Adana ESOB’da e-bildirim toplantısı

ADANA (BÖLGE)-Vergi Dairesi Başkanlığı uzmanları tarafından Adana ESOB’da, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren kapsamı genişleyecek olan, e-defter, e-fatura  ve e-arşiv fatura gibi e-bildirim uygulamaları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Şehit Ömer Halisdemir Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, Grup Müdürleri Ahmet Balcı ve Ömer Kılıç, Adana ESOB ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, Birlik yönetim, denetim, disiplin kurulu üyeleri, oda başkanları, toplu taşıma kooperatiflerinin başkanları, Birlik Genel Sekreteri, Birlik personeli, odaların genel sekreterleri ve esnaflar katıldı.

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, bilgilendirme toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, esnaf ve sanatkarlar başta olmak üzere mükelleflerin vergi konusundaki her türlü sorunuyla yakından ilgilenen, gerekli çalışmaları vakit kaybetmeden yapan Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı ve ekibinin Adana için büyük şans olduğunu söyledi.

Esnaf ve sanatkarların yaşadıkları sorunlarla ilgili Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı ile sık sık bir araya geldiklerini belirten Başkan Sözütek, “Sağ olsunlar, bir derdimiz, sorunumuz için kendisini aradığımızda bizleri geri çevirmeyerek, gerekli bilgilendirmeyi yapıp, yardımcı oluyorlar. Gösterdikleri yakınlık ve hassasiyetten ötürü, şahsım, teşkilatım, esnaf ve sanatkarlarımız adına Ahmet bey ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Başkan Sözütek, toplantıya katılan oda başkanları, kooperatif başkanları, esnaflar, Birlik çalışanları ve odaların genel sekreterlerine, verilen bilgilerden en üst düzeyde fayda sağlanabilmesi adına anlatılanları dikkatle dinlemelerini tavsiye etti. Başkan Sözütek, “Bugün Vergi Dairesinin değerli uzmanları tarafından yeni gelişmeler hakkında aktarılacak bilgiler, esnafımızın işlerini kolaylaştıracak. Bu nedenle bütün dikkatinizi değerli konuşmacılara vermenizi istiyorum. Sunumun ardından kafanıza takılan bir konu varsa konuklarımıza soru sorarak cevaplarını alabilirsiniz. Burada edineceğiniz bilgiler üyelerinize hizmet ederken sizlere önemli ölçüde yardımcı olacaktır” diye konuştu.

Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı da Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek ve yönetimi ile sürekli iletişim halinde olmaktan mutlu olduklarını belirterek, “Bu sayede sorunları, sıkıntıları ilk ağızdan öğrenmiş oluyoruz. Kendileri de yönetim ve ekip olarak esnafın sorunlarının çözümü için çok gayretliler” dedi.

Toplantının amacının, e-bildirim uygulamalardaki güncel gelişmeler hakkında esnaf ve sanatkarları bilgilendirmek olduğunu belirten Adana Vergi Dairesi Başkanı Tunalı, “Başkanlığımızca belirlenmiş standartlara uygun belgelerin taraflar arasında güvenli ve sağlıklı bir biçimde dolaşımı sağlanması, verimlilik ve zaman artışı ile ticari hayatın hızlandırılması amacıyla geliştirilen e-belge sistemi, meslek odalarına bilgilendirme toplantıları yapılarak tanıtılmaktadır. Bu süreçte, 19.10.2019 tarih ve 30923 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 509 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, mevcut uygulamalara (e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-Defter, e-Serbest Meslek Makbuzu, e-Müstahsil Makbuzu ve e-Bilet) ek olarak başka e-belgelerin de (e-Sigorta Belgesi, e-Gider Pusulası, e-Dekont ve e-Döviz Alım Satım Belgesi) uygulamaya alınmasını sağlamakla birlikte, var olan uygulamaların da kapsamı genişletilmiştir” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Adana Vergi Dairesi Grup Müdürü Ahmet Balıkçı, e-bildirim uygulamaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor