10 avukat törenle ruhsatlarını aldılar

HABER: Güleser KELEŞ

ADANA (BÖLGE)-Adana Barosunda staj evrelerini başarıyla tamamlayan 10 avukata düzenlenen törenle ruhsatları verildi.

Geniş katılımla yapılan tören, Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar salonunda gerçekleştirildi.

Törene Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Genel Sekreter Av. Semih Gökayaz , Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Miyesser Ersalan Önenli, Av. Mert Kuşdemir, Av. Sinem Tanrısınatapan, Av.Duygu Özgüven ve Av. Timur Ortatepe ve  aileler, avukatlar ve genç avukatların sevenleri katıldılar.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ruhsat törenlerinde yaptığı konuşmada, mesleğe yeni başlayacak avukatları, aileleri ve staj yapılan büro avukatlarını kutladı.

Savunma mesleğinin temsilcisi olmayı hak etmenin zor olduğunu ifade eden Baro Başkanı Av. Veli Küçük, genç meslektaşlarına bol kazançlı meslek hayatı dileğinde bulundu.

“BU ŞEVK VE HEYECANINIZ HER ZAMAN SÜRSÜN”

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, “Bugün artık büyük bir ailenin mensubusunuz. Sizleri seven insanlar buradalar. Staj dönemlerinde tecrübeye ve etkili iletişime dayalı eğitimleri ön plana çıkarttık. Meslek hayatınız boyunca bu şevk ve enerjiniz hep devam eder. Staj yapacak büro bulmakta zorlandığımız bir süreçte genç meslektaşlarımıza kucak açan büro avukatlarına bir yıllık emeklerinden ve katkılarından ötürü teşekkür ederim. Emeğin hakkını vermek lazım. Aileler.. Bugün evlatlarına büyük bir gururla bakıyorlar. Sizleri kutluyorum. Esas tebriği aileler hak etmektedir. Umarım evlatlarının ileride daha çok mutluluklarını ve başarılarını hep birlikte görürüz. “ dedi.

“ÜNİVERSİTELİ SİBEL ÜNLİ’NİN İNTİHARI YÜREKLERİ YAKTI ”

Baro Başkanı Av. Veli Küçük,  Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 3. sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Sibel Ünli’nin kaybolduktan iki gün sonra intihar ederek yaşamına son verdiğinin ortaya çıkmasından duyduğu üzüntüyü belirtti.

Sosyal medya paylaşım notlarında yoksulluğun, parasızlığın  yanı sıra arkadaşlarının da dış görünüşünden kaynaklı  travmanın da etkisiyle de intihar ettiğine işaret etti.

Ünlü şair Hasan Hüseyin Korkmazgil’in ‘Açlığın dini olmaz, yoksulluğun vatanı da olmaz” dizelerini hatırlatan Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, sosyal devlet ve eğitimde fırsat eşitliği anlayışının hakim kılınması gerektiğine vurgu yaptı.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, sözlerini şöyle sürdürdü;

“İstanbul Üniversitesi ne yazık ki öğrencilere indirimli yemek uygulamasını azaltmasıyla gündeme geldi. Uygulamaya son verilerek eski sisteme dönüldü, bu durum intihara etkisi ile oldu. Bu vahim olaydan sonra rektörlük eski indirimli yemek uygulamasına geri döndü. 1453 yılında kurulmuş benim de mezun olmaktan gurur duyduğum bir üniversitede tasarruf eğitimle ilgili alanlarda akıllara bile gelmemelidir. Maalesef son dönemde sosyal devlet anlayışının yaşama geçmediğini görmekteyiz.

Bölgemizde yaşanmış olan Aladağ Kız Öğrenci Yurdu yangın faciası da hala hafızalarımızdadır. Ülkemizin aydınlık ve çağdaş geleceğinde bu tür olumsuzlukları bir daha görmeyiz. Umarın  bu olay ders olur.”

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, genç meslektaşlarına naçizane tavsiyelerde de bulunarak; “Kutsal ve kamusal bir mesleğe adım atıyorsunuz, yaşadığımız dönemin tanığı olarak hukuka, adalete, toplumsal ve sosyal olaylara da sahip çıkmalısınız.

Hukuksal etkileşim içerisinde olduğunuz kişilerle üst düzey empati çabasıyla hareket ederek öz güvenle mesleğinizi yürütünüz. Onların dilinden anlayabilmeliyiz. O zaman başarılı oluruz. En önemli olgu doğruluk dürüstlük ve alınteri ile kazançtır. ” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Baro Başkanı Av. Veli Küçük tarafından genç meslektaşlarımıza toplu meslek yemini ettirdi.

Meslek yemini ederek cübbe giyen Müjgan Altunbaş , Ezgi Nur Ergün, Osman Emrecan Aksoy, Ramazan Candan Çetenak, Sema İlbeyli, Furkan Sağbili, KübraSelek, Mehmet Ali Şen, Taylan Perver Yalnız, Emine Özakel’e ruhsatları takdim edilirken Ali Haydar Özkent’in “Genç Avukatlarla Gizli Konuşmalar”, Av. Güneş Gürseler’in “Genç Avukatlara Güncel Öneriler” isimli kitaplar ile çeşitli hediyeler verildi.

Genç avukatlara cübbelerini; Av. Berfu Salıcı Yakıt,  Av. Nursel Ünal, Av. Mert Kuşdemir, Av. Kerem Aydın, Av. İsmail Demirdüzen, Av. Hasan Çetin, Av. Vehbi Selek, Av. Mehmet Ağca, Av. Müslüm Susar, Av. Veysel Susar ve Av. Tuğba Akkoca giydirdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor