ADANA İÇİN SEFERBER OLDULAR

ADANA (BÖLGE)-Olumsuz hava şartları nedeni ile yaşanan sel felaketinin ardından Adana’ya gelerek bölgede incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Adana Milletvekilleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi ve sorunların çözümü için gerekli adımların ivedilikle atıldığını belirttiler. Bölgede incelemelerde bulunan Bakan Murat Kurum ve Parti Sözcüsü  Ömer Çelik Yüreğir için kentsel dönüşüm müjdesi verdi.

BAKAN KURUM’DAM KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜJDESİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Yüreğir İlçesi Sinanpaşa, 19 Mayıs, Şehit Erkut Akbay ve PTT Evleri mahalleleri için kentsel dönüşüm müjdesi verdi. Sinanpaşa, 19 Mayıs, Şehit Erkut Akbay ve PTT Evleri mahallelerinde toplam 2 bin toplu konut yapılacağının müjdesini veren Bakan Kurum, “Sahada incelemeler yaptık ve gördük ki bir taraftan da şehirle ilgili alt yapı eksiklikleri giderilmesi ve kentsel dönüşüm ihtiyaçlarını başlatmamız gerekiyor. 2 bin kentsel dönüşüm konutu üreteceğiz her mahallede 500’er konut olacak” dedi.

4 MAHALLEYE 2 BİN KONUT

Bakan Kurum “Yüreğir 19 Mayıs, PTT Evleri, Sarıçam deresi güzergâhlarında belediye başkanlarımız ile sahada incelemeler yaptık ve gördük ki hem şehirle ilgili alt yapı eksiklerinin giderilmesi gerekiyor, diğer taraftan da kentsel dönüşüm ile ilgili süreci de hızlı bir şekilde başlatmamız gerekiyor. Buna ilişkin almış olduğumuz kararlarla da Yüreğir ilçemizde 19 Mayıs, PTT Evleri, Sinanpaşa ve Şehit Erkut Akbay Mahallelerinde toplamda 2 bin kentsel dönüşüm konutu üreteceğiz. Her mahallede 500’er olmak üzere kentsel dönüşüm projesi başlatacağız. Yine etaplar halinde de vatandaşlarımızın bu sorunlarını, problemlerini gidereceğiz.” şeklinde konuştu.

ÖMER ÇELİK ”ADANA’YA 41 MİLYON HİBE GÖNDERDİK

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de zarar gören yerlerde incelemelerde bulunmak üzere Adana’ya geldi. Çelik, kent protokolü ile yağmurdan zarar gören Yüreğir ilçesine bağlı Yüreğir Şehit Erkut Akbay Mahallesi’nde oturan vatandaşları ziyaret etti, evlerde incelemelerde bulundu. Adana’ya 41 milyonluk hibe şeklinde yardımlar yapıldığını 3 bin 668 kişiye şuana kadar hesapları var ise hesaplarına yoksa Ziraat Bankası’nda adlarına hesap açılarak hesaplarına 1.000 lira para yatırıldığını söyledi. Yüreğir’de 4 bölgede kentsel dönüşümün hemen başlayacağını belirtti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor