ADANA TAKIMLARININ GALİBİYETLERİ OLAYLI DERBİNİN GÖLGESİNDE KALDI

Adana Demirspor yıllardır şansı tutmayan ve yenemediği Altay’ı hem de deplasmanda güzel oyun ve 3-1 gibi farklı galibiyetle yendi. Adanaspor ise lider Ankaragücünü 1-0 yendi. Her iki Adana takımının başarısı ne yazık ki olaylı Galatasaray-Fenerbahçe derbisi gölgesinde kaldı.

Yıllardır tartıştığımız spor medyası ne yazık ki 3 büyüklerin bazen de Trabzonspor’un peşine takılmış gidiyor. Her iki Adana takımının anlamlı başarısını ne gazetelerde ne de televizyonlarda dikkati çekecek şekilde değerlendirilmediğine tanık olduk. Geleneksel Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) seminerlerinde spor servisi müdürlerinin “ANADOLU TAKIMLARININ BAŞARILARINI GÖZ ARDI ETMEYELİM” gibi sözleri ne yazık ki unutuluyor.

Demirspor, deplasman korkusu yaşamadan, kendine ters gelen Altay’ı 19. Dakikada Yunus Akgün, 55. Dakikada Assombalonga, 60. Dakikada ise Akintola’nın güzel golleriyle 3-1 yenmeyi başardı. Tüm gollerde üzerinde çok çalışılmış hazırlık vardı. Altay’ın tek golünü Ahmed Rayyan kaydetti.

Mavi-lacivertli futbolcular çok koşarak sahada basmadık yer bırakmadılar. Orta saha ve ileri üçlü sürekli rakip kalede gol aradılar. Adam paylaştılar, yardımlaştılar, ters top oynadılar. Şut çektiler. Bireysel ve takım olarak son haftaların en iyi futbolunu sergileyen Mavi-Lacivertliler, Altay seyircisinden bile alkış topladılar.

Montello, kendi sporcularını ve rakipleri tanıdıkça takıma büyük yararları oluyor. Yedek kaldığı ve oyundan alındığı için Samet Aybaba ile yıldızları barışmayan Balotelli’yi, çok yakından tanıyan Montello, sakat olmadığı halde 69. Dakikda oyuna alabiliyor. 4. Sarı kartını gören Balotelli Kasımpaşa karşılaşmasında cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

Bu arada, Altay’ın hücumlarını tek tek etkisiz hale getiren ve kurtarışlarıyla galibiyette önemli rol oynayan Kaleci Muric’in de hakkını teslim etmeliyiz. Genel anlamda gününde olan Demirspor ligde her takımı yenecek güçte. Dileğimiz, galibiyet serisinin sürmesi.

ADANASPOR LİDERE ÇELME TAKTI

Adanaspor, 12 haftada sadece Eyüpspor’a yenilen lider Ankaragücü’nü 1-0 yenerek değerli bir galibiyet elde etti.

Karşılaşmaya, cezalı ve sakat golcü oyuncular Ozegoviç, Serdar Özkan, Kadir Keleş’tenyoksun çıkan Turuncu-Beyazlılar, lider karşısında ezilmeden, itibarlı futbol sergilediler.

Özellikle sahanın en iyilerinden Celil, çok koştu. Eksik oyuncuların yokluğunu aratmadı. Adeta orkestra şefi gibi ayağa paslar yaptı, hücumda etkili oldu. Hatta bir şutu da direkten döndü. Takım arkadaşlarına model oldu.

Ankaragücü savunmasının en uzun oyuncusu Sinan, Adanaspor’dan Fıratcan’ın kaleye yaptığı ortayı ters vuruşla kendi kalesine gönderdi. Adanaspor 1-0 galibiyetinden sonra karşılıklı ataklar dikkati çekti.

Uzatma dakikalarında Ankaragücü’nün kazandığı penaltıyı Nadir kullandı. Gününde olan ve galibiyette önemli rolü bulunan Kaleci Goran Karacic penaltıyı rahat bloke etti.

Turuncu-beyazlı ekibe birkaç takviye şart. Dilerim yöneticiler biraz daha duyarlı davranır.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor