Av. Yakup Bulut: Saldırıları şiddetle kınıyoruz

(HABER MERKEZÄ°)-Adana Azerbaycan Kültür ve Dayanışma DerneÄŸi BaÅŸkanı Av. Yakup Bulut, “Adana KardeÅŸ  Kültür Dernekleri TopluluÄŸunu oluÅŸturan 26 Sivil Toplum Örgütü ile birlikte yaptıkları basın toplantısında (Bu STK’lar Türk Ocakları Adana Åžubesi, Dünya AvÅŸarlar DerneÄŸi, TÃœRKAV, Kuvayı Milliye Genel Merkezi, Adana Åžehit Aileleri DerneÄŸi, Aydınlar Ocağı Adana Åžubesi, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu, Akdeniz Yörük Dernekleri Federasyonu, Adana Bosna KardeÅŸlik YardımlaÅŸma ve Kültür DerneÄŸi. Türkistanlılar Kültür ve YardımlaÅŸma DerneÄŸi, Adana Balkan Türkleri YardımlaÅŸma ve Kültür DerneÄŸi, Ceyhan-Kırım Türkleri Kültür ve YardımlaÅŸma DerneÄŸi, Türk Hukuk Enstitüsü Adana Åžubesi, Varsaklar Kültür YardımlaÅŸma ve Dayanışma DerneÄŸi, Tema Adana Ä°l TemsilciliÄŸi, Dünya Türkmenler BirliÄŸi, DadaloÄŸlu AvÅŸarlar EÄŸitim ve Kültür DerneÄŸi, Kars IÄŸdır ArdaÄŸan EÄŸitim Kültür ve YardımlaÅŸma DerneÄŸi, Çukurova Yörük Türkmenleri DerneÄŸi, Ceyhan Balkan Türkleri YardımlaÅŸma ve Kültür DerneÄŸi, Çukurova OÄŸuz Boyları Kültür ve YardımlaÅŸma DerneÄŸi, Adana Balkan BoÅŸnak Türkleri Dostluk ve Kültür DerneÄŸi, Adana Yörük Türkmen DerneÄŸi ve Çukurova ve Havalisi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu ) olarak 12 Temmuzda baÅŸlayan ve devam eden Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırılarını ÅŸiddetle kınıyoruz” dedi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde Dernek üyelerinin katılımı bir basın toplantısı düzenleyen Adana Azerbaycan Kültür ve Dayanışma DerneÄŸi BaÅŸkanı Av. Yakup Bulut,  “Otuz yıldır Azerbaycan topraklarını iÅŸgal altında tutan Ermenistan, iÅŸgalci tavrının yanı sıra saldırgan tutumunu devam ettirdiÄŸini bir kez daha göstermiÅŸtir. 12 Temmuz tarihinde Ermenistan ordusu, sivil yerleÅŸim yerleri olan Tovuz’un AÄŸdam, Dondar Kuşçu ve Vahitli köylerini büyük çaplı silahlar ve havan toplarıyla ateÅŸe tutmuÅŸtur. Bu saldırıda sivil halktan yaralananlar olmuÅŸ ve evleri yıkılmış, önemli oranda maddi ve manevi zarar meydana gelmiÅŸtir. Ermenistan’ın sivil halka yönelik bu saldırısı, 1949 Tarihli HARP ZAMANINDA SÄ°VÄ°LLERÄ°N KORUNMASINA Ä°LÄ°ÅžKÄ°N CENEVRE SÖZLEÅžMESİ’NE AYKIRIDIR ve SORUMLULARININ BU SÖZLEÅžME ÇERÇEVESÄ°NDE YARGILANMALARI VE CEZALANDIRILMALARI GEREKÄ°R.” dedi.

Devam eden saldırılarda Azerbaycan ordusu biri Tümgeneral olmak üzere 12 ÅŸehit verdiÄŸini ifade eden Av. Yakup Bulut, sözlerini şöyle tamamladı: ” Ermenistan’ın, uluslararası hukuku ve Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü hiçe sayan bu davranışı karşısında uluslararası toplumu gereken tepkiyi göstermeye davet ediyoruz. Ermenistan’ın uluslararası hukuku hiçe sayan bu davranışları bir an önce durdurulmalıdır. Ermenistan, BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi’nin iÅŸgal ettiÄŸi topraklardan çekilmesine iliÅŸkin kararları ile AGÄ°T bünyesinde kurulan MÄ°NSK grubunun kararlarına uymalı ve iÅŸgal ettiÄŸi topraklardan bir an önce çekilmelidir.TBMM’nin Ä°ki devlet, tek millet anlayışıyla; Her daim huzur ve istikrarın savunucusu olan Türkiye’nin, bundan sonra da tüm imkânlarıyla, toprak bütünlüğünü yeniden tesis etme çabalarında Azerbaycan’ın yanında yer almaya devam edeceÄŸine iliÅŸkin açıklamasına yürekten katılan Bizler Türk Halkı ve sivil toplum örgütleri olarak, Azerbaycan’ımızın ve Azerbaycan Halkının her daim yanında olacağımızı beyan ediyor, Åžehitlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize acil ÅŸifalar diliyoruz.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor