Adana Basketbol play-off aşkına 82-68

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 20. haftasında Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol, sahasında konuk ettiği Birevim Elazığ İl Özel İdare’yi 14 sayı farkla 82-68 mağlup etti. Karşılaşma öncesi, Suriye’nin İdlib kentinde şehit düşen askerler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Puan sıralamasında ilk 8 içinde yer alıp play off biletini almak isteyen temsilcimiz Adana Basketbol, bu sezon Canik Belediyespor maçı sonrası en az sayı yediği maça imza attı. Elazığ İl Özel İdarespor’a 68 sayı atma izni veren temsilcimiz rakip potaya ise 82 sayı atarak önemli bir zafere imza attı. ABK, 20. Haftayı 7. Sırada tamamladı. Bu arada mücadeleyi Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak’da takip etti.
Adana Basketbol Kulübü’nün en skorer ismi 31 sayı kaydeden Adams olurken Elina 20, Prince ise 19 sayılık katkı sundu. Maçın2. Periyotu maçın kırılma anı olurken bu yarıda rakibe karşı 24 sayılım üstünlük kuruldu. Temsilcimiz 15 gün sonra Beşiktaş deplasmanına çıkacak daha sonraki hafta ise sahasında Galataray’ı ağırlayacak.
Salon: Adana Atatürk
Hakemler: Yücel Çilingir, Fatih Güler, Umut Özgün Ergün
Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol: Adams 31, Elina 20, Prince 19, İrem Naz Topuz 9, Sera Özelçi 3, Burcu Çiğil, Nur Nihan Dabakoğlu, Gizem Sezer, Nuran Tutsak
Birevim Elazığ İl Özel İdare: Williams 33, Slonjsak 11, Vaughn 8, Nevin Vatansever 6, Kübra Erat, Sanem Zeren 5, Young 5, Miray Şahin 
1. Periyot: 14-10
Devre: 46-22
3. Periyot: 56-46

(Murat ÖZKARDEŞ)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor