100’ÜNCÜ YILDAKİ HIDIRELLEZ KUTLAMALARI COŞKU YARATTI

HABER: NURETTİN ÇELMEOĞLU

Köklü halk inancına göre, her ikisi de ölümsüz peygamber olan Hızır ve İlyas yılda bir kez buluşuyor. Buluşma, doğanın coştuğu, pınarların kayaları aştığı ve bereketin taştığı, ürünlerin bollaştığı baharın başlangıcı sayılarak her yıl etkinliklerle kutlanıyor.

Adana’daki etkinliklerden biri de önceki gün Yüzüncü Yıl Hacı Bektaş Veli Cem Evi’nde yapıldı. Yüzlerce Adanalının izlediği etkinliklere Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar eşi Nuray Hanım’la katıldı. Kutlamalarda, Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay da hazır bulundu.

VAKIF BAŞKANI HIDIRELLEZİ ANLATTI

Açılış konuşmasını yapan Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı Başkanı Saim Yılmaz günün anlamını şu sözlerle anlattı:

“Hıdırellez, Hızır ve İlyas’ın, gece ile gündüzün, yer ile göğün yılda bir kez buluşup muhabbet ettikleri günün simgesidir. Bu gün, Hızır ve İlyas can cana, cemal cemale (yüz yüze) görüştükten sonra, bereket, huzur ve dardakilere yetişmek için ayrılırlar.”

Başkan Yılmaz, katılımcılara ikram edilecek lokmaların Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlandığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

KARALAR İYİMSER KONUŞMA YAPTI

Kutlamalara 15 dakika kadar geç katılan Büyükşehir Belediye Başkanı gösterilen sıcak ilgiye karşılık “Her yerde, her zaman bir ve beraberiz” diyerek başladığı kısa konuşmasında, ülkeye gerçek baharın yakında geleceğine ilişkin inancını belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin baharı yakındır. Ancak bunun için herkesin çaba göstermesi gerekiyor. Çocuklarımızın geleceği için, hepimizin ama’sız, fakat’sız çalışmamız zorunlu. Elbatte değişik görüş ve düşünceler olacaktır. Ancak, her toplumda görülen bu değişik düşünce ve görüşlerle en olumlu sonuçlar sağlanabilir.”

Karalar, gücünü halkın gücünden aldığını vurguladıktan sonra konuşmasını “Hiç kimse belediyemizin verdiği hizmet veya destekten dolayı kendini bana karşı borçlu hissetmesin. Yaptıklarımızın hiçbiri için asla karşılık beklemeyiz, beklemiyoruz. Tabii gönül borcu başka…Yeni baharlarda buluşmak üzere” diyerek sonlandırdı.

LEYLA’NIN MELEKLERİ SALONU COŞTURDU

Geleneksel Anadolu motiflerinin güncel çizgilerin senteziyle hazırlanmış özgün kıyafetle salona gelen “Leyla’nın Melekleri” Grubu, çağdaş figürlerle stilize edilmiş folklorik danslarıyla izleyenleri coşturdu. Yarım saati aşkın sürenin nasıl geçtiğini anlayamayan katılımcıların alkışları dakikalarca sürdü.

OZAN ÖZGÜR SAHNEDE

Sazı ile katılan Özan Özgür tek parça söyleyerek başladıysa da salondaki ilgi üzerine ikinci türküyü ve ardından Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam yıldönümü münasebetiyle üçüncü ezgiyi dillendirdi.

Kutlamalar, Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanmış tatlı ikramından sonra Başkan Karalar’ın güle kurdele bağlaması ve halay gösterileriyle son buldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor