ADANA 100.YILA HAZIRLANIYOR

Vali Süleyman Elban, Adana’nın düşman işgalinden kurtarılışının 100. Yıldönümünün muhteşem tören ve etkinliklerle kutlanabilmesi, kalıcı eserler bırakabilmek için çaba gösterdiklerini, önemli mesafeler katettiklerini  söyledi.

Nevzat Uçak, Muhittin Göndermez ve  Sabri Gül, Adana Valisi Süleyman Elban ile görüştükten sonra Vali Yardımcısı Zafer Öz ile yapılan ve yapılacak olan çalışmaların değerlendirildiği bir görüşme yapıldı,

Adana  Valisi Süleyman Elban, BÖLGE ekibiyle yaptığı görüşmede boşaltılan Kız Lisesi’nin onarılma çalışmalarına başlandığını ve  Valilik binası olarak düzenlendiğini belirtti.

(BÖLGE ÖZEL)-BÖLGE Gazetesi’nin Adana’nın düşman işgalinden kurtarılışının 100. Yılı nedeniyle çalışmalarını sürdürürken, konuyla ilgili olarak Adana Valisi Süleyman Elban ve Vali Yardımcısı Zafer Öz’ü ziyaret etti.

Nurettin  Çelmeoğlu’nun bir  yakınının vefatı nedeniyle katılamadığı toplantıya Nevzat Uçak, Muhittin Göndermez ve Sabri Gül katıldı.

Adana Valisi Elban, Adana’nın  düşman işgalinden kurtarılışının 100. Yılı kutlamaları için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını, Anakent ve ilçe Belediyelerinin de bu yönde büyük çaba gösterdiklerini söyleyerek, “Biz istiyoruz ki Kurtuluşun 100. Yılı muhteşem olsun, ama görkemli bir tören olmaktan yanısıra, halkın katılımı ve eserleriyle tarihe iz bıraksın” dedi.

Adana Valiliği , Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yanısıra diğer kurumlarla da  koordineli çalışıldığını belirten  Vali Süleyman Elban, “Vatandaşlarımız da ellerinde var olan o döneme ait fotoğraf, anı, belge ya da eserlerin bize ulaştırılmasını bekliyoruz” diye çağrıda bulundu.

 VALİ YARDIMCISI ÖZ DE DESTEK İSTEDİ

Adana Valisi Zafer Öz ile yapılan görüşmede de Adana’nın düşman işgalinden kurtarılışının 100. Yıl kutlamaları görüşmeye açıldı.

Zafer Öz, “Valimizin önderliğinde sıkı bir çalışma yapıyoruz. Şehit  ve gazi yakınlarının elinde o döneme ait fotoğraf ya da giysi veya benzeri şeyler olursa  bize ulaştırmalarını rica ediyoruz.. Adana’nın düşman işgalinden kurtarılışının 100. Yılı büyük bir şölenle karşılanacak. Bu yönde çok yönlü ve programlı ayrıca kalıcı bir Kurtuluş kutlaması yapılacak” şeklinde konuştu, şehit veya gazi yakınlarının kendilerine ulaşarak katkıda bulunmaları çağrısında bulundu.

KIZ LİSESİ VALİLİK OLUYOR

Öte yandan tarihi kız lisesinin Valilik binası haline getirileceği öğrenildi.

Adana Valisi Süleyman Elban, “Kız lisesi boş duruyordu.. Valilik binası olarak değerlendirmek istiyorduk.. Atıl durumdaki bir bina, en azından  yurt içi ve yurt dışı konuklarımızı burada ağırlamak için

Çalışma başlattık.. Ancak uzmanlar gördü ki, bina çürümeye yüz tutmuş.. Çivi çakılsa çimentolar dağılıyor.. Çelik  Konsrüksiyon kullanarak yeni bir düzenleme yapıyoruz.. Seyhan nehrinin kenarında  ve tarihi bir yer olmasından dolayı böyle bir çalışma başlattık..” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor