Av. Yakup Bulut: Saldırıları şiddetle kınıyoruz

(HABER MERKEZİ)-Adana Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Av. Yakup Bulut, “Adana Kardeş  Kültür Dernekleri Topluluğunu oluşturan 26 Sivil Toplum Örgütü ile birlikte yaptıkları basın toplantısında (Bu STK’lar Türk Ocakları Adana Şubesi, Dünya Avşarlar Derneği, TÜRKAV, Kuvayı Milliye Genel Merkezi, Adana Şehit Aileleri Derneği, Aydınlar Ocağı Adana Şubesi, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu, Akdeniz Yörük Dernekleri Federasyonu, Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği. Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Ceyhan-Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Türk Hukuk Enstitüsü Adana Şubesi, Varsaklar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Tema Adana İl Temsilciliği, Dünya Türkmenler Birliği, Dadaloğlu Avşarlar Eğitim ve Kültür Derneği, Kars Iğdır Ardağan Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Çukurova Yörük Türkmenleri Derneği, Ceyhan Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Çukurova Oğuz Boyları Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Adana Balkan Boşnak Türkleri Dostluk ve Kültür Derneği, Adana Yörük Türkmen Derneği ve Çukurova ve Havalisi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu ) olarak 12 Temmuzda başlayan ve devam eden Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırılarını şiddetle kınıyoruz” dedi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde Dernek üyelerinin katılımı bir basın toplantısı düzenleyen Adana Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Av. Yakup Bulut,  “Otuz yıldır Azerbaycan topraklarını işgal altında tutan Ermenistan, işgalci tavrının yanı sıra saldırgan tutumunu devam ettirdiğini bir kez daha göstermiştir. 12 Temmuz tarihinde Ermenistan ordusu, sivil yerleşim yerleri olan Tovuz’un Ağdam, Dondar Kuşçu ve Vahitli köylerini büyük çaplı silahlar ve havan toplarıyla ateşe tutmuştur. Bu saldırıda sivil halktan yaralananlar olmuş ve evleri yıkılmış, önemli oranda maddi ve manevi zarar meydana gelmiştir. Ermenistan’ın sivil halka yönelik bu saldırısı, 1949 Tarihli HARP ZAMANINDA SİVİLLERİN KORUNMASINA İLİŞKİN CENEVRE SÖZLEŞMESİ’NE AYKIRIDIR ve SORUMLULARININ BU SÖZLEŞME ÇERÇEVESİNDE YARGILANMALARI VE CEZALANDIRILMALARI GEREKİR.” dedi.

Devam eden saldırılarda Azerbaycan ordusu biri Tümgeneral olmak üzere 12 şehit verdiğini ifade eden Av. Yakup Bulut, sözlerini şöyle tamamladı: ” Ermenistan’ın, uluslararası hukuku ve Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü hiçe sayan bu davranışı karşısında uluslararası toplumu gereken tepkiyi göstermeye davet ediyoruz. Ermenistan’ın uluslararası hukuku hiçe sayan bu davranışları bir an önce durdurulmalıdır. Ermenistan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin işgal ettiği topraklardan çekilmesine ilişkin kararları ile AGİT bünyesinde kurulan MİNSK grubunun kararlarına uymalı ve işgal ettiği topraklardan bir an önce çekilmelidir.TBMM’nin İki devlet, tek millet anlayışıyla; Her daim huzur ve istikrarın savunucusu olan Türkiye’nin, bundan sonra da tüm imkânlarıyla, toprak bütünlüğünü yeniden tesis etme çabalarında Azerbaycan’ın yanında yer almaya devam edeceğine ilişkin açıklamasına yürekten katılan Bizler Türk Halkı ve sivil toplum örgütleri olarak, Azerbaycan’ımızın ve Azerbaycan Halkının her daim yanında olacağımızı beyan ediyor, Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize acil şifalar diliyoruz.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor