“8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN “

(HABER MERKEZİ)-İyi Parti Çukurova İlçe Başkanı Mustafa İlker AKÇA 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile yayınladığı mesajında şunları kaydetti :

Yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şevkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyorum.

Günümüzde hem bir anne hem de iş hayatında yer alan kadınlarımız ailenin ve toplumun temel taşı haline gelmiştir. Kadın sadece yaşamış olduğumuz dönemde değil her dönemde erkeğin yanında yer alıp en büyük destekçisi olmuştur. Tarihimize baktığımızda Kurtuluş Savaşı yıllarında kadınlarımız en az erkekler kadar bağımsızlık için mücadele etmişlerdir. Bugün bile değişen sosyal hayatın şartları kadınlarımıza hayatın her alanında bir mücadele içinde olmaları gerekliliğini getirmiştir. Kadınımızı kendi hakları ve bu hakları kazanımı konusunda desteklemek kadınlarımızın  ve analarımızın hak ettikleri değeri sahip olmalarını sağlamak yalnızca kadınlarımızın sorumluluğuna bırakılmayacak kadar önemlidir. Sosyal hayatın bir parçası haline gelmiş kadınlarımız hiç arzu etmediğimiz baskı, şiddet gibi haksızlıklara maruz kalmaktadır. Bunları yapanlar eğitimli de olsa, eğitimsiz de olsa, ülke gelişmiş de olsa gelişmemiş de olsa kadınlara yönelik bu davranışlar maalesef ki halen devam etmektedir. Bu tip şiddet ve ayrımcılık içeren bütün davranışları ve bunları yapanları şiddetle kınıyorum.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ ün dediği gibi : “ Dünyada her şey kadının eseridir.” Sözüyle hareket ederek 8 Mart dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri gündür. Kadınlarımızın bu anlamlı gününü yürekten kutluyorum.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor