6.Fimun konferansı Final Okulları’nda yapıldı

ADANA (BÖLGE)-Adana Final Okulları Model Birleşmiş Milletler Kulübü (FIMUN), “Final Model United Nations”  6’ncısını, 12-14 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleştirdi. 14 ilden 200’ den fazla lise öğrencisinin  katıldığı Türkiye’nin en prestijli Model Birleşmiş Milletler Konferansı olan etkinlikte 11 komite yerini aldı.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenciler Birleşmiş Milletlerde uluslararası organizasyonların simülasyonlarını komitelerle canlandırdı. Konferansta tartışmaları İngilizce olarak sürdüren öğrenciler küresel sorunları ele alırken yeni çözümler ve yasa tasarıları sundu.

Konferansa ABD Adana Konsolosu Alejandro “Hoot” Baez ve Oxford Elt’den Edward Smiles konuk konuşmacı olarak katıldılar.

Adana Final Eğitim Koordinatörü F.Oğuzhan Ertem ve Adana Final Okulları Model United Nations Direktörü Mehmet Toyguş açılışta yaptığı konuşmalarda bu tür konferansların öğrencilere önemli değerler kazandırdıklarını vurguladılar. Ertem konferansın organizasyonunun tamamıyla öğrenciler tarafından yapıldığını belirtti. Mehmet Toyguş bu yıl Koç İstanbul MUNDP’ye 11, Robert Koleji RCIMUN’e 14 ve Hollanda HMUN’e 12 olmak üzere toplam 37 öğrencinin bu deneyimi yaşadıklarını belirtti  ve başarılı çalışmalarından dolayı bu yıl görev alan Secretary General Utku Arda Akıncı, Deputy Secretary General Zeynep Doğa Yılmaz, Head of Organization Deniz Kılıçoğlu ve Yiğit Ege Çin, Head of Press Efsun Simay Erkemen ve Nisa Bağcı, Head of IT Kayra Berkin Büyükekiz ve Kaan Demiralay, Head of PRHasan Mert, Umut Gürbüz ve Neris Duman, Head of Staff Mithat Can Al, Alper İldeş ve Toygun Görmüş ve DJ Eren Çubuk ve Onur Gedik’e  teşekkür etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor