32 YAŞINDA ÖRNEK BAŞKAN OLDU

Bugün genç bir Belediye Başkanı’nın nasıl başarıdan başarıya koştuğunu, aynı başarıyı Ceyhan Belediye Başkanı seçilerek gösterdiğini ve yaptığı başarılarla nasıl halkın gönlünü fethettiğini anlatacağız..

Kadir Aydar, 1988 yılında Ceyhan’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ceyhan’da tamamladı. Sonra İstanbul Piri Reis Üniversitesi Uzak Yol Vardiya Kaptanlığı bölümünde lisans eğitimi aldı,ardından öğrenim hayatına Çukurova Üniversitesi Yönetim, Pazarlama ve Muhasebe bölümlerinde devam etti.

Kadir Aydar, Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi bölümünü de başarıyla tamamladı sonra Çağ Üniversitesi Uluslararası İşletme Bölümü’nde devam etti.. Vatani görevini de Kocaeli’nde Üstün Hizmet Belgesi ile ödüllendirilerek tamamladı.

Genç yaşta iş hayatına atıldı ve Öztaş Müteahhitlik adı altında kurduğu şirketiyle Ceyhan’da 1500 kişiye iş olanağı sağlayarak istihdama katkıda bulundu Kadir Aydar. Çukurova bölgesinde 556 dairelik bölgenin en büyük inşaat projesini  tamamlayarak bölgeye yeni bir çehre kazandırdı.

 Türkiye’de kazandı memleketi Ceyhan  Ceyhanlılar için istihdam yarattı, kalkınmasına katkıda bulundu.

Ceyhanlı hemşehrilerine iş olanağı sağlamanın gururunu yaşayıp, Türkiye’de kazanıp Ceyhan’a harcamayı hep ilke edindi.

Kadir Aydar, sivil toplum kuruluşlarında da çeşitli görevlerde bulundı. Ceyhan Ticaret Borsası’nda Meclis Üyeliği, Ceyhan İş Geliştirme Merkezi (CEYGEM) Yönetim Kurulu Üyeliği, Genç İş Adamları Derneği’nde İkinci Başkanlık görevi, Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Denetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

Ve  genç yaşta siyasete atıldığı Cumhuriyet Halk Partisi’nin her kademesinde görev alarak siyasete atıldı. Sağın elindeki Ceyhan’ı sola kaydırabilmek için  Ceyhan İlçe Başkanlığı’na aday oldu ve seçildi. Dört yıl aralıksız sürdürdüğü CHP Ceyhan ilçe başkanlığı görevinden Ceyhan Belediye Başkan aday adayı olmak için ayrıldı.

Kadir Aydar, CHP Ceyhan İlçe Başkanlığı görevini sürdürürken,  Ceyhan Belediye Başkan Aday Adayı olması yönündeki yoğun talepler karşısında “Söz konusu Ceyhan ve Ceyhanlılar ise gerisi teferruat” diyerek İlçe Başkanlığı görevinden istifa etti, aday adayı oldu, sonra da Genel Merkez tarafından yapılan temayül yoklamasında aldığı destek ile aday gösterildi. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde ise Ceyhan halkının takdiri ile Ceyhan Belediye Başkanlığına seçildi.

Ve uzun yıllardır sağa oy veren Ceyhan halkı, bu kez Kadir Aydar ile sola kaydı.. Ceyhan artık sol görüşlü 32 yaşındaki bu gence bizzat Ceyhanlılar tarafından teslim edilmişti..

Mahcup etmemeye çalışıyor Ceyhanlıları bu genç adam.. Gecesini gündüzüne katıyor.. Başarılı hizmetler veriyor.. Halkla iç içe halkın talebini karşılamak için çalışıyor Kadir Aydar..

Halk memnun, çalışanlar memnun genç Belediye Başkanından..

İşte gençlerin örnek alacağı genç bir Belediye Başkanı’nın çalışan işçilerle birlikte kaldırımda birlikte kahvaltı yaptıklarına ilişkin haber..

Yukarıdaki yazıyı gençler örnek alsın diye, alttaki  haberi de siyasetçiler  değerlendirsin diye paylaşıyoruz;

Başkan, Çamlıyol İnönü Bulvarı DSİ Kavşağından başlayarak D-400 karayolunda tamamlanacak olan çalışma 7/24 esasına göre yürütürken bir değerlendirme yapıyor. Diyor ki, “Adana Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle sürdürülen asfalt çalışmalarını çalışan arkadaşlarımla birlikte sürdürüyoruz. Çalışmalarımız 7/24 devam ediyor. Soğuk havalarda dahi asfaltın donmamasını engellemek amacıyla finisher ve silindir sayısını iki katına çıkardık. Soğuk sıcak demeden Ceyhan için çalışıyoruz. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’ın sayesinde ekiplerimizin gayreti ile Ceyhan hak ettiğigörüntüye kavuşacaktır.”

Ne zaman diyor  diyor?

İşçilerle birlikte sokak başında kahvaltı yaparlarken..

Kutluyoruz sizi sayın Başkan..

RAMAZAN ATİKASLAN

VE KIZI  DUYGU AYÇA

Çok uzun yıllardan bu yana tanırız Ramazan Atikaslan’ı.. CHP içindeki çalışmaları ve verdiği mücadeleleri.. İnsanları hiç kırmaz, kırmamaya özen gösteren biridir ve çevresi de geniştir.. CHP’nin her kademesinde görev almış ilkesi de şu olmuştur;

“CHP inançlı, ilkeli ve yürekli insanların partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Cumhuriyetinin harcıdır, sigortasıdır ve bir dava partisidir.

Cumhuriyet Halk Partili olmak bir onurdur, fazilettir, erdemliliktir.
Bizler partimizde  BEN değil BİZ demeliyiz. Önce parti sonra ben ilkesiyle hareket etmeliyiz. Birbirimizi korumak ve birbirimizi sevmek zorundayız.
Partili yöneticilerimizin, belediye başkanlarımızın, millet vekillerimizin, partililerimizin, bizlerin yani hepimizin mutlaka hataları vardır ve olacaktır. Hatasız kul olmaz bir şeyler üreten bir şeyler yapan insan hata yapar, hiç bir şey yapmayan insan hata yapmaz.”

Son yapılan Adana il kongresinde Disiplin Kurulu’na girdi ve muhtemelen yine Başkan olacak.. Yeni arkadaşlarıyla birlikte ilkelerine sahip olacak, yine CHP için çalışacak.

Kızı Duygu Ayça da babasının izinde gidiyor.. Seyhan Belediye Meclis üyeliğini babasının ilkelerini kendine ilke edinerek görevine dört elle sarılıyor..

İşte bir fotoğraf karesi.. CHP Adana İl kongresi yapılıyor, baba Ramlazan Atikaslan ile Kızı Duyğu Ayça Atikaslan omuz omuza ..

İşte size iki örnek genç.. Biri Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar bir diğeri Seyhan Belediyesi Meclis üyesi Duygu Ayça Atikaslan..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor