AÇIKLAYIN ŞU YALANCIYI VE KUZULARIN SESSİZİLİĞİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’i uzun yıllardan, yani yüksek öğrenimini yaptığı yıllardan bu yana tanırız. Sürekli sosyal ve siyasi mücadele vermiştir.. Türkiye’yi adım adım gezerek her il hakkında bilgiler edinmiş, insanlarla görüşmeler yapmış, zaman zaman gazetelere konuyla ilgili belgeli haberler yapmıştır.

Yani hayatının çok önemli bölümünü halkın çıkarları için mücadeleye ayırmış, bugün parlamentonun en başarılı milletvekilleri arasında yer almıştır Ömer Fethi Gürer..

Tarım alanında geniş bir bilgiye sahiptir CHP Niğde milletvekili.. Şeker fabrikalarının kapatılmaması için büyük mücadele veren, parlamentoda konuyu en fazla gündeme getiren de odur..

Dün enteresan bir açıklama yaptı Ömer Fethi Güner.. Belki çok kişinin düşünmediği bir olayı kamuoyunun dikkatine sundu.. Ömer Fethi Gürer dedi ki;

 “Niğde ilimizin Kızılca köyünde, pancar eken çiftçi sayısı 130 iken 6’ya düştü. Bu durumda nasıl olurda şeker pancarı üretimi artar? Özelleşen çok bölgede durum aynı. Pancar kooperatiflerine soruyoruz, onlarda ‘ekim alanı daraldı’ diyor, TÜİK üretimi nasıl artırdı açıklanmalıdır”

   Biz “Ne aldattık, ne aldatıldık” sözünü hatırlıyorsunuz değil mi?

   Peki Ömer Fethi Gürer’in sorusu neden havada kalıyor?

Niğde’de çiftçi sayısı 130’dan 6’ya düşmüş.. Kooperatifler ekim alanının daraldığını söylüyor..

Soru doğru;

Ekim alanı azalıyor, üretici sayısı 130’lardan 6’ya düşüyor ise üretim nasıl artıyor..

TUİK sen mi yalan söylüyorsun, çiftçiler, kooperatifler ve CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer mi ?

Açıklayın şu yalancıyı!..

Duygusal zeka danışmanlığı yapan bir şirketin Başkanı olan Bradberry. “ Zeki insanlar, özellikle sağduyu gerektiren durumlarda aptalca hatalar yapmalarıyla ünlü.” diyor.

  İlave ediyor Bradberry ;

  “Zeki insanlar mantıklarını kullanırken kör noktaları yüzünden aptalca hatalara daha açık oluyor. Bu insanlar muhakeme yetenekleri konusunda kendilerine fazla güvendikleri için bu kör noktalara sahipler. Yani hep haklı çıkmaya ve hızlı çözümlere öyle alışmış oluyorlar ki düşünmeden yanlış cevap verdiklerinin farkında bile olmuyorlar.”

Zeka uzmanı Bradberry, nedenlerini de şöyle sıralıyor;

Zeki insanlar kendilerine fazla güveniyor. Ömür boyunca övgü almış olan bu insanlarda kendi zeka ve yeteneklerine sarsılmaz bir güven oluşuyor. Ne zaman yardıma ihtiyaçları olduğunu anlamıyorlar, anladıklarında ise başka kimsenin bu yardımı verebileceğini sanmıyorlar.

Her zaman doğru olduklarını düşünüyorlar. Herkes açısından yanlış olduğunu kabul etmesi zordur. Zeki insanlar içinse daha da zor. Hep haklı olmaya öyle alışıyorlar ki bu kimliklerinin bir parçası haline geliyor. Bu insanlar yanlış çıkmayı kişisel bir saldırı, doğru çıkmayı ise bir gereklilik olarak görüyor.

Kendileriyle ilgili yorum yapılmasından hoşlanmıyorlar. Bu insanlar başkalarının fikrine fazla değer vermez. Bu onların işe yarar yorumda bulunacaklarına inanmadıklarını gösterir. Bu ise performanslarını geliştirmelerini engellediği gibi hem mesleki hem de kişisel olarak kötü ilişkilere yol açabilir.

İnsanları fazla zorluyorlar. Zeki kişiler aşırı başarı gösteren bir kişilik geliştiriyorlar, çünkü her şeyi kolay elde ediyorlar. Başkalarının aynı şeyleri başarmak için ne kadar uğraşması gerektiğini anlamadıkları için insanları fazla zorluyorlar. Bunlar çıtayı yüksek tutuyor ve insanların sonuç alması biraz uzun sürdüğünde ya da istenen sonucu elde edemediklerinde onların yeterince çaba göstermediğini düşünüp daha da zorluyorlar.”

  Yoshiharu Ueki, Japon Hava Yolları başkanı.. O da da bu konuda şöyle soruyor;

“Bütün personeliniz sadece emir alıyor ve kendi başına düşünemiyorsa uzun vadede nasıl başarılı olunabilir ki?” 

  Bir örnek veriyor Ueki,“Bir taşı her zaman parlatabilirsiniz, ama bir kez onu öğütürseniz şeklini yitirecektir. Personelinizden hep sizin dediklerinizi yapmalarını istiyorsanız, uyum olsun diye herkes sadece emir almaya alışmışsa hiçbir zaman sorumluluk almak istemeyeceklerdir. O zaman mevcut kuşak ortadan kalkınca zor kararları kim alacak?

Ueki”nin önerileri de şu;

“Yeni personeli de karar alma sürecine katın. Onlara bu tür fırsatlar verdikten sonra çok bilen ama fazla karar almayan insanları terfi etmekten kaçının. Geleceğin yöneticileri kendi alanlarında uzman olmayabilir. Personelinizin sadece yaş ve deneyim bakımından değil, düşünce tarzı bakamından da çeşitlilik göstermesini sağlayarak şirketinizin sorunları birçok açıdan inceleme becerisini geliştirebilirsiniz.”

Yahu yapma Ueki!.. Japon Hava Yolları Başkanı olmuşsun ama yanlış adam olmuşsun.. Bir bilen varken, iki bilene ne gerek var..

Ya sen zeka uzmanı Bradberry sana mı kaldı, her zaman doğru düşündüğünü zannedenlerin aslında hata yaptıklarının farkında olmadıklarını söylemek..

Bir yala takımı var ki, o tek adam ne derse kendilerine itaat etmek düşer..

Millet mi?  KUZULARIN SESSİZLİĞİ filmini seyretmekle meşgul..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor