“19 MAYIS RUHU ULUSUMUZUN YOLUNU AYDINLATIYOR”

 

(HABER MERKEZİ)-Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, ülkemizin kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a attığı adımla milli mücadelenin başladığını anımsatarak, bu adımın hem ulusun kaderini çizdiğini hem de dünya tarihini değiştirdiğini vurguladı. Kozay, “19 Mayıs 1919’da bağımsızlık meşalesini yakan Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, kurtuluş mücadelemizin kahramanlarımızı rahmetle, özlemle ve sevgiyle anıyor, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyorum” dedi.

KURTULUŞ MÜCADELESİ 19 MAYIS’TA BAŞLADI

Başkan Emrah Kozay, yayınladığı kutlama mesajında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru ile Samsun’dan Anadolu’ya geçerek “Ya İstiklal Ya Ölüm” şiarıyla Ulusal Kurtuluş Mücadelesini başlattığının altını çizdi.

BAĞIMSIZLIK VE ÖZGÜRLÜK ARZUSU TÜM DÜNYAYA İLAN EDİLDİĞİ GÜN

Kozay,  “19 Mayıs, ulusumuzun esarete boyun eğmeyip, bağımsızlık ve özgürlük için canı pahasına mücadele edeceğini tüm dünyaya ilan ettiği gündür. 19 Mayıs aynı zamanda ulusal egemenliğe dayanan, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin de atıldığı gündür” dedi.

CUMHURİYETİ SONSUZA KADAR YAŞATACAĞIZ

Cumhuriyeti sonsuza dek koruma kararlığından asla geri adım atmayacaklarının altını çizen Başkan Emrah Kozay, “19 Mayıs ruhu bugün de yolumuzu aydınlatıyor. Aynı ruhla, Atalarımızın emaneti olan Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak için canımız pahasına mücadele edeceğiz. 19 Mayıs 1919’da bağımsızlık meşalesini yakan Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, kurtuluş mücadelemizin kahramanlarımızı rahmetle, özlemle ve sevgiyle anıyor, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyorum” şeklinde konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor