3 MİLYONLUK İHALEYİ HANGİ GAZETECİ, NASIL ALMIŞ!..

Adana’da yayımlanan GAZETTE  Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Fatma İnci Gül, birkaç günden buyana birinci sayfanın başında ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZEYDAN KARALAR HANGİ MEDYA PATRONUNA 3 MİLYON TL’LİK İHALE VERDİ? duyurusunu yapıyor ve yakında açıklayacağını ifade ediyor.

Bizim meslekte eski parayla  3 trilyonluk bir ihaleyi bir gazeteci almış ise bu anında PATLATILMASI gereken çok önemli bir haberdir.. Gazetecilik, bir açıdan da haber atlatma olayıdır.. Böyle bir haber  bir başkasının da eline geçer kuşkusuyla haber kamuoyuna bildirilmesi gereken bir haberdir.. Yani günlerce anons edilecek bir olay değildir 3 trilyonluk bir ihalenin bir gazeteciye verilmesi.

Kaldı ki, bizim zamanımızda düzenlenen yasada gazeteci ticaret yapamazdı.. Ticaret yapıyor ise gazetecilik yapamazdı.. O yasa değişti mi bilmiyorum.. Ama bir gazetecinin ihaleye girmesi, meslek itibarı açısından sakıncalıdır ve tarafsız habercilik ilkesine aykırıdır.

İfade etmek istediğimiz şudur;

Bir gazeteci böyle bir olayı biliyor ve elinde belgeler bulunuyorsa  ve  doğruluğuna inanıyorsa anında yazar.  Aksi halde bir başka  gazeteci böyle bir haberin varlığını takip eder, haberi yapar. Anons veren gazete  ve gazetecinin de  “Gazetecilik deyimiyle belirtiyoruz”  O HABER O GAZETECİNİN ELİNDE PATLAR.

O nedenle Fatma İnci Gül’ün bir an önce haberi patlatması lazım.. Başkaları elinden alabilir..

Bu bir ağabey uyarısıdır.

Bak ben merak ettim mesela.

Şimdiki parayla 3 milyon eski parayla 3 trilyonluk ihaleyi hangi gazeteci almış?

Bir başka merakım daha var..

Gazeteciler nasıl ihaleye girebiliyor ?

 Yineleyerek  belirtiyorum, yasa değişmemişse gazeteci  asli görevinin dışında ticaret dahil hiç bir iş yapamaz. Yasal olsa bile etik değildir, tarafsızlığını yitirir..

Varsa SKANDAL ÖTESİDİR !

+++++++++++++++++++

BRAVO ÜMİT ÖZAT

Adana Demirspor Bursa deplasmanından farklı galibiyetle döndü.. Kutluyoruz tüm futbolcuları.. Elbette yeni Teknik Direktörleri Ümit Özat’ı da.. Ama sayın Özat’ı sadece galibiyet nedeniyle değil, soyunma odasındaki konuşması ve Atatürk’ün mücadele ruhunu anlatarak, futbolcuları motive etmesini alkışlıyoruz.

Ne diyor Ümit kardeşimiz;

“Çocuklar bir şeyleri kazanmak önce insanın zihninde başlar. Varlığın değerini bilmek için yokluğu mutlaka yaşamak gerekiyor. Bu sene bu elde edeceğimiz varlığı, kazanacağınız kupanın değerini geçen seneden çok daha iyi biliyorsunuz. Çünkü geçen sene bu acıyı,bu darlığı bu yokluğu herkesten fazla yaşadınız. Her maç konuşmamda, içimden geldiği gibi konuştum. Kimseden alıntı yapmadım. Ama bugün şöyle başlamak istiyorum. Büyük Önder Atatürk diyor ki; ‘Umutsuz insan vardır,ben umudumu hiç yitirmedim’. Ayrıldığım günden bu yana tekrar buraya döneceğime ve bu takımla başarılar yakalayacağıma dair umudumu hiç yitirmedim. Peki siz bu şampiyonluğu yakalayacağınıza dair inancınızı yitirdiniz mi? Yakalayacak mısınız? İnanıyor musunuz? Allah utandırmasın.”

Yolun açık olsun Ümit Özat…

Başarılarınızın devamını dilerim Adana Demirspor’un şimşekleri.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor