4 Milyona yakın SP’li çocuk var

ADANA (BÖLGE)- Avrupa Hospital Adana Hastanesi El Cerrahisi ve Mikro Cerrahi Uzmanı olan Op. Dr. Ahmet Bicik, 4 milyona yakın Serabral Palsi (Felçli hastalık) hastasının bulunduğu bir ülkede ve bu bölgede bu cerrahi yöntemle uğraşarak tedavi eden fazlaca doktor olmadığının altını çizerek ‘aldığım eğitimler sayesinde cerrahi tedavileri gerçekleştirip çocuklarımızı yeniden hayata döndürmenin mutluluğunu yaşıyorum’ dedi.

Rusya, ABD, Azerbaycan başta olmak üzere Afrika’da cüzzam üzerine ve el cerrahisi, mikro cerrahi konusunda önemli bilgi sahibi olduğunu ifade eden Dr. Ahmet Bİcik, elin önemli siniri olan ‘median’ siniri tedavisinde başarılı ameliyatlara imza attığını kaydetti. Kız kardeşinin kemik çıkıklığı hastalığı rahatsızlığının olmasından dolayı bu dalı özellikle meslek hayatında tercih ettiğini de kaydeden Dr. Ahmet Bicik, doğum felci hastalığından dolayı tedavi ettiğim hastaların mutluluğu sayesinde de kendisinin mutlu olduğunu kaydetti.

Kol ya da bacaklardaki hareket bozukluklarına sahip, ellerinde ve bileklerinde uyuşma, bir çaydanlığı, sürahiyi dahi kaldırır iken elinin boşluğa düştüğünü hisseden, elini vücudunun değişik yerlerine götüremeyen, iletemeyen hastalara yönelik SP tedavisi yapan bir cerrah olarak Adana’da önemli ameliyatları gerçekleştiren Ahmet Bicik, ‘Bir hekim olarak para ile hiçbir işim olmadı. Benim dünyam bir çocuğun gülen yüzü, onun gözümün içine bakarak teşekkür etmesidir. Bu bölgede bu cerrahi yöntemi yaparak yaşama kazandırdığım onlarca hastam var. Onların sağlıklı hallerini görünce mutlu oluyorum. Adanalılar ve bölge insanlarımız rahat olsunlar. Ortopedi hastalıkları tedavisi mümkün olan hastalıktır’ ifadelerini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor