ZİYARET DÖNEMİ BİTİYOR

 Önceki gün  ÇGC Başkanı Cafer Esendemir aradı..  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı yönetim kurulu olarak ziyaret edeceklerini, bizim de katılmamızı istediklerini söyledi. Kurucu üye sıfatımızla olsa gerek, gelen bu daveti kabul ederek, gittik..

Belediyeye gittiğimizda daha binanın önünde “Allah Zeydan Karalar’a yardım etsin” dedik.. Büyük bir kalabalık.. Binaya girdik, tüm odalar dolu. Ek binanın da aynı durumda olduğu söylendi..

Olacak şey değil..

Biz de randevulu olmasına rağmen, yaklaşık 1,5 saat bekledikten sonra alınabildik.. Ogün tesadüfen, BÖLGE’nin manşetinde, “Ziyaretçi sayısının günde yaklaşık 5 bin kişi olduğunu” belirten ve “Bırakın çalışsınlar” başlığıyla manşetten bir haber kullanmıştık.. Zeydan Karalar, bizi görünce, manşeti hatırlatıp “Ayın 11”inden sonra ziyaretleri sonlandıracağını söyledi..

Doğrusu buydu..

Sohbet sırasında şunu gördük;

Adana Büyükşehir Belediyesi borç batağında.. Akıl almayacak şekilde borçlanamış.. Akıl almayacak şekilde kadrolar şişirilmiş.. Akıl almayacak şekilde harcamalar yapılmış.. Akıl almayacak şekilde çalışmadan maaş alanlar olmuş..

Eeee.. Nasıl yürütülecek hizmetler?..  Alacakların ödemesi olmayan parayla nasıl yapılacak? Bu doldurulan kadrolara nasıl maaş yetiştirilecek?

Gördüğümüz kadarıyla tüm bunlar masaya yatırılıyor, acil önlem paketi hazırlanıyor..

Zeydan Karalar’ı umutsuz görmedik.. “Kalkacağız bunların altından” diyor ve gördüğümüz kadarıyla ”iş olsun, birileri kazansın” anlayışıyla başlatılan bazı inşaatlar durdurulacak, acil işlere öncelik verilecek..

Sözün kısası, Zeydan Başkanın işi kolay değil.. Şu ziyaret faslı bitsin, bir masa etrafında toplantılar başlatılsın, dosyalar açılsın.. Üç belediye başkanı, yanlarına da Yüreğir ve Sarıçam’ı alıp Adana’ya aynı gözle bakılması sağlansın, yolun sonu aydınlık olur..

……………………

GÜLER MİSİN, AĞLAR MISIN!..

Ünlü tiyatro oyuncusu Müjdat Gezen, dün sabah ekibiyle beraber Almanya’ya uçmak için İstanbul Havaalanına geldiler.. Pasaport kontrolü sırasında ”Sizin pasaportunuz iptal edildi, Yurt dışına çıkma yasağınız var” dediler, pasaporta el koydular..

Ekip, Almanya’ya uçtu, Müjdat Gezen, gidenlere el salladı, sonra tanıdıklarını, avukatlarını aradı, sordu, soruşturdu.. Uçak, Almanya’ya doğru yol alıyor, Müjdat Gezen’de havasını alıyordu..

Sonra ne mi oldu ?

Müjdat Gezen telefonla arandı.. “Yanlışlık olmuş, pasaportunuzu alabilirsiniz” denildi..

Pes.. Gerçekten pes.. Olacak şey mi bu?

Hani biz her alanda uçuyorduk.. İstanbul havaalanından bile uçamıyoruz be bilader!

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor