ADANA BİRLİK OLMALI!

2000’li yıllara kadar ADANA sanayide, tarımda, ticarette Türkiye’de ilk sıralarde yer alan bir şehir idi. 2000’li yılların başından bugüne kadar bu alanlarda gerilemeye başladı.

Gerileme halen de devam etmektedir.

BOSSA, AKSANTAŞ, SÜMER, TEKEL, ÇUKOBİRLİK gibi dev sayılabilecek fabrikalar  kapandı. Yüz binlerce işçi işsiz kaldı. Bu fabrikaların yerini dolduracak işletmeler kurulamadı.

Kurulu olanlar da kenid yağlarında kavrulmaya çalışıyorlar. Şehrin ekonomisi daraldıkça işletmelerde ya kapanmakta ya küçülmektedir.

Kapanan işletmelerin yerlerini dolduracak yeni işletmeler kurulamayınca da; istihdam alanı gittikçe daralmaktadır.

Eski dönemlerde ülkenin her tardafından iş bulmak için insanlar ADANA’ya gelmekte iken; şimdi ADANA’da yaşayanlar bile iş bulamamakta, sokaklar, kahvehaneler işsizler ordusu ile doludur.

ÇUKOBİRLİK’in yeniden hayata geçirilmesi için BÖLGE GAZETESİ öncülük ederek toplantılar düzenledi ve ben de elimden geldiğince destek verdim.

Yapılan toplantılarda şanssız bir konuşma nedeni ile çalışmalarımız AKAMETE uğradı…

Şimdi ise TEMSA gibi bir fabrikanın kapanacağı konuşuluyor. (Dileriz bu haber doğru değildir.)

Diğer taraftan önemli bir özel okul DOĞA KOLEJİ kapanmak ile karşı karşıyadır. Bu tip olumsuzluklar devam edecek gibi görünüyor. Buradan hareket ile Adanalıların siyasi parti farkı gözetmeksizin, hiç kimseyi ötelemeden birlikte ADANA için bir araya gelerek çıkış yolları bulmaları gerekir.

Siyaset adamı ile işadamı ile sendikaları ile demokratik kitle örgütleri ile bir araya gelerek bir ADANALI DURUŞU göstererek ADANA’nın sorunlarına sahip olunmalıdır.

Gerek sayın valimizin ve gerek ise büyükşehir belediye başkanımızın öncülüğünde toparlanma ve şehrimizin sorunlarına çözüm bulma zamanıdır.

Önerimiz BÖLGE GAZETES’nin yaptığı gibi diğer yerel basının da desteği ile ADANA BİRLİK PLATFORMU kurulmalıdır.

Platformun oluşması için çaba göstermeye başladık. Ancak; bizim çabamız yeterli olmayabilir. Bu nedenle ile de sayın valimiz veya belediye başkanımızın öncülük yapması gerekir.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor