Adana’da Darbeler ve Dersler Konferansı Gerçekleşti

ADANA (BÖLGE)-Diyanet-Sen Adana Şubesi tarafından hazırlanan ‘Darbeler ve Dersler’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Rize eski Milletvekili ve İlahiyatçı Yazar Şevki Yılmaz, hatipliğini bir kez daha konuşturdu.

Çukurova Ramazanoğlu Camii Konferans salonunda gerçekleştirilen konferans, İstiklal Marşı ve  Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı

Konferansa,  Adana İl Müftüsü Hasan Çınar, Çukurova Kaymakamı Osman Sarı, Çukurova Müftüsü Kadir Demirlenk, Seyhan Müftüsü Mehmet Yaman, Karaisalı Müftüsü İdris Karakaya, Din Görevlileri  ,Kuran Kursu Öğreticileri,  Memur Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, Diyanet Sen Adana Şube Başkanı Feysel Akkoç, Osmaniye Şube Başkanı Adnan Yiğit, Merisin Diyanet Sen Vekili Nuh Özkan,İl İlçe Sendika Temsilcileri ,bazı daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli  katıldı.

28 Şubat sinevizyon sunulduğu programda Şevki Yılmaz sahneye çıkarak birbirinden önemli açıklamalar yaptı.

Diyanet Sen Adana İl Başkanı Feysel Akkoç ve Adana İl Müftüsü Hasan Çınar kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Darbelerin geçmişten günümüze kadar ülkemizde yarattığı olumsuz etkilerden bahseden Şevki Yılmaz, bu tür girişimlerin milletimizin gösterdiği dik duruşla güçlü bir şekilde üstesinden gelindiğini ifade etti. Şeytanın insanoğluna yaptığı darbelerden bahseden Şevki Yılmaz şöyle konuştu:

Yaşadığınız zulüm dolu günleri unuttunuz mu? O günleri özlediyseniz geri dönelim. Şükretmezsek başımıza bela gelir. Kimse moralini bozmasın, bu yükseliş sürecek. Türkiye, bölgesinde barışın teminatı olacak.

Erbakan’ın sabır ve nezaketi olmasaydı bugünlere gelemezdik. O gün nazik lider lazımdı, bugün ise Kasımpaşalı bir lider.

Kutsal toprakların kaskosu İstanbul. Burası yıkılırsa Kabe gider. 15 Temmuz’da darbecilere geçit vermeyerek Kabe’yi korudunuz. 31 Mart’ta bir darbe daha hedefliyorlar, müsaade etmeyin. Tayyip kardeşimizi Venezuela’da yaptıkları gibi saf dışı bırakmak istiyorlar. Silahla yapmak istediklerini milleti oyuna getirip sandıkta yapmak istiyorlar.

“Şeytan, insanoğluna en büyük darbeyi yaptı ve insanoğlunu Cennet’ten çıkardı. Nefsin ve şeytanın darbeleri son nefesimize kadar devam edecek. Mühim olan Rahmani ilkelerin yanında mı yer alıyoruz yoksa darbelerle yıkılıp şeytanın ağına mı düşüyoruz? İnkılâbı Allah yapar, ihtilâli ise şeytan ve yandaşları yapar. İnkılâp rahmanidir, ihtilal şeytanidir.”

Türkiye’de darbelerin sebeplerini bir bir anlatan Şevki Yılmaz, ana sebeplerinden birinin de Türkiye sevdası olduğunu dile getirdi. Yılmaz, Mendes’e, Turgut Özal’a ve Necmettin Erbakan’a yapılanları da geniş geniş anlatan Yılmaz, “Darbelerin ana sebeplerinden biri Türkiye sevgisidir. Bu ülkede Türkiye’yi seven herkese darbe yapılır. Darbeler emperyalistlerin kontrolünde yaptırılıyor. Avrupa’da bir tek Fransız İhtilâli yapıldı, onu da halk yaptı. Artık Türkiye’de ihtilal de ortadan kalkmıştır” diye konuştu.

Bulunduğumuz coğrafyanın stratejik açıdan önemini vurgulayan Yılmaz, dışarıdan gelebilecek tehditlere karşı da birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini belirterek, gençleri bu doğrultuda bilinçlendirmek gerektiğinin altını çizdi.

Dünya’nın her yerinde tüm Müslümanların yurtları, inançları, canları malları, akıl ve namusları tehlikededir! Bunların kimisi işgal altında, kimisi işgal edilmek üzere ve kimisi de tehdit altındadır.

Tüm bu şer oyunları bozmaya namzet Türkiye’miz terör tehdidiyle sindirilmek isteniyor! Ama maddeci materyalist çarpık eğitim, eşkıya yetiştirmeğe devam ettikçe de bu tehditler bitmeyecek!

Ülkemizi, Selçuklu ve Osmanlı Devletleri örneğinde olduğu gibi paramparça etmeye çalışacaklar. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bu millete diz çöktürülmeye çalışıyor. Son nefer son nefes kalan dek bu ülkede kin ve düşmanlık tohumlarının ekilmesine izin vermeyeceğiz. Merhametli analarla dolu, yiğit ve diğergam babalarla dolu, Anadolu topraklarında namusumuza göz dikenlere de göz açtırmayacağız. Bu vesile ile aramızda bulunan değerli büyüğümüz Şevki Yılmaz hocamıza tekraren bizleri kırmayıp buraya kadar geldikleri için kendilerine çok teşekkür ediyor; hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.’’ dedi.

‘‘İstanbul, Mescidi Haram’a göz diken zalimlerin Ebabil Kuşu’dur’’ diyen konuşmacı Şevki Yılmaz, ‘‘darbelerle bu milleti dizginlemeye çalıştılar ama ne yaparlarsa yapsınlar başaramadılar ve asla başaramayacaklar’’ dedi. ‘‘Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmayacağız ve ona destek olmaya devam edeceğiz’’ diyen Yılmaz, konuşmacılara ‘‘vatanımızın bölünmemesi ve ümmetin geleceğine sahip çıkma adına var gücümüzle çalışacağız’’ dedi.

Renkli görüntülerin de olduğu programın sonunda, Diyanet Sen Adana Şube Başkanı Feysel Akkoç, konuşmacı Şevki Yılmaz’a program hatırasına Adana’yı anlatan bir tablo hediye etti. 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor