130 yıllık okulun müzesi büyük ilgi görüyor

(BÖLGE ÖZEL)-Adana’nın 130 yıllık tarihi çınarı Erkek Lisesi bünyesinde bulunan “İl Milli Eğitim Müzesi” öğrencilerin yanı sıra vatandaşlara da hizmet veriyor.

Erkek Lisesi Resim Öğretmeni ve Müze Eğitimcisi Mehmet Balcı, tarihi okulda eğitimin her dönemde kaliteli geçmesi için büyük uğraşların verildiğini, okuldan ünlü siyasetçi, belediye başkanı, rektör,  milli takım sporcuları, sanatçı, bankacı, sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri, mühendis, işadamları ve öğretmenlerin mezun olduğunu söyledi.

Öğrencilerin biyoloji, fizik ve kimya derslerinde müzede bulunan araç-gereçlerden yararlandıklarını ifade eden Balcı, müzeyi zenginleştirmek için de çalışmalar yaptıklarını belirterek konuşmasında şunlara yer verdi:

“Bu yıl 130. Yılını kutladığımız okulun müzesi büyük ilgi görüyor. Müzeden öğrencilerin yanı sıra vatandaşlarda resmi çalışma günlerinde yararlanıyorlar. 1800’lü yıllardan kalan Osmanlıca, başka dillerde kitaplar, o dönemlerde kullanılan okul araç-gereçlerini en iyi şekilde koruyoruz. Okulumuzdan çok önemli kişiler mezun oldu. Başta merhum Başbakan Yardımcısı Kasım Gülek olmak üzere, yine bakanlardan, Ömer Çelik, İsmail Sefa Özler, Ahmet Topaloğlu, Halit Dağlı,  Sefa Giray, Kemal Satır, Ersin Koçak, Bekir Sami Daçe, Timuçin Savaş, milletvekilleri,  Ahmet Remzi Yüreğir, Uğur Aksöz, Ledin Barlas, Tacidar Seyhan, İbrahim Özdiş, Tuncay Karaytuğ, Ertan Yülek, Yakup Budak, Cüneyt Canver, Mahmut Keçeli, Hulusi Güvel, Muhammet Kaymak, Ümit Özgümüş mezunlarımızın başında gelmektedirler.”

-YILMAZ GÜNEY DE TARİHİ OKULDAN MEZUN-

Balcı, Turhan Cemal Beriker, Ferit Celal Güven, Ege Bağatur, Halil Ürün, Ali Münif Yeğenağa, Selahattin Çolak, Yalçın Akyol, Ahmet Cevdet Yağ, Ahmet Ünal, Sabahattin Eşberk, Soner Çetin, Ömer Topçu, Hasan Hüseyin Kuşçu ve daha bir çok  gibi belediye başkanlarının yanı sıra, sanatçılar ve edebiyatçılardan Yılmaz Güney, Aytaç  Arman, İlhan ve Turhan Selçuk, Recep Bilginer,Ruhi Su,  Orhan Kemal,  Demirtaş Ceyhun, Ali Özgentürk,  Mesut Mertcan, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’in de tarihi okuldan mezun olduğunu sözlerine ekledi.  

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor