18 yılda Adana’ya 11 baraj 1 gölet yapıldı

(HABER MERKEZİ)- DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, son 18 yılda Adana’da 11 baraj ve 1 gölet inşa ettiklerini söyledi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Adana’ya yaptığı yatırımlarla devasa projeleri hayata geçiriyor. Depolama, sulama ve toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak, vatandaşları ve tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak, hidroelektrik enerji santralleri ile ülkemizi dışa bağımlı olmaktan kurtarmak için tüm gücüyle çalışan DSİ, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla suyun her damlasına sahip çıkıyor.

DSİ tarafından tarım alanlarında gerçekleştirilen projeler doğrultusunda gelişen tarım sektörü, diğer sektörlerin de itici sektörü olmaktadır.

2021 Yılını Sulamada Hamle Yılı İlan Ettik

Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’nin öncülüğünde 2021 yılını sulamada hamle yılı ilan ettiklerini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya YILDIZ, “Sulama projelerinin devreye girmesi ile sulanan arazilerde sulama öncesi ve sulamadan sonraki durum arasında ciddi gelir artışları meydana gelmiş, bu artış il genelinde ve civar illerde doğrudan veya dolaylı olarak birçok sektöre yansımıştır. Sulama Projeleri vatandaşların gelir düzeyi ve hayat standardını yükselterek, bölge ile diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak, kırsal alandaki verimliliği ve istihdam imkânlarını artırarak, sosyal istikrar, ekonomik büyüme gibi milli kalkınma hedeflerine katkı sağlamaktadır.” dedi.

Çukurova’nın Münbit Topraklarını Sulamaya Açıyoruz…

Özellikle modern sulama projelerimiz ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Son 18 yılda Adana ilinde inşa edilen 36 sulama tesisi ile 869 Bin 820 dekar zirai arazinin sulamaya açıldığını belirten Genel Müdür YILDIZ, “Böylece Adana topraklarımızı daha bereketli hale getirdik ve çiftçilerimize yıllık 699 milyon TL ilave zirai gelir artışı sağladık.

694 Bin 370 Dekar Arazide İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor…

Adana’mız için sulamanın önemi çok büyük. Bunun için 13 adet sulama tesisi inşaatı devam ediyor. İnşaatı devam eden 13 adet sulama inşaatının tamamlanması ile toplam 694 bin 370 dekar arazinin sulanması sağlanacak olup milli ekonomiye 2021 yılı birim fiyatları ile yıllık 1 092 250 000 TL katkı sağlanacaktır. Bu sulama tesislerinin hizmete girmesiyle birlikte Adana zirai üretimde ülkemizin söz sahibi illerinden biri olacaktır.” dedi.

Adana’mıza 11 Baraj ve 1 Gölet Kazandırdık

Akdeniz’in ve ülke tarımının en önemli illerinden biri olan Adana’mızda ziraatın daha da gelişmesi için son 18 yılda kente 137 adet Tesis ile 4 milyar 450 milyon TL yatırım yaptıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Kaya YILDIZ,’ Adana’da son 18 yılda 11 baraj ve 1 gölet inşa ettik.

İnşaatı Devam Eden 7 Baraj ile 15 bin 090 Dekar Arazi Daha Sulamaya Açılacaktır

Diğer taraftan Adanalı vatandaşlarımız ve çiftçilerimizin kalkınması için baraj, gölet ve sulama tesislerinin önemi çok fazla. Dolayısıyla Adana’nın su kaynaklarını değerlendirmek için yeni baraj ve göletler inşa ediyoruz. Şu anda 7 barajın yapım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Adana’da Taşkın Riskini Azaltıyoruz

Yıldız,’Ayrıca; Adana İlinde taşkın riskini azaltmak için son 18 yılda tamamlanan 57 adet taşkın koruma tesisi ile 90 yerleşim yeri ve 2 bin 642 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlanmıştır. 12 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir.

Adana’nın Suyu Ülkemizin Enerjisine Enerji Katıyor 

Adana’da son 18 yılda 26 Adet Hidroelektrik Enerji (HES) Tesisi işletmeye alınarak yıllık 5 910 GWh enerji üretimi sağlıyor, kurulu gücü 1 617 MW olan bu tesisler sayesinde milli ekonomimize, yalnızca enerji alanında yıllık 2 Milyar 750 Milyon TL katkı sunuyoruz.

Şehrimizde inşa halinde olan 2 ve planlama aşamasında olan 20 adet olmak üzere toplamda 52 adet HES’le Ülkemizin enerjisine enerji katacak olmaktan gurur duyuyor, bugün itibariyle yaklaşık 2.500.000 hanenin enerji ihtiyacını Adana’da kurulu HES’lerle karşılıyoruz. ’dedi.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız; “Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor