YİYECEKLERİN MİDENİZE GELMESİ NE KADAR SÜRER?

İnsan vücudu fonksiyonlarının ve besin türlerinin farklı olduğu ve sindirim süresinin de farklı olduğu tahmin edilmektedir.
Aşağıdakiler, farklı yiyecek türlerinin yaklaşık sindirim süresidir: 30 dakika ila 1 saat, kavun meyveleri (karpuz gibi) en kısası ve muzlar en uzun olanıdır.
Sebzeler: 45 dakika ile 2 saat arası. Kavun sebzeleri (kış kavunu gibi) en kısa olanıdır, ardından solanlı sebzeler (domates ve patlıcan gibi), bunu yapraklı sebzeler (ıspanak ve Çin lahanası gibi) ve turpgillerden (Brokoli gibi) takip eder, en uzun sindirim süresi kök sebzeler (tatlı patates, taro gibi) ve
Tahıllar: 1 saat 30 dakika ile 3 saat arasında, sıvı veya yarı sıvı tahıl gıdalarının (yulaf lapası gibi) daha kısa sindirim süresine sahip olması, Yağlı yiyecekler (buharda pişirilmiş çörekler ve yağsız ekmek gibi) olmadan fermente edilmiştir ve sindirimi daha kolaydır.
Protein: 1 saat 30 dakika ila 4 saat. Süt ve soya sütü gibi sıvı proteinli yiyeceklerin sindirimi nispeten kolaydır, ancak sığır eti ve tavuk gibi protein açısından zengin etleri sindirmek 4 saat veya daha fazla sürer.
Yağ: 2 ila 4 saat, ancak yağları nadiren tek başımıza, genellikle sebze veya tahıllarla tüketiyoruz. Yağları tahıllar veya proteinli yiyeceklerle birlikte tüketmek sindirim süresini uzatacaktır, bu nedenle çok fazla yağ, protein ve karbonhidrat içeren kek gibi yiyecekler mide ve bağırsaklara daha fazla yük bindirir ve tam olarak sindirilmesi yaklaşık 3 ila 4 saat sürer. .
Sığır eti ve tavuk gibi protein açısından zengin etleri sindirmek 4 saat veya daha fazla sürer. Yağ: 2 ila 4 saat, ancak yağları nadiren tek başımıza, genellikle sebze veya tahıllarla tüketiyoruz.
Yağları tahıllar veya proteinli yiyeceklerle birlikte tüketmek sindirim süresini uzatacaktır, bu nedenle çok fazla yağ, protein ve karbonhidrat içeren kek gibi yiyecekler mide ve bağırsaklara daha fazla yük bindirir ve tam olarak sindirilmesi yaklaşık 3 ila 4 saat sürer. . sığır eti ve tavuk gibi protein açısından zengin etleri sindirmek 4 saat veya daha fazla sürer.
Yağ: 2 ila 4 saat, ancak yağları nadiren tek başımıza, genellikle sebze veya tahıllarla tüketiyoruz. Yağları tahıllar veya proteinli yiyeceklerle birlikte tüketmek sindirim süresini uzatacaktır, bu nedenle çok fazla yağ, protein ve karbonhidrat içeren kek gibi yiyecekler mide ve bağırsaklara daha fazla yük bindirir ve tam olarak sindirilmesi yaklaşık 3 ila 4 saat sürer. .
Öncelikle gıdanın üretilmesi gerekiyor. Daha sonra yerel markete gönderilmesi gerekir. Sonra satın alırsın ve eve getirirsin. Bundan sonra hazırlanmalı ve size sunulmalıdır. Sonra ağzına koyarsın, çiğner ve yutarsın. Şimdi yemek borunuzdan aşağıya ve midenize doğru ilerliyor. Yani, biraz zaman alabilen karmaşık bir süreç.
Yemekten sonra, yiyeceklerin midenizden ve ince bağırsağınızdan geçmesi yaklaşık altı ila sekiz saat sürer . Yiyecek daha sonra daha fazla sindirim, suyun emilmesi ve son olarak sindirilmemiş yiyeceklerin yok edilmesi için kalın bağırsağınıza (kolon) girer. Yiyeceklerin tüm kolon boyunca hareket etmesi yaklaşık 36 saat sürer
Midenize ulaşmak için yaklaşık 2-3 saniye .
Sindirim: yaklaşık altı ila sekiz saat.
Yiyeceklerin midenizden çıkması ne kadar sürer?
Genellikle 6-10 saat ayrıca birkaç eğlenceli gerçek !!
Midenizin guruldadığını duyduğunuzda, aslında midenizin duvarları birbirine çarpıyor. (İnsanların buna tepki göstermesini seviyorum!)
Yiyeceklerin midenize girmesi için yer çekimine ihtiyacı yoktur. Örneğin, yemek yediğinizde yemek borunuz, yiyeceği midenize almak için peristaylsis (kasların hareketi) kullanır! Bu, baş aşağı yiyebileceğiniz anlamına gelir ANCAK BUNU DENEMEYİN.
Mide asidi tehlikelidir ve aslında bazen deterjanlarda kullanılır! Mide asidiniz safra ile nötralize edilmemişse, o zaman içten dışa yanacağını söylersiniz!
Bu kadar gerçek yeter ama yemek 6-8 saat midede kalır.
Mideye ne ve ne kadar koyduğuna bağlı. Yağlı yiyeceklerin mideden geçiş süresi daha yavaştır. Sıvılar katılardan daha hızlı boşalır.
Mide boşalmasını hızlandırabilen veya geciktirebilen patolojik durumların yanı sıra bireysel varyasyonlar da vardır. Bunlar arasında metabolik anormallikler ve yapısal sorunlar (ülser veya tümörlerle ilgili doğuştan anormallikler veya şişlik / yara izi gibi) bulunur.
Standart bir yemek ve protokol kullanan, Gastrik Boşaltma Çalışması adı verilen bir nükleer tıp testi var. Yemekten 90 dakika sonra, ortalama boşaltma% 75’tir
Yemek yedikten sonra, yiyeceklerin midenizden ve ince bağırsağınızdan geçmesi yaklaşık altı ila sekiz saat sürer. Yiyecekler daha sonra sindirim, su emilimi ve son olarak sindirilmemiş yiyeceklerin ortadan kaldırılması için kalın bağırsağınıza (kolon) girer. Günlük öğünlerin sayısını artırmak ve her birinin boyutunu azaltmak şişkinliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Mide de mümkün olabilir boşaltmak daha hızlı. Her öğünde daha az miktarda yemek yemek, beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için öğün sayısının günde 4 ila 6 olması gerektiği anlamına gelir.