ADANA TAKIMLARI TARAFTARINI KÜSTÜRÜYOR

Adanaspor son yılların en kötü sezonunu yaşıyor. Haftalardır galibiyet yüzü göremeyen Turuncu-Beyazlılar geçen hafta deplasmanda Boluspor’a 2-1 yenildi. Demirspor ise sahasında mutlak kazanması gereken en yakın rakiplerinden birisi olan Akhisar Belediyespor’a 3-2 yenilerek büyük tepki çekti. Başka anlamda her iki takım vefakâr taraftarını küstürüyor.

Adanaspor Başkanı Bayram Akgül, bir dönem kardeşi ve çocuklarıyla büyük bir heyecanla takımı iyi yerlere taşıyacağını açıklamıştı. Turuncu-Beyazlı taraftarlar bundan hayli umutlanmışlardı. Ne var ki şimdilerde aynı heyecanı göremiyoruz. Herkes evine döndü gibi… Adanaspor’dan iyi bir bilgi akışı da sağlanmıyor. Bu kulüp her ne kadar şirket takımı olsa da ya başkanın, ya da varsa basın sözcüsünün çıkıp açıklama yapmaları bekleniyor.

Turuncu-beyazlı ekibin 27 haftada sadece 3 galibiyeti var. Ayrıca 10 beraberliği, 14 yenilgisi bulunuyor. Önümüzde 7 maç var. Kümede kalmak için özellikle sahasında yapacağı karşılaşmaları mutlak kazanması gerekir. Ayrıca deplasmandan da puan getirmesi şart. Yeni teknik direktör Coşkun Demirbakan’da takımı yeteri kadar ateşleyemedi. Tasarruf yapılacaksa Eyüp Arın ile devam edilmeliydi. Akhisar Belediyespor’da göreve getirilen Yılmaz Vural dörtte dört yaptı. Hafta sonu sahasında grubun ters takımlarından Keçiörengücü ile karşılaşacak turuncu beyazlılar 3 puandan başka sonuç düşünmemeli.

Her defasında “Bu takım benim şirketim” diyen ve eleştiriye açık olmayan Bayram Akgül, işadamı olmasına rağmen ticareti bilmiyor sanıyorum. Çünkü takım şayet küme düşerse “şirketim” dediği Adanaspor büyük değer kaybedecek.

Demirspor’a gelince, disiplinsizlik ve otorite boşluğu çok açık hissediliyor. Bu takımın başkanı Murat Sancak, adeta aba altından sopa göstererek “Süper lige çıkamazsak kongre yaparız” diye açıklama yapması bana ilginç geldi. Başkan, biraz da diplomasi dil kullanmalı. Başkan, taraftarlara kızmakta hata yapıyor. Murat Sancak, öncelikle başarılı olan Uğur Tütüneker’in neden gönderildiğini, takımın en yararlı futbolcusu Rossoul’un neden kadro dışı bırakıldığını,  profesyonel menejerlik yapan ve herkesin tepkisini çeken ayrıca “danışmanım” dediği Metin Korkmaz’ı yedek kulübesinde bulundurmasının nedenini açıklamalı. 

Demirsporlu futbolcularda şapkalarını önüne koyarak aldıkları paraları hak etmeli ve kendi gelecekleri için takımı şampiyon yapmaları bekleniyor. Şampiyon takımın oyuncuları transfer döneminde daha fazla ilgi çekerler. Ligin tabanındaki Eşkişehir, Osmanlıspor, Giresun maçları mutlak kazanılmalı. Elbette en önemli derbi 4 maç sonra deplasmanda oynanacak olan Erzurumspor maçı çok önemli.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor