27 YIL SONRA GELEN 3 PUAN

Adana Demirspor, 26 yıl sonra çıktığı Süper Lig’de ilk galibiyetini aldı. TFF 1.Lig şampiyonu olarak Süper Lig’e 26 yıl sonra yükselen Mavi-Lacivertliler, ligdeki ilk galibiyetini evinde karşılaştığı Çaykur Rizespor karşısında 3-1 skorla aldı.

Süper Lig’de son galibiyetini 18 Eylül 194 yılında Gaziantepspor’a karşı 3-2’lik skorla alan Adana Demirspor, 27 yıl sonra ilk 3 puanını aldı. 1994-95 sezonunda Gaziantepspor karşılaşması sonrası Süper Lig’de oynadığı 29 maçta, bu sezon oynadığı 4 maçta galibiyet alamayan Adana Demirspor Süper Lig’de 33 maç sonra galibiyetle tanıştı.  Mavi-Lacivertliler, 33.dakikada penaltıdan Balotelli’nen attığı golle 1-0 öne geçerken, Matias Vargas 40.dakikada farkı 2’ye çıkardı. İkinci yarıda 53.dakikada Boldrin’in golüne engel olamayan Adana Demirspor, 66.dakikada Bjarnason’un golüyle skoru belirledi. 

‘DAHA FAZLA GOL ATABİLİRDİK’

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Çaykur Rizespor maçının ardından açıklamalarda bulundu. Vincenzo, takımın sahadaki performanısnı çok beğendiğini söyleyerek, “Bugün sahada çok beğendiğim bir takım buldum. İlk yarıdaki 40 dakikayı müthiş bir tempoda geçirdik. İlk yarının son dakikalarında takım biraz dağıldı. Konsantrasyon kaybı yaşandığı için gol yeme riski de oldu ama yemedik. İkinci yarı golü yedik ama şunu da söylemek istiyorum, bizim takımın golden sonra sergilediği performans inanılmaz iyiydi. Çok beğendim. Biz o kadar çok fırsat kaçırdık ki aslında biraz daha gol atabilirdik. Golleri atsaydık farklı bir sonuç olurdu. Bu golleri atmamız gerekiyordu. Çünkü çok fazla pozisyona girdik.” dedi.

Karşılaşma sonrası Vargas, Bjarnason ve Ferhat Kaplan yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. 

“Adaptasyon sürecini atlattık”

Mavi-Lacivertli takımın ikinci golünü kaydeden Vargas, “Takımım adına çok mutluyum. Bu maça çok çalışarak geldik. Hoca değişikliğinden sonra bir adaptasyon sürecimiz vardı. Bu süreci çok kısa sürede atlattık.” ifadelerini kullandı.

“Çok iyi mücadele gösterdik”

Bu sezon ilk kez ilk 11’de görev alan ve golünü kaydeden Bjarnasson, “Bugün birinci dakikadan itibaren gerçekten çok konsantre idik. Çünkü geçen hafta yaşadığımız maç bizim için çok üzücüydü. Biz o maçtaki takım olmadığımızı göstermek istedik. Çok iyi bir mücadele gösterdik ve istediğimiz sonucu aldık.” dedi.

“Birlikte defans yapıp, birlikte hücum yaptık”

Bu sezon ilk kez forma giyen Ferhat Kaplan, “Bugün bizim için çok önemli bir maçtı. 9 puanlık bir maçtı. Yeni bir takımız, birlikte oynadıkça daha iyi olacağız. Birlikte defans yapıp, birlikte hücum yaptık.  İnşaallah aile ortamını daha iyi yapıp, daha iyi olacağız. Hafta boyunca yanımızda olan başkanımız Murat Sancak’a teşekkür ederiz. Bu galibiyet taraftarlarımıza ve başkanımıza armağan olsun.” (HABER: UĞUR BAŞARAN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor