“3 Aralık Dünya Engelliler Günü” kutlandı

HABER: Eylem USNEKER

ADANA (BÖLGE)-3 Aralık Dünya Engelliler günü tüm Türkiye’de olduğu gibi Adana’da da kutlandı. Engelliler Günü etkinliği Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Etkinliği Adana Valisi Mahmut Demirtaş etkinliğe eşi Beyhan Demirtaş ile birlikte katılırken,  Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Bahadır Ceyhanlı, Vali Yardımcısı Zafer Öz, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş yaptığı konkuşmada, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de engelli vatandaşlarımıza yönelik farkındalık oluşturulmasında ve bakış açısının olumlu yönde değiştirilmesinde büyük rol oynayan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladığını dile getirdi.

Engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak ve onları sosyal hayatın bir parçası kılmak amacıyla, devletimizin bütün imkânlarını seferber ettiğini belirten Vali Demirtaş, “Bizler de Adana Valiliği olarak engelli kardeşlerimizle ilgili üzerimize düşen görevi büyük bir titizlikle yerine getirmekte ve çalışmalarımızı var gücümüzle sürdürmekteyiz. Bu bağlamda ilimizde engelli kimlik kartı sahibi 55.308 vatandaşımızın hayatını kolaylaştıracak adımları atmaya devam ediyoruz. Engelli kardeşlerimize yönelik ilimizde yürüttüğümüz çalışmaların başında, engelli evde bakım yardımı gelmektedir. Bununla birlikte kimsesiz olan ve engelli bakım merkezlerinde yatılı kalan vatandaşlarımız için de bakım ücreti ödenmektedir. Ayrıca yaşlı ve engelli kardeşlerimiz, toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanmaktadır.” şeklinde konuştu.

Bu yardımlarla engelli vatandaşlara ekonomik açıdan rahat bir nefes aldırmayı hedeflediklerini belirten Vali Demirtaş, “Bununla birlikte sizlerin ve yakınlarınızın sıkıntılarını biliyorum. Bu sıkıntılarla yakinen ilgilendiğimi özellikle ifade etmek istiyorum.  Çeşitli vesilelerle sizlerle bir arada olmak, sizlerin sevincini, kederini paylaşmak, manevi olarak bizleri de motive ediyor. Valiliğimizin kapıları sizlere her daim açıktır. O nedenle sıkıntılarınızı bizimle paylaşabilirsiniz. Sorunlarınıza çözüm bulunması için elimizden gelen gayreti göstereceğimizden emin olabilirsiniz.” dedi.

İnsanları farklı sınıflandırmalara tabi tutmanın, ötekileştirmenin ve engelli-engelsiz gibi bir ayrım yapmanın, yaşantımızı zorlaştırmaktan başka hiçbir işe yaramayacağını ifade eden Vali Demirtaş konuşmasın devamında, “Önyargılardan sıyrılıp, empati yapmayı başarabilirsek, toplumsal farkındalığı da bir nebze sağlamış oluruz. Bu vesileyle tüm engelli kardeşlerimin ve kıymetli ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum. Dünya Engelliler Günü’nün insanlar arasındaki engellerin kalkmasında ve duyarlılığın artmasında etkili rol oynamasını temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Vali Demirtaş’ın konuşmasının ardından Yedipınar Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi folklor ekibinin gösterileri büyük beğeni topladı. Okunan şiirler ve down sendromlu çocuklarca sergilenen bando gösterimiyle devam eden etkinlikte, Atatürk Caddesi’nden İstasyon Meydanı’na kadar bir kortej yürüyüşü gerçekleştirildi ve yürüyüşün sonunda gökyüzüne beyaz güvercinler bırakıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor