “Kurultay iptaline dair açılan davaların hukuki hiçbir temele dayanmadığını vurgularken, Türkiye’de yargının bağımsızlığını yitirdiğini ve 2017 referandumunun ardından yargının büyük ölçüde siyasallaştığını” ifade etti.
“Türkiye normal bir hukuk devleti olsaydı bu davalardan en ufak bir endişe duymazdık” diyen Yergök, şu ifadeyi kullandı: “Ortada ciddi, inandırıcı, somut hiçbir kanıt yok. Gizli tanıklarla, uydurma iddialarla açılmış dosyalar üzerinden CHP’ye operasyon çekiliyor. Çünkü yargı artık bağımsız değil” dedi.
(HABER MERKEZİ)- CHP 22. Dönem Adana Milletvekili ve Adana Barosu eski Başkanı Ziya Yergök, yaptığı yazılı açıklamasında, Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve CHP’li belediyelere karşı açılan davaların siyasi saiklerle yürütüldüğünü savundu. Yargının bağımsızlığını büyük ölçüde kaybettiğini öne süren Yergök, “Cumhuriyet Halk Partisi’ni yargı eliyle abluka altına alma çabaları boşa çıkacaktır” dedi.
Uzun yıllar İl başkanlığı da yapan Yergök, kurultay iptaline dair açılan davaların hukuki hiçbir temele dayanmadığını vurgularken, Türkiye’de yargının bağımsızlığını yitirdiğini ve 2017 referandumunun ardından yargının büyük ölçüde siyasallaştığını ifade etti.
“Türkiye normal bir hukuk devleti olsaydı bu davalardan en ufak bir endişe duymazdık” diyen Yergök, şu ifadeyi kullandı: “Ortada ciddi, inandırıcı, somut hiçbir kanıt yok. Gizli tanıklarla, uydurma iddialarla açılmış dosyalar üzerinden CHP’ye operasyon çekiliyor. Çünkü yargı artık bağımsız değil.”
“Kurultay meşrudur, hukuka uygundur”
CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nın ve ardından toplanan 21. Olağanüstü kurultayın tüm yasal ve tüzüksel koşulları yerine getirdiğini vurgulayan Yergök, bu süreci şu sözlerle savundu: “38. Olağan Kurultay da, sonrasında yapılan olağanüstü seçimli kurultay da,tamamen CHP Tüzüğü’ne ve Siyasi Partiler Yasası’na uygundur. Bu süreçlerin hepsi hukuka uygun şekilde gerçekleşmiş ve kesinleşmiştir.”
Partiden ihraç edilen bazı isimlerin, CHP’nin kurumsal yapısını yıpratma amacıyla hareket ettiğini söyleyen Yergök,iktidarla bağlantılı yapıların da bu girişimlerden medet umduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Partiden ihraç edilmiş eski bir AKP’li belediye başkanının başını çektiği kimi isimler, yargının siyasallaşmasından güç alarak CHP’yi yıpratma hesabı yapıyorlar.Bunlar yanlış hesaplar olup başarılı olamayacaktır.
“İktidar seçimden kaçıyor, yargıyı kullanıyor”
Yergök, iktidarın olası bir seçimde açık ara kaybedeceğini bildiği için yargı eliyle muhalefeti kuşatma yolunu tercih ettiğini belirtti. CHP’ye yöneltilen davaların temel amacının,yerel yönetimlerin etkisizleştirilmesi ve partinin iktidar yürüyüşünün engellenmesi olduğunu savundu.Yergök, “Bu pazar bir seçim olsa iktidar açık ara kaybedeceğini biliyor. Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partili belediyelere ve kurultay iradesinine müdahale ederek siyaset mühendisliği yapmaya çalışıyor. Ama bu çabalar sonuçsuz kalacak” diye belirtti.
Son olarak CHP örgütüne ve seçmenine seslenen Yergök, şu çağrıda bulundu: “CHP bu tür zorlukları aşarak bugünlere geldi. Yine aşacaktır. Gerçek CHP’liler bu süreçlere alet olmayacak ve CHP örgütü ve delegeleri partilerine sahip çıkacaktır. Cumhuriyetin kurucu partisi ilk seçimde iktidara gelecek ve ülkenin kaderinde söz sahibi olacaktır. Böylece,Türkiye de yeniden demokrasi ve hukuk toplumuna dönecektir.
Yergök, CHP örgütüne ve seçmenlerine de çağrıda bulunarak, partinin tarihsel olarak zorluklarla mücadele ederek bugünlere geldiğini, bu süreci de aşacağını dile getirdi. 50 yıllık bir hukukçu olarak değerlendirmede bulunan Yergök, 30 Haziran’da görülecek davanın reddedilmesi gerektiğini söyledi.