5 Ocak Adana’nın Kurtuluş Günüdür!

ADANA (BÖLGE)– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Seyhan İlçe Başkanı Ahmet Dardağan ve Çukurova İlçe Başkanı Remzi Ümit Atay, Yüreğir İlçe Başkanı Bülent Öğrü, Sarıçam İlçe Başkanvekili Veli Erez Çukurova ilçesinin Kabasakal, Şambayadı ve Esentepe mahallelerinde 25 yıllık imar sorununun çözülmesiyle ilgili tartışmalar hakkında yazılı açıklama yaptı.

Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98.yıldönümü ve çeyrek asır sonra çözülen imar sorunun ardından yurttaşların tapularına kavuşması dolayısıyla çifte bayram olarak kutlanması gereken 5 Ocak’ın yapılan açıklamalarla siyasi krize dönüştürüldüğüne dikkat çekilen yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Dün, yani ‘5 Ocak’ günü biz Adanalılar için çok önemli bir gündü.

Çünkü, 5 Ocak Adana’nın düşman işgalinden kurtuluş günüydü.

Anımsanacağı gibi bağımsızlık ve özgürlüklerinden hiçbir zaman ödün vermeyen Adanalılar Fransızların işgaline karşı direnişe başlamış, KuvayıMilliye güçleri ile birlikte önemli mücadeleler vererek Adana’nın kurtuluşu sağlanmıştır.

Kurtuluş Bayramı olarak kutladığımız 5 Ocak’ın 98.yıldönümünde Cumhuriyet Halk Partisi olarak düzenlenen tüm etkinliklere katılarak bu coşkuyu halkımızla birlikte yaşadık.

Kurtuluş Bayramı kutlamaları kapsamında Çukurova Belediye Başkanımız Sayın Soner Çetin tarafından bu önemli gün dolayısıyla bir halk konseri organize edilmiştir.

Çukurova ilçemizde 1995 yılından bu yana, yani çeyrek asırdır bir sorun olan, birkaç kez yargı sürecine giren ancak bir türlü çözülemeyen Şambayadı, Esentepe, Çakalkuyusu bölgesindeki imar düzenlemesiyle ilgili sorun kamu kurumlarının ortak çaba ve çalışmasıyla ortadan kaldırılarak çözüme ulaşılmış; gerekli mevzuat çerçevesinde Çevre ve Şehircilik bakanlığına bağlı olan Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından imar uygulaması sonucu düzenlenen tapular dağıtılmak üzere Çukurova Belediyemize teslim edilmiştir.

Çukurova Belediyemiz, Adana’nın Kurtuluş Bayramı’nı ve binlerce insanı doğrudan ilgilendiren 25 yıllık imar sorununun çözümü sonucu Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından mevzuata uygun olarak belediyemize gönderilen tapu belgelerinin hak sahiplerine dağıtılmasını bir şenlik havasında kutlamak amacıyla bir etkinlik düzenlenmiştir.

Fakat, nedense önce Valilik tarafından yapılan bir açıklama, hemen peşinden Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığı tarafından yapılan bir açıklamayla, çifte bayram olarak kutlanacak 5 Ocak günü bir anda siyasi krize dönüştürülmüştür.

Tamamen Adana’mızın emperyalist düşman kuvvetlerinden kurtuluş gününün kutlanması ve bir sosyal yaranın çözüme kavuşturulmuş olması nedeniyle düzenlenen masum bir etkinliğin valiliğimiz ve iktidar partisi tarafından siyasi krize dönüştürülmesi anlaşılacak gibi değildir.

Yurdumuza, Adana’mıza ve halkımıza yararlı olan her şeyi birlikte sahiplenmek, birlikte kucaklamak, birlikte kutlamak geleneklerimizin bir gereğidir.

İktidar partisini ve özellikle kamu görevlilerini devlet geleneği gereği birlikte hareket etme, birlikte sevinme, birlikte üzülme anlayışına davet ediyoruz.

Burada amaçlanan ortak başarının kutlanmasıdır.

Eğer kamuda bir başarı elde edilmişse bu hem yerel yönetimlerin, hem genel iktidarın başarısıdır ve bunu birlikte kutlamalıyız. Devlet anlayışımız ve ortak akıl bunu gerektirir, böyle olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Adana Valiliğinin ve Adalet ve Kalkınma Partisi Adana İl Başkanlığının Çukurova Belediyemizin düzenlediği Kurtuluş Günü etkinliği ile ilgili olarak yaptıkları açıklamaları doğru bulmadığımızı tüm kamuoyuna saygı ile duyururuz. “

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor