26 YILLIK ÖZLEM İÇİN SON HAMLE

Adana Demirsporlu futbolcular play-off grubunun ikinci ayağında Bursaspor’u 4-1 yenerek Karagümrük ile final oynanacak.  Mavi-lacivertli futbolcular Ankara’da gerçekleştirecekleri son hamle ile 26 yıllık özlemi giderecekler.

Bazı talihsiz puanlar kaybederek ilk 2 arasına giremeyen ve play-off grubuna kalan Demirspor’da başta Kulüp Başkanı Murat Sancak olmak üzere teknik ekip ve futbolcular süper lige yükselmeyi istiyor ve bunun için gerekli gayreti gösteriyorlar. Avrupa liglerinde düdük çalan deneyimli FİFA Kokartlı Hakem Cüneyt Çakır’ın 30 Temmuz Perşembe günü Ankara’da Eryaman Stadı’nda yöneteceği karşılaşmada sevinen tarafın Demirspor olması en büyük dileğimizdir.

Parasal konuda sorun yaşamayan ve güçlü,  deneyimli kadroya sahip olan mavi-şimşekler süper ligi hak ediyorlar. Bursaspor’a güzel bir gol atan ve giydiği formanın hakkını veren Berk Yıldız’ın maçtan sonra yaptığı açıklama çok anlamlı:  “Mavi bir renkten daha fazlası. Sonu olmayan bir gökyüzü. Umut dolu bir deniz. Bu hikâyenin sonu şampiyonlukla bitecek. O kupa Adana’ya gelecek”

Başkan Murat Sancak’ın maçtan sonra TRT Spor’a yaptığı açıklama da hayli ilgi çekiciydi:

“Bursaspor maçının zor geçeceğini bekliyorduk. Tüm futbolcular süper lige çıkacaklarına inanıyorlar. Farklı galibiyetten dolayı tüm futbolcuların gözlerinden öpüyorum. Teknik Direktörümüz Cüneyt Dumlupınar’ı kutluyorum. Fatih Karagümrük ile 90 dakika final maçımız var. Kentin 26 yıllık özlemini gidereceğiz. Bizim için bu saatten sonra rakip fark etmiyor. Finalde gülen taraf olacağız. Taraftarlardan bir ricam olacak. Lütfen kutlamaları daha sakin yapsınlar. Bir taraftarımızın burnunun kanaması şampiyonluktan daha önemli.”

AK Parti Sözcüsü Adana Milletvekili Ömer Çelik başta olmak üzere diğer milletvekilleri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri kenttin önemli noktalarında pankartlarla destek verdiler. Elbette bu yeterli değil. Murat Sancak’ı aylardır yalnız bırakan siyasiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yerel yöneticiler ve iş dünyası temsilcileri kahraman sporculara Fatih Karagümrük galibiyetinin ardından “şampiyonluk primini” verilmesi için çaba göstermeleri beklenmektedir.

Unutulmaması gereken Demirspor’un süper lige yükselmesi kentin sınıf atlamasını sağlayacak. Bununla birlikte her alanda kentin tanıtımı, ekonomisini güçlendirecek. Adana’ya uçak ve otobüs yolculukları artacak. Pandem’iden dolayı mağdur olan oteller, restoranlar, kebapçılar, yöresel ürünler, cezerye, şalgam ve hediyelik eşya satıcılarının işleri katlanarak artacak. Gazete ve TV’lerin spor servisleri deneyimli elemanlarla güçlendirilecek.

Demirsporlu futbolcular yüreklerini sahaya koyarak kendilerinden sonra ligde en fazla gol atan Karagümrük’ü yenerek ÇİFTE BAYRAM yaşatacaklar.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor